Mπέσνικ Χάσι, εσύ το έχασες!

Η τραγική εικόνα του Ολυμπιακού, το βαρύ κι ασήκωτο 0-3 του πρώτου ημιχρόνου, οι μεγάλες ευθύνες του "ερυθρόλευκου" κόουτς, η ξενέρα του κόσμου και η καταστροφική ήττα που τον φέρνει προ του αποκλεισμού από την 1η αγωνιστική. Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την εφιαλτική πρεμιέρα των Πειραιωτών στο Champions League.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΑΡΝΤΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΑΡΝΤΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας δεν μπορείς να εντοπίσεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα, αφού πρώτα θες να δεις τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα στο γήπεδο. Εξάλλου, σημασία δεν έχουν οι 11, αλλά το πως αυτοί οι 11 θα υπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή.

Το πλάνο "στράβωσε" από το 2ο λεπτό με το 1-0 των Πορτογάλων, αλλά την πραγματική εικόνα την είδαμε στη συνέχεια. Το 1-0 ήταν κάτι μεμονωμένο, το στραβό της αρχής, το λάθος. Το θέμα ήταν το μετά. Και στο μετά ο Ολυμπιακός απογοήτευσε. Με τεράστια ευθύνη του προπονητή Χάσι.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας έφερε τον Ολυμπιακό ψηλά, πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν... οικόπεδα σε κάθε τους αντεπίθεση. Ο Χάσι γνώριζε για την ταχύτητα της Σπόρτινγκ, αυτό είναι το μεγάλο της ατού.

Όφειλε να γνωρίζει πως πρόκειται για μία ομάδα που παίζει εξαιρετικά τον κενό χώρο. Και ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να τη... βοηθήσει. Οι Πειραιώτες εγκλωβίστηκαν στον τρόπο παιχνιδιού τους. Πήγαν να αντιμετωπίσουν την πορτογαλική ομάδα σαν κάποιο σύνολο της σειράς. Δεν φρόντισαν να προσέξουν τα νώτα τους, δεν έβαλαν ως πρωταρχικό στόχο την άμυνα. Όχι. Βουρ κι όποιον πάρει ο Χάρος. Και ο Χάρος... πήρε τον Ολυμπιακό.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Ο Ολυμπιακός, που έχει επιθετικής φιλοσοφίας προπονητή και ήθελε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους, έκανε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του στο 62'. Μία ώρα και κάτι μετά τη σέντρα κι αφού πρώτα προηγήθηκε ο εφιάλτης του πρώτου ημιχρόνου.

Ok, να δεχθούμε το σοκ του 3-0 και την ψυχρολουσία των ποδοσφαιριστών. Αλλά στο σοκ υπάρχει και η αντίδραση και οι "ερυθρόλευκοι" από δαύτη δεν είχαν. Δεν φρόντισαν να συμμαζευτούν, να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προσέξουν μην ξεφτιλιστούν. Συνέχισαν το ίδιο μονότονα και λανθασμένα. Και άφηναν την Σπόρτινγκ να φαντάζει με ομάδα δέκα κλάσεις πάνω από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Χάσι προτίμησε ποδοσφαιριστές που στο σύνολό τους δεν μαρκάρουν. Άφησε αυτή τη δουλειά να την κάνουν λίγοι. Κάποιοι από αυτούς ψηλοί, κάποιοι άλλοι βαριά κορμιά. Πλήρωσε το ρίσκο να παίξει επιθετικά, να ικανοποιήσει το κοινό. Μέσα και ο Μάριν, μέσα και ο Φορτούνης. Μόνος ο Οφόε στα χαφ να προσπαθεί να καλύψει τις τρύπες. Καμία βοήθεια στο κέντρο, καμία βοήθεια στις αλληλοκαλύψεις, κανένα τρέξιμο, αργές αντιδράσεις. Κανένα κάθετο παιχνίδι -όπως στα περισσότερα εφετινά παιχνίδια- παρά μόνο μετά το 60' και όταν έγιναν αντιληπτά τα τρωτά σημεία της Σπόρτινγκ.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Αυτό ήταν που πόνεσε περισσότερο απ' όλα το βράδυ της Τρίτης. Όχι η έκταση του σκορ στο πρώτο μέρος. Αυτό που ενόχλησε και ξενέρωσε τον κόσμο είναι η εικόνα. Κι ας έσωσε στο τέλος τα προσχήματα με τα δύο γκολ του Πάρντο.

Η αγωνιστική γύμνια μίας ομάδας που μόνο γυμνή δεν είναι. Μια χαρά ρόστερ έχει, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτός που καθόταν στον πάγκο δεν ήξερε να το διαχειριστεί. Και όποιος δεν ξέρει, φροντίζει ο αντίπαλος να του δείξει.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι". Σε αποτέλεσμα, εμφάνιση, γκρίνια, απογοήτευση. Σε όλα. Εφιαλτικό το βράδυ που περίμεναν με ανυπομονησία οι οπαδοί του. Η ήττα αυτή είναι καταστροφική. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να αποκλειστεί από την 1η αγωνιστική και παράλληλα ο Μπέσνικ Χάσι κινδυνεύει να χάσει τη στήριξη που έχει.

Και όλα αυτά από ένα ματς. Με την αντίπαλο που, θεωρητικά, είναι στα μέτρα σου. Με την ομάδα που θα παλέψεις για την τρίτη θέση. Με αυτή που πρέπει να κερδίσεις.

Ο Χάσι πρέπει να κάνει οπωσδήποτε ένα επανασχεδιασμό, να τα βάλει κάτω και να μετρήσει ξανά τις σκέψεις του. Να βρει τρόπο να ζεστάνει τον κόσμο. Το βράδυ της Τρίτης απέτυχε. Αυτό δεν τον κρίνει αποτυχημένο στο σύνολο, αλλά του κάνει δύσκολο το μέλλον. Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός. Και δεν ξεχνά. Ειδικά όταν πονάει...

ΥΓ: Υπάρχει ένα θετικό σε όλο αυτό όσον αφορά στη συνέχεια στο Champions League. Ο Χάσι μπορεί (και πρέπει) να αντιληφθεί ότι χρειάζεται πιο αμυντικογενές παιχνίδι, να μαζέψει λίγο πίσω την ομάδα, να την κάνει πιο σφιχτή. Να κοιτάξει να αποφύγει άλλες τέτοιες εφιαλτικές βραδιές. Γιατί έρχονται πιο δύσκολες ομάδες...

ΥΓ2: Μη σας ξεγελά το 2-3 και η αντίδραση των τελευταίων 3-4 λεπτών. Η ουσία παραμένει ίδια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK