Μήτρογλου ή Αθανασιάδης; Γκέκας

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την κουβέντα που άνοιξε για τους Μήτρογλου και Αθανασιάδη μετά τις επιδόσεις του σε Champions League και Europa League και αναφέρεται στον κάφρο που βρίσκει και τα κάνει...

Μήτρογλου ή Αθανασιάδης; Γκέκας

Το προηγούμενο σχόλιό μου, το έκλεισα ως εξής: "Αν θέλετε να είστε δίκαιοι, στο ιντριγκαδόρικο δίλημμα που θα βάλουν πολλοί - Αθανασιάδης ή Μήτρογλου στην Εθνική;- βάλτε και τον Γκέκα. Δύο γκολ έβαλε τη Δευτέρα..."

Το βράδυ της Πέμπτης και γενικότερα η εβδομάδα που ολοκληρώνεται μας έδωσε αρκετά από την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, αλλά μας έδωσε και την αφορμή να ανοίξουμε ξανά την κουβέντα για το ποιος από τους δύο Έλληνες επιθετικούς είναι ο καταλληλότερος για την Εθνική ομάδα.

"Και οι δύο", είναι η δική μου, ξεκάθαρη απάντηση. Και ήμουν από αυτούς που βρίσκονταν απέναντι από τον Φερνάντο Σάντος όταν τον Ιούνιο άφησε εκτός Μουντιάλ τον Αθανασιάδη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αδίκως κλήθηκε ο Γκέκας. Υπήρχαν κι άλλες επιλογές για να χωρέσει στην 23άδα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Το θέμα είναι ότι από... χθες θα ξεκινήσει η κουβέντα για τους δύο κορυφαίους Έλληνες στράικερ, πολλοί θα τους βάζουν στη ζυγαριά και ακόμα περισσότεροι θα συγκρίνουν το γκολ του Μήτρογλου απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με τα τρία που πέτυχε ο Κλάους. Κλασικό ελληνικό φαινόμενο, ας μαζευτούμε όλοι μαζί να πέσουμε από τα σύννεφα.

Η ουσία βρίσκεται στο γιατί ξεκινά αυτή η κουβέντα και -το βασικότερο- συνεχίζεται. Αυτό γίνεται γιατί δίνει τροφή η Εθνική ομάδα. Ο Καίσαρης το είπε ξεκάθαρα στην κουβέντα που είχαμε στο γραφείο με αφορμή όλα τα παραπάνω: "Ο Ρεχάγκελ δεν θα άφηνε να υπάρχει κανένα τέτοιο δίλημμα ή ακόμα κι αν υπήρχε, δεν θα έδινε καμία απολύτως σημασία".

Η καφρίλα στην Εθνική υπήρχε πάντα. Με τον Ρεχάγκελ είναι αλήθεια πως παραμερίστηκε λίγο και ο κόσμος κατάλαβε πως το καλό της Εθνικής πρέπει να είναι πάνω από τα οπαδικά αισθήματα. Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάντος και τώρα από τον Ρανιέρι και με αφορμή τις επιλογές των δύο, όλο αυτό βγήκε ξανά στο προσκήνιο. Πιστεύετε ότι ο Έλληνας ξέρει την αντικειμενική διαφορά του Μήτρογλου από τον Αθανασιάδη; Το μόνο κριτήριο είναι το οπαδικό.

Αντί να χαρεί ο καθένας με τη νίκη της ομάδας του, κοιτάζει τον απέναντι. Τι έκανε αυτός, τι έκανε ο δικός του και πάλι από την αρχή μια κουβέντα που τελειωμό δεν θα έχει. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ρανιέρι δεν είναι Ρεχάγκελ και ακούει...

Διαβάστε ακόμη

Πέρασε τον Σαλπιγγίδη ο Αθανασιάδης (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK