Καλό το αστειάκι με τον Χίο, αλλά ας το κόψουμε

Ο Σταύρος Καραΐνδρος αφήνει στην άκρη τα αθλητικά και γράφει για το... viral κρυόκωλο χιούμορ με τον Στέφανο Χίο.

Καλό το αστειάκι με τον Χίο, αλλά ας το κόψουμε

Η γενιά μου έζησε την "Αυριανή". Τη δημοσιογραφία του Κουρή. Τα βυζιά της Μιμής, τα ομοφοβικά και εξευτελιστικά άρθρα για τον Μάνο Χατζιδάκι. Η δική σας η γενιά έχει τον Στέφανο Χίο. Πρώην αθλητικογράφο, πρώην πανελίστα, πρώην "σφήνα" στο πρωινάδικο της Ρούλας, νυν εκπρόσωπο της φασιστοειδούς Ελλάδας και της "ροζ" δημοσιογραφίας.

ΤΟ... ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καλός για να χαζεύεις κανά πεντάλεπτο τα video στο youtube και να γελάς με τα Σεφερλιδικά ξεσπάσματά του. Τα "γαλλικά" και την επιθεωρησιακού χαρακτήρα παρουσίαση μίας εκπομπής που αποτελεί "μακελειό" της ελληνικής δημοσιογραφίας. Αλλά κάπως έτσι δεν μπήκε και η Χρυσή Αυγή στη Βουλή; Με τα πεντάλεπτα, με τα "η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο", με τα "ψηφίζω αυτούς για να αντιδράσω για τους άλλους".

Και φτάσαμε σε μία χώρα-μόρφωμα της δημοκρατίας, με ανθρώπους που καλούν σε εκδηλώσεις πρώην βασιλιάδες, εξευτελίζουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα υπογράφοντας μνημόνια (αντί να τα σκίζουν) και μία αξιωματική αντιπολίτευση που περιμένει σαν τον Κώστα Τσάκωνα να βγει στο σανίδι να κάνει το δικό της νούμερο.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Όταν είμαστε η γενιά του Ωραιοκάστρου τότε έχουμε τον Χίο που μας αξίζει. Μόνο που εμείς οι ίδιοι -ειδικά το συνάφι μου- ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη την επόμενη φορά που θα γελάσουμε μαζί του, που θα κάνουμε χαβαλέ και που θα προβάλουμε τη "δημοσιογραφία" του. Κάποια στιγμή ο Χίος και οι συν αυτώ θα γίνουν τα αφεντικά μας/σας και τότε θα τρέχουμε (ή όπως λέμε στην καθομιλουμένη, θα πιάνουμε τον... πωπό μας με τα δυό μας χέρια).

Κι αν σας κάνει εντύπωση που γράφω για τον Στέφανο Χίο και όχι για το 3-5-2 του Στραματσόνι ή για τον παραγκωνισμό του Φορτούνη (όπως... προστάζει η ιδιότητά μου και η ταυτότητα του Contra.gr), σκεφτείτε πόσο... viral έχει γίνει ο κάθε Χίος και πόσο βουτηγμένη στις... ακαθαρσίες είναι η καθημερινότητά μας. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμα κι αν θέλουμε να ασχοληθούμε με το καθαρά αθλητικό κομμάτι συνειδητοποιούμε ότι είναι είδος προς εξαφάνιση.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ

Παιδιά μεγαλώνουμε, αύριο θα μας ζητήσουν ευθύνες που τους τα καταστρέψαμε όλα. Πολιτισμό, δημοκρατία, αξιοκρατία, ακόμα και τη δυνατότητα να ξεκαυλώνουν, όπως κάναμε πιτσιρικάδες, με τον αθλητισμό. Παιδιά μεγαλώνουμε που θα μας ρωτήσουν γιατί γίναμε ρατσιστές και γιατί τα ρίχνουμε όλα στην ξενοφοβία. Παιδιά μεγαλώνουμε που θα μας ρωτήσουν πως γίναμε τόσο φασίστες και πως επιτρέψαμε τον κάθε Στέφανο Χίο να απασχολεί την καθημερινότητά μας. Και που 'στε, συνάδελφοι: συνεχίστε την καυλάντα με τον Χίο, αλλά μην αναρωτιέστε μετά γιατί δεν παίρνουν τον κλάδο μας στα σοβαρά.

Γι' αυτό σας λέω, καλό το αστειάκι, αλλά ας το κόψουμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK