Ο Εσιέν δείχνει την πρόθεση του Παναθηναϊκού

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Μίκαελ Εσιέν και τον Παναθηναϊκό και πως ένα σενάριο δείχνει τη μεταγραφική βούληση του τριφυλλιού.

Ο Εσιέν δείχνει την πρόθεση του Παναθηναϊκού

Η περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν, ανεξαρτήτως αν ισχύει σαν θέμα ή αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ή όχι κοντά στην απόκτησή του, δείχνει ξεκάθαρα τη βούληση του τριφυλλιού για μια υπέρβαση στο χώρο της μεσαίας γραμμής -κάτι γνωστό και έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές- αλλά ταυτόχρονα και το ρίσκο του να προσπαθείς να πάρεις έναν νέο Ζιλμπέρτο Σίλβα και να καταλήγεις να πάρεις τον... Μπίσκαν.

Ρίσκο από το πάνω ράφι

Η ποδοσφαιρική αξία του 32χρονου Εσιέν είναι δεδομένη, όπως δεδομένα είναι τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που έχει περάσει. Δύο ρήξεις χιαστών αν μη τι άλλο αποτελούν τροχοπέδη γι' αυτό και ο ίδιος ουδέποτε βρήκε -από το 2009 και μετά- τον πραγματικό του εαυτό. Αυτόν δηλαδή που μάθαμε επί Μουρίνιο, με κορύφωση το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006. Οχι. Ο Γκανέζος δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά. Αλλά σίγουρα δεν βρίσκεται στο παλιό καλό επίπεδο. Θα μου πείτε, αν βρισκόταν θα ψαχνόταν ο Παναθηναϊκός;

Οι "πράσινοι" διαψεύδουν την περίπτωσή του, αλλά λένε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αν υπάρχει θέμα Εσιέν είναι λογικό στην ΠΑΕ να προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους για να μη δημιουργούνται προσδοκίες, αλλά και απογοητεύσεις αν δεν προχωρήσει η υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι τα ποσά που ακούγονται ότι του δίνει ο Παναθηναϊκός είναι καλά και σίγουρα αποτελούν υπέρβαση. Αλλού, όμως, ο παίκτης βρίσκει καλύτερα. Στα Εμιράτα, ας πούμε, που ένα συμβόλαιο εκεί είναι και ένα καλό εφάπαξ για τα... ποδοσφαιρικά γεράματα. Και από Αγγλία έχει προτάσεις, αλλά δεν ξέρω αν ο ίδιος θεωρεί εαυτόν έτοιμο να επιστρέψει σε τέτοιες ταχύτητες.

Χαφ... αεροδρομίου

Δεν υπάρχει, όμως, μόνο ο Μίκαελ Εσιέν για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις για τη μεσαία γραμμή. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα οι "πράσινοι" ψάχτηκαν για την περίπτωση του Ντιόπ, παίκτη που κατά καιρούς ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Το θέμα, όμως, δεν προχώρησε αφού ο 29χρονος μέσος φέρεται να έχει επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Παναθηναϊκός να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή που προέκυψε με τον Εσιέν.

Μην απορήσετε αν στο άμεσο μέλλον ακουστούν κι άλλα δυνατά χαφ για τον Παναθηναϊκό. Στο φαξ των "πράσινων" φτάνουν διάφορα ονόματα από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στην πιάτσα πως το τριφύλλι είναι διατεθειμένο να ρίξει λεφτά για την απόκτηση μέσου. Αυτό, όμως, που αποτελεί πρώτο μέλημα για τους ανθρώπους της ομάδας δεν είναι να έρθει ένας ποδοσφαιριστής, τύπου Εσιέν, για να προκληθεί ντελίριο και να ανεβούν τα διαρκείας, αλλά να έρθει ένας ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και θα δικαιολογηθεί η λέξη "πρωταθλητισμός" που ακούγεται εντόνως το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK