Μακριά οι "εμείς τα λέγαμε"

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το πρώτο δυνατό εφετινό τεστ του Παναθηναϊκού και τονίζει την ανάγκη αποφυγής της καταστροφολογίας.

Μακριά οι "εμείς τα λέγαμε"

- "Ρε 'συ, μας είδες με τον Λεβαδειακό; Πέταγε η ομάδα"

- "Ναι, μια χαρά ήμασταν. Κάτσε, όμως, να μας δω με δυνατότερους αντιπάλους".

Είναι πάρα πολύ πιθανό ο παραπάνω διάλογος να ακούστηκε από πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού το βράδυ του Σαββάτου μετά από το άνετο πέρασμα από την έδρα του Κομπότη, του Λεβαδειακού ήθελα να πω. Ποδοσφαιρικά λογικός διάλογος, εύλογος σε ό,τι αφορά τον εφετινό Παναθηναϊκό.

ΤΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ "SOS"!

Κακά τα ψέματα, το ματς με τον Άγιαξ ήταν το πρώτο δυνατό κρας τεστ για την ομάδα του Στραματσόνι. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά και στα πράγματα που βγήκαν στο γήπεδο. Του έπεσαν όλα μαζεμένα! Κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και στο τέλος της βραδιάς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα αστεράκια που απαιτούνται για να πάρει πιστοποιητικό ασφάλειας. Τράκαρε σε τοίχο και έπαθε χοντρή ζημιά.

Πολλά λάθη, επιπολαιότητες, βεβιασμένες επιλογές, χαζές αποφάσεις (όπως του Γουακάσο που κόστισε την αποβολή του) και ένα αποτέλεσμα που από μόνο του δεν προκαλεί τη μεγάλη ζημιά, αλλά θέτει διάφορα ερωτήματα όσον αφορά στο επίπεδο του εφετινού Παναθηναϊκού.

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ομάδα του τριφυλλιού έβγαλε με απόλυτη επιτυχία το σκόπελο των προκριματικών και πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Έζησε και πέθανε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια με ΑΪΚ και Μπρόντμπι. Έδειξε πολλά θετικά στοιχεία, φώναξε πως φέτος είναι σαφώς ανώτερη και ανταγωνιστικότερη ομάδα και σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο του. Το ίδιο και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Έκανε τα αυτονόητα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έδειξε πως έχει τον τρόπο να παίρνει αυτά τα παιχνίδια.

Το πρώτο, όμως, σοβαρό τεστ ήταν με τον Άγιαξ. Δεν έπιασε τη βάση, αλλά δεν ήρθε η καταστροφή. Αυτοί που δεν είχαν ανέβει στα σύννεφα είχαν εντοπίσει τις αδυναμίες των "πρασίνων" και ήξεραν πως κάποια στιγμή θα έρθουν στην επιφάνεια.

Το βράδυ της Πέμπτης δεν ήταν η συνολική εικόνα της ομάδας που προβλημάτισε, αλλά κυρίως η ατομική. Για παράδειγμα, Ιβανόφ και Μέστο ήταν οι χειρότεροι του γηπέδου με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ρήγμα πίσω και να δώσουν θάρρος στην ολλανδική ομάδα να ανέβει μετά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να έχει τους χειρότερους παίκτες του στην άμυνα με αποτέλεσμα από το 25' και μετά να παίζει ήδη με αριθμητικό μειονέκτημα.

Σε αυτά, προσθέστε και το εξαιρετικό δεκάλεπτο του Αίαντα που από το 30' έως το 40' έβαλε ένα γκολ, είχε μια μεγάλη ευκαιρία και άλλη μία τελική. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει ξεφουσκώσει μετά το δυνατό του ξεκίνημα και το γρήγορο 1-0.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Αυτό που πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Στραματσόνι είναι η αγωνιστική καθίζηση μετά το 1-1. Αυτό δεν είναι κάτι το ατομικό, αλλά πρόκειται για τη συνολική προσπάθεια μέσα στο γήπεδο. Την αντίδραση.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βραχυκυκλώνεται άνευ λόγου και αιτίας και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα που είχε τρωτά σημεία. Αν πρόκειται για ψυχολογικό κομμάτι επειδή στράβωσε το ματς, μπορεί να λυθεί. Αν, όμως, πρόκειται για αγωνιστική αδυναμία στο να βρει λύσεις όταν το παιχνίδι δεν έρχεται στο μέρος του, πάμε στο ανησυχητικό επίπεδο. Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, αφού τούτο θα φανεί στην πορεία.

Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα ο Παναθηναϊκός είναι να αφήσει πίσω αυτό το ματς. Και θα το αφήσει γιατί του έδειξε το δρόμο ο κόσμος. Το ζεστό και συνάμα καθολικό χειροκρότημα με τη λήξη της αναμέτρησης δείχνει ότι οι φίλαθλοι ξέρουν να αναγνωρίζουν. Είναι κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε: εφέτος έχει δημιουργηθεί μία ομάδα με ποιότητα, όρεξη και επιθετική διάθεση. Ομάδα που μπορείς να τη βλέπεις χωρίς να δακρύζουν τα μάτια σου από το τσούξιμο. Το ότι θα υπάρχουν και κατραπακιές είναι στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να τις προσπερνάς αναίμακτα.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ!

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται τους "εμείς τα λέγαμε". Δεν χρειάζεται εσωστρέφεια και γκρίνια. Δεν χρειάζεται διχασμό. Μία ήττα είναι, θα περάσει. Ας κρατήσει το χειροκρότημα του κόσμου και το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου και να πετάξει στα σκουπίδια όλα τ' άλλα. Όχι, όμως, την καλή προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Θα 'ναι κρίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Για φόβο έκανε λόγο ο Στραματσόνι
Ο Άγιαξ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK