Μην απολαμβάνεις τον βιασμό

Ο Σταύρος Καραΐνδρος επιστρέφει στην κουβέντα για τη διαιτησία και το πως συμπεριφέρεται αυτή στον Παναθηναϊκό και ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα.

Μην απολαμβάνεις τον βιασμό

"Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να ζει με κόντρα τη διαιτησία. Σε τέσσερις αγωνιστικές μέχρι τώρα έχει δικαιολογημένα παράπονα και τουλάχιστον μία φάση σε κάθε αγώνα που έχει κάθε δικαίωμα να "φωνάζει". Δεν πρέπει, όμως, να γίνει ψύχωση. Δεν πρέπει να επηρεάζει τόσο πολύ την ομάδα και δη τον Γιάννη Αναστασίου. Δεν πρέπει να μεταφέρεται στους παίκτες και δημιουργείται η εντύπωση της αδικίας πριν αυτή έρθει. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει και τη διαιτησία και δεν έχει την αγωνιστική δυνατότητα να το κάνει. Αν μπορεί να βρει λύση σε αυτό, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, τότε πάω πάσο..."

Αυτό ήταν το υστερόγραφο στο προηγούμενο σχόλιό μου, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από φίλους του Παναθηναϊκού, κάτι λογικό αφού σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ως μία προσπάθεια απενεχοποίησης των διαιτητικών λαθών που γίνονται κατά κόρον εις βάρος των "πράσινων". Λάθος. Ακριβώς το αντίθετο γράφω. Γράφω το αυτονόητο, ότι ο Παναθηναϊκός αδικείται από τη διαιτησία, έχει κάθε δικαίωμα να "φωνάζει" για τρανταχτά λάθη, αλλά ταυτόχρονα, πρώτον, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τις μέτριες έως κακές μέχρι τώρα εμφανίσεις του και, δεύτερον, δεν πρέπει να γίνει ψύχωση η δήλωση κατά της διαιτησίας γιατί, πολύ απλά, το να "φωνάζεις" δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Κι αυτό στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου το γνωρίζουν καλά.

Τα tweets, τα "Παράγκα και όραμα" και οι ανακοινώσεις δεν φτάνουν. Χρειάζεται δράση για να υπάρξει αντίδραση. Οσο κι αν "φωνάζεις" δεν θα ενδιαφερθεί ο "γείτονας" εκτός αν πάρεις δραστικά μέτρα. Εννοείται πως αν με ληστέψουν θα αντιδράσω και δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στις απανωτές "ληστείες" ποια ακριβώς είναι; Αν εξαιρέσουμε τις δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου και ενίοτε κάποιων ποδοσφαιριστών, ποια είναι η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ; Ακόμα και στη συνάντηση με τον Χιου Ντάλας τη Δευτέρα, δεν έμαθα από τα ρεπορτάζ που βγήκαν να εκφράζεται κάποια γκρίνια για τη διαιτησία στα Περιβόλια και το μόλις ένα φάουλ υπέρ των "πράσινων" σε 95 λεπτά (πρέπει να είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ).

Αν λοιπόν δεν έρθει η γροθιά στο μαχαίρι για να αλλάξει η κατάσταση και ο Παναθηναϊκός να παίρνει τα σπόρια που δικαιούται (τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο), τότε πρέπει να μάθει να ζει με κόντρα διαιτησία. Τόσο απλά. Αγωνιστικά δεν μπορεί να κερδίσει τον κάθε επόπτη Τσολάκη, άρα... εξ ορισμού θα παίζει με έναν παραπάνω αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι. Κι εδώ έρχεται αυτή η κλασική ατάκα με τον βιασμό. Αν δεν τους αρέσει, λοιπόν, να τον απολαμβάνουν τότε ας δράσουν και να απαιτήσουν σεβασμό. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε! Ως πότε θα τον αφήνουν να τον μικραίνει ο κάθε Τσολάκης και ο κάθε Αρετόπουλος;

News 24/7

24MEDIA NETWORK