Κέρδισε ηρεμία και... σύστημα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το διπλό του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια και τα κέρδη που έφερε στην ομάδα, ενώ κάνει μία μικρή κουβέντα για τη διαιτησία.

Κέρδισε ηρεμία και... σύστημα

Πολλά είναι τα πράγματα που πρέπει να σημειώσεις με μαρκαδόρο από το ματς στα Περιβόλια. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού, η ανατροπή του σκορ, το γκολ του Ντίνα από στημένη φάση, η αναδιαμόρφωση των συστημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα ( που εξήγησε άψογα ο Κριτής στο κείμενό του).

Αυτό, όμως, που πρέπει να κυκλώσουμε και να το κρατήσουμε για τη συνέχεια είναι η επιλογή του Αναστασίου να παίξει με τρεις αμυντικούς, πιθανότατα επιλογή που θα δούμε στη συνέχεια ιδίως στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άμυνα. Μπορεί να φαίνεται απόλυτο, αλλά έτσι είναι. Ο Αναστασίου είναι της φιλοσοφίας να βάλουμε ένα παραπάνω από τον αντίπαλο κι ας τρώμε τρία. Σχολή Τεν Κάτε. Μέχρι στιγμής στα φετινά παιχνίδια αυτό δεν του βγαίνει. Εχασε ματς και βαθμούς από χαζά λάθη της οπισθοφυλακής, δεν έχει τον παίκτη-ηγέτη που μπορεί να διαφοροποιήσει την εικόνα, άρα η επιλογή των τριών κεντρικών αμυντικών μπορεί να δώσει λύσεις και να... διώξει γκρίνιες.

Από κει και πέρα, δεν γίναμε σοφότεροι μετά το διπλό του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά. Αυτό δεν ήρθε επειδή ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάτι διαφορετικό στο χορτάρι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν ήρθε επειδή είδαμε μια ατομική ενέργεια, μία φάση δουλεμένη στην προπόνηση, κάτι άλλο τέλος πάντων από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ηρθε κυρίως γιατί το 2-2 ήρθε στο σωστό τάιμινγκ και γιατί οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν εγωισμό.

Οπως έχει γραφεί κατά κόρον και γράφεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική γιατρειά στις "πληγές" σαν του Παναθηναϊκού είναι τα αποτελέσματα. Κερδίζεις; Ηρεμία και όλα καλά. Χάνεις; Τα προβλήματα γιγαντώνονται και η πίεση σφίγγει σαν θηλιά στον λαιμό. Τούτη τη στιγμή ο Γιάννης Αναστασίου πήρε παράταση ηρεμίας με το διπλό σε μια έδρα που ο Παναθηναϊκός δεν είχε νίκη. Μεσοβδόμαδα με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κυριακή με τη Νίκη Βόλου μπορεί να έρθει το πρώτο σερί θετικών αποτελεσμάτων που -δυστυχώς- σε αυτόν τον Παναθηναϊκό δεν θεωρείται κάτι δεδομένο.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να ζει με κόντρα τη διαιτησία. Σε τέσσερις αγωνιστικές μέχρι τώρα έχει δικαιολογημένα παράπονα και τουλάχιστον μία φάση σε κάθε αγώνα που έχει κάθε δικαίωμα να "φωνάζει". Δεν πρέπει, όμως, να γίνει ψύχωση. Δεν πρέπει να επηρεάζει τόσο πολύ την ομάδα και δη τον Γιάννη Αναστασίου. Δεν πρέπει να μεταφέρεται στους παίκτες και δημιουργείται η εντύπωση της αδικίας πριν αυτή έρθει. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει και τη διαιτησία και δεν έχει την αγωνιστική δυνατότητα να το κάνει. Αν μπορεί να βρει λύση σε αυτό, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, τότε πάω πάσο...

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Κριτής: Τρελό ανακάτεμα με τα ίδια φύλλα

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3 (VIDEOS)

Αναστασίου: "Νίκη κόντρα σε όλα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK