Ο Αστέρας "δεν πουλάει", αλλά... πουλάει

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Αστέρα Τρίπολης που έγινε ομάδα που αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά.

Ο Αστέρας "δεν πουλάει", αλλά... πουλάει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επειδή μας αρέσει να γκρινιάζουμε και να μεμψιμοιρούμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν παράγει πια ταλέντα και όλες αυτές οι μπούρδες που ακούμε κατά καιρούς, ας κοιτάξουμε και λίγο δίπλα μας. Οκ, δεν γίναμε ξαφνικά "εργοστάσιο" και δεν έχουμε τι να πρωτοκάνουμε τα ταλέντα που παράγουμε, αλλά δεν είμαστε και σε μαύρα χάλια.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Πάρτε για παράδειγμα τον Αστέρα Τρίπολης. Αντιεμπορική ομάδα την χαρακτηρίζουν πολλοί. Επειδή δεν μαζεύει κόσμο στο γήπεδο, επειδή δεν "πουλάει" με τους όρους που συνήθως ορίζουν οι δημοσιογράφοι. Άλλο αν η ιστορία του τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να γίνει ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο για το πως έφτασε στη μεγάλη κατηγορία και κατάφερε να σταθεροποιηθεί στις μεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Τέλος πάντων, μη μας πουν και υπερβολικούς.

Δείτε, όμως, τους Αρκάδες τι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και πως αυτή τη στιγμή οι τρεις "μεγάλοι" του τέως ΠΟΚ έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Αστέρα. Θέλετε τον Φορτούνη; Τον Μπακασέτα; Ή μήπως τον, διακαή πόθο, του Μαρίνου Ουζουνίδη, Δημήτρη Κουρμπέλη που εσχάτως έγινε το next big thing; Εδώ αξίζει να ανοίξουμε μια παρένθεση και να θυμίσουμε, για όσους δεν το ξέρουν, πως ο Έλληνας προπονητής ήθελε τον Κουρμπέλη και στον Ολυμπιακό, όταν ήταν σε συζητήσεις με τους Πειραιώτες τον Αύγουστο. Κλείνει η παρένθεση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Εντάξει, για τον εφετινό Αστέρα μπορείς να πεις πολλά άλλα σχετικά με την προβληματική του πορεία και το γεγονός πως δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί αγωνιστικά. Αλλά μην ξεχνάτε πως οι ομάδες που βγάζουν υγεία σε όλα τα επίπεδα -και κυρίως οικονομική υγεία- είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και ο Αστέρας είναι μία από αυτές. Αλλά το βασικότερο είναι από τις ομάδες εκείνες που παραμένουν στην επικαιρότητα και για άλλους λόγους εκτός του αγωνιστικού: πουλάνε. Και ξέρουν πως να πουλάνε. Το έκαναν με τον Ντε Μπλάσις, τον Ράγιος, τον Μπαράλες, ακόμα και με τον Φορτούνη, που είναι και "hot" όνομα. Αγοράζουν φτηνά, πουλάνε ακριβά.

Τελευταία, βγάζουν και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία. Ο Κουρμπέλης είναι το "φρέσκο προϊόν" που τέθηκε προς πώληση στον Παναθηναϊκό. Παλαιότερα ήταν ο Μπακασέτας που, βέβαια, έκανε το ξεπέταγμα με τον Πανιώνιο για να καταλήξει στην ΑΕΚ. Το θέμα, όμως, είναι πως ο Αστέρας είναι ένας κανονικός ποδοσφαιρικός οργανισμός. Που ζει από τα κέρδη των πωλήσεων, τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά και από μία διοίκηση που με αργά και σταθερά βήματα τον έκανε βασικό μέλος της Super League.

Απλά ο Αστέρας Τρίπολης "δεν πουλάει". Ναι, βάσει των "θέλω" που ορίσαμε τα τελευταία χρόνια, είναι... ξενέρωτη ομάδα. Προφανώς για να μας απασχολήσει πρέπει να ανέβει στο "τρένο" των μεγάλων και να τους κάνει τα χατίρια. Προς το παρόν δεν τους κάνει χατίρια ούτε στις μεταγραφές. Τον Κουρμπέλη τον μοσχοπούλησε. Η τσέπη του Αλαφούζου το ξέρει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK