Μιραλάς, είναι ο καλύτερος... για όλους

Ο Μιραλάς ακούμπησε το συναίσθημα του μέσου φίλου του Ολυμπιακού. Είναι ο παίκτης που θα ξεσηκώσει τον κόσμο, θα γεμίσει τις εξέδρες, θα κάνει το κάτι παραπάνω που γουστάρει ο οπαδός. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προκάλεσε αυτή τη φρενίτιδα και ακριβώς γι' αυτό το λόγο τον έφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Μιραλάς, είναι ο καλύτερος... για όλους


Ο Κέβιν Μιραλάς σηματοδότησε την... πρεμιέρα της "καυτής", όπως φαίνεται, χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. "Καυτής" όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ποσότητα των μετακινήσεων/μεταγραφών, αλλά και της διαφαινόμενης κάψας του Ολυμπιακού να ενισχυθεί, να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού και να μπει δυναμικά στο β' μισό του πρωταθλήματος. Οπως δυναμικά μπήκε στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου με το διπλό στη Λάρισα.

ΕΙΝΑΙ Ο... ΖΙΟΒΑΝΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Πολλοί είναι αλήθεια αυτοί που απόρησαν με την παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο για την υποδοχή του Βέλγου σούπερ σταρ. Όχι τόσο για αυτή καθ' αυτή την κίνηση, αλλά για το γεγονός πως οι οπαδοί έδειξαν τέτοια κάψα για τον Μιραλάς.

Απόλυτα λογική αντίδραση. Απόλυτα λογική η χαρά του κόσμου που θυμήθηκε τα παλιά. Τις εποχές που την φανέλα του Ολυμπιακού φορούσαν φαντεζί ποδοσφαιριστές. Που θα κάνουν μία ντρίμπλα παραπάνω, θα ξεσηκώσουν τον κόσμο, θα γεμίσουν το γήπεδο.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές πήγαν στον Ολυμπιακό. Σαβιόλα, Καμπιάσο, Τσόρι, κάποιοι εξ αυτών. Μεγάλες μεταγραφές, υπερβατικές κινήσεις. Ο Μιραλάς, όμως, ήταν από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος, που προήλθε από την εποχή... Ζιοβάνι.

Ο Βέλγος σούπερ σταρ ήταν ο παίκτης που γούσταρε η εξέδρα, για να το πούμε στην καθομιλουμένη. Ωραία τα αποτελέσματα, καλές οι τακτικές, αλλά ο κόσμος γενικότερα θέλει να βλέπει αυτούς που "μιλάνε" στην μπάλα. Κι από δαύτους είχε μπόλικους ο Ολυμπιακός.

Ο Μιραλάς θυμίζει εποχές Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς, Ριβάλντο. Θυμίζει εποχές που υπήρχε ένα έξτρα κίνητρο να πας γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια οι πρωταθλητές Ελλάδας κάνουν σπουδαίες μεταγραφές, έχουν ξαναβγάλει τον κόσμο στους δρόμους, αλλά αυτή τη φορά με τον Βέλγο άγγιξαν το συναίσθημα. Εξ ου όλη αυτή η... "Μιραλιάδα" των τελευταίων ημερών και η αποθεωτική υποδοχή το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο.

Ο ΜΙΡΑΛΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ

Οσον αφορά την αγωνιστική του αξία, είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται ανάλυση. Ο Βέλγος μπορεί να βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους" στην επίθεση και να δώσει το κάτι παραπάνω. Με Ανσαριφάρντ μπορεί να "δέσει" αμέσως και η επίθεση των Πειραιωτών να αποκτήσει ταχύτητα τόσο στη σκέψη όσο και στην πράξη. Ο Κέβιν Μιραλάς έχει αυτό το "κάτι παραπάνω" που θα δώσει στον Ολυμπιακό το μη αναμενόμενο.

Ο Οσκαρ Γκαρσία έχει επιθετική φιλοσοφία και αυτή ακριβώς θέλει να μεταφέρει στη νέα του ομάδα. Η συγκεκριμένη μεταγραφή του δίνει όλα εκείνα τα στοιχεία με μοναδικό αστερίσκο την άμεση προσαρμογή του. Το κλισέ "έχει ξαναπαίξει Ελλάδα και ξέρει" δεν ισχύει. Ο Μιραλάς θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα για να μπει στο κλίμα, αλλά η ποιότητά του είναι τέτοια που ξέρει να κάνει σωστή διαχείριση.

Αρκεί, βέβαια, να μην αντιμετωπιστεί ως ο σωτήρας που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα την οδηγήσει σε ακόμη ένα πρωτάθλημα. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο παίκτης, είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός.

ΥΓ: Η μεταγραφή Μιραλάς προφανώς κάνει καλό και στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εδιωξε κάθε σύννεφο με μία μόνο κίνηση που "χτύπησε κέντρο", ακριβώς εκεί που ήθελε ο οπαδός. Με Μιραλάς ο Μαρινάκης επιβεβαιώνει τη δυναμική του και την ικανότητά του να κάνει τέτοιου είδους κινήσεις. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι στο τελικό ταμείο, στην ολοκλήρωση της χρονιάς, δεν θα του καταλογιστούν ευθύνες για τα λάθη του πρώτου μισού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK