Κύριε Κοντονή, πήξαμε με το αθλητικό ιδεώδες

Ο Σταύρος Καραΐνδρος συνεχίζει να αναρωτιέται γιατί κάθε ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών συνιστά είδηση και πρέπει να προβάλλεται από τα Μέσα.

Κύριε Κοντονή, πήξαμε με το αθλητικό ιδεώδες
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν πάνε πολλές μέρες που η Θύρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τη στήριξή της στον Βαγγέλη Μαρινάκη, βγάζοντας στη... σέντρα τους πολέμιους του Ολυμπιακού. Με εκφράσεις πεζοδρομίου, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών των πρωταθλητών Ελλάδας ουσιαστικά προανήγγειλε πόλεμο σε όσους βρίσκονται απέναντι, στοχοποιώντας δημοσιογράφους.

Το Σάββατο ήρθε η ώρα της Original. Στο στόχαστρο ο Ολυμπιακός και το επικείμενο ντέρμπι στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το ύφος παρόμοιο. Με οπαδική γλώσσα για να κ@υλώσουν οι κάφροι, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ δίνει το έναυσμα για το ντέρμπι και ζητά με επιτακτικό τρόπο τη νίκη κόντρα στην ομάδα "που διαπράττει εγκλήματα στο ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια".

ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΟ ΣΟΥΓΙΑ;

Κανονικά, στο ένα μας αυτί θα έπρεπε να μπει από το άλλο μας να βγει. Σε κάθε πολιτισμένο κράτος (ουχί μόνο ποδοσφαιρικά) δεν θα έπρεπε να απασχολεί τι λέει κάθε οργανωμένος οπαδός. Για να θυμηθούμε και τους ΑΜΑΝ, ο Μπάμπης ο Σουγιάς και οι "αθηναϊκές πινακίδες" δεν πρέπει να αποτελούν μέρος του ελληνικού αθλητισμού.

Δυστυχώς, αποτελούν. Ας μη κρυβόμαστε. Από αυτόν τρέφονται οι ομάδες, αυτόν "υπηρετούν" και ουσιαστικά οι οργανωμένοι είναι εκείνοι που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Στη λογική αυτή, κάθε ανακοίνωση της Θύρας 7, της Original, αύριο-μεθαύριο της 13 και της 4, συνιστά είδηση. Γιατί; Γιατί προφανώς τα Μέσα συντηρούνται και από τους κάφρους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΦΡΙΛΑ

Σωστό; Φυσικά και όχι. Πώς γίνεται να προβάλεις κάθε θέση που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της οπαδικής κόντρας και ρίχνει κάρβουνο στο πολεμικό κλίμα; Πώς γίνεται να δίνεις στον κόσμο να διαβάζει αισχρές ανακοινώσεις, συντηρώντας μία νοσηρή κατάσταση την ίδια ώρα που εσύ είσαι έτοιμος να γεμίσεις με κροκοδείλια δάκρυα τα δημοσιογραφικά σου γραφεία στα επόμενα επεισόδια που θα γίνουν σε κάποιο γήπεδο; Και μη μου πείτε πως δεν συγκρίνονται οι δύο ανακοινώσεις ως προς τη βαρύτητα των των όσων γράφονται και το ύφος. Μη με βάλετε στη διαδικασία να βάλω στη ζυγαριά δύο πράγματα που δεν θα έπρεπε να απασχολούν την πλειοψηφία του κόσμου και δη τους δημοσιογράφους.

Αύριο-μεθαύριο κάποιος συνάδελφος θα πέσει ξανά θύμα της κάφρικης κλωτσιάς, του ανεγκέφαλου οπαδού, της τυφλής προσήλωσης σε μία ομάδα. Τότε θα σπεύσουμε άπαντες να καταδικάσουμε αυτό που οι ίδιοι τρέφουμε. Αστείο έτσι;

ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, (ΚΙ) ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Προφανώς και δεν είναι αστείο. Όπως, προφανώς κάποιος πρέπει να επέμβει κάποια στιγμή. Καλές οι αναβολές των πρωταθλημάτων, το κλείσιμο θυρών οργανωμένων και όλα όσα κάνει ο Σταύρος Κοντονής σε μία προσπάθεια να καθαρίσει το χώρο του ελληνικού αθλητισμού (του ποδοσφαίρου συγκεκριμένα, αφού εκεί έχει επικεντρωθεί), αλλά καλό είναι να κοιτάξει και λίγο δεξιά κι αριστερά. Ή μόνο αριστερά για να μην παρεξηγηθεί. Να εντοπίσει αυτούς που ρίχνουν το λάδι στη φωτιά που ο ίδιος πάει να σβήσει. Να εντοπίσει αυτούς που στο βωμό της βιωσιμότητας, γλύφουν εκεί που κατουράνε.

Εκτός αν οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν αποκτήσει και επίσημα κάποιον επιτελικό ρόλο στις ομάδες και η προβολή των δραστηριοτήτων τους αποτελεί δημοσιογραφική ορθότητα. Για τον επίσημο χαρακτήρα μιλάω, γιατί ανεπίσημα το ρόλο του... συμβούλου τον έχουν εδώ και χρόνια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK