Ο Γιαννακόπουλος κάλυψε τα χάλια του Παναθηναϊκού

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τα χάλια του Παναθηναϊκού που δημιούργησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αυτά που έκρυψε με τις φανατισμένες δηλώσεις του και τη συμπεριφορά του στον τρίτο τελικό.

Ο Γιαννακόπουλος κάλυψε τα χάλια του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Σε μία από τις πιο ήσυχες σειρές τελικών, έγινε αυτό το κάτι που άναψε το φυτίλι. Αυτό το κάτι που άλλαξε τον ρου και μετέτρεψε σε παραγοντικό το ντέρμπι των δύο "αιωνίων".

Αν είναι να χάσεις, θα χάσεις

Κανένας μασέρ και κανένας φροντιστής δεν παίζει μπάσκετ στο παρκέ. Το αν είναι 20, 21 ή 29 τα άτομα που θα βρίσκονται στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας δεν θα επηρεάσει το αγωνιστικό κομμάτι. Αν είναι να χάσεις, θα χάσεις ακόμα κι αν η Ελεονώρα Μελέτη σκάσει μύτη στο γήπεδο με ντεκολτέ και τα βυζιά έξω. Αν είναι να χάσεις, θα χάσεις ακόμα κι αν έρθει ο Σωκράτης Κόκκαλης να κάτσει δίπλα στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Κανένας από αυτούς δεν βάζει τα κρίσιμα καλάθια ή τα τρίποντα που χρειάζονται. Κανένας από αυτούς δεν έχει τη γνώση για να επηρεάσει το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ήταν μέτριος, έγινε κακός

Ο εφετινός Παναθηναϊκός ήταν μία μέτρια ομάδα επί Πεδουλάκη που έγινε κακή και προβλέψιμη επί Αλβέρτη, Μανωλόπουλο και Πρίφτη. Αυτό το ξέρουν ακόμα και μέσα στον Παναθηναϊκό, αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γι' αυτό και προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν, γι' αυτό και οι δηλώσεις, οι ενστάσεις οι φωνές.

Ο Γιαννακόπουλος γνωρίζει καλά ότι αυτή η ομάδα που δημιούργησε -γιατί ο ίδιος τη δημιούργησε με τις επιλογές του- δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Κι αν το έκανε στην κανονική περίοδο και στην Ευρωλίγκα οφείλεται στην αδυναμία των "ερυθρολεύκων" να ξεπεράσουν το "σύνδρομο ΟΑΚΑ". Για να ξεπεραστεί αυτό, χρειάζεται μία νίκη. Ο,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός κάποτε για να πάρει τον "αέρα" των "ερυθρολεύκων". Την έκανε το 1999 στο ΣΕΦ και κάπου εκεί έβαλε από κάτω τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός την έκανε το 2014 και έχει την ευκαιρία όχι μόνο να βάλει από κάτω τον Παναθηναϊκό, αλλά να τον πατήσει.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πανέξυπνος άνθρωπος. Ξέρει καλά ότι τούτη η ομάδα δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Για χίλιους δυό αγωνιστικούς λόγους. Κανένα επιθετικό σύστημα, κανένα σχέδιο όταν το ματς στραβώνει και μπάσκετ χειρότερο και από αυτό του πρωταθλήματος Τύπου. Σε πολλά ματς αυτό το μπάσκετ έδωσε νίκες, όταν όμως οι αντίπαλοι κατάλαβαν με ποιον έχουν να κάνουν, τότε έσφιξαν τα λουριά.

Κάλυψε τα αγωνιστικά χάλια

Ο Γιαννακόπουλος, λοιπόν, προσπάθησε όλα αυτά να τα κρύψει στο χαλί. Και όπως στο "Wag the Dog", όπου "ανακαλύφθηκε" και σκηνοθετήθηκε ένας πόλεμος για να καλυφθεί το ροζ σκάνδαλο του προέδρου, έτσι και το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΚΑΕ στάθηκε στους υπεράριθμους στον πάγκο και στη διαιτησία για να καλύψει τα αγωνιστικά χάλια μίας ομάδας που πρωταγωνιστούσε προ τριετίας και τώρα προκαλεί λύπηση (αυτό είναι το χειρότερο). Και μη μου φέρετε ως αντίλογο το περσινό πρωτάθλημα με το 0-3 γιατί αυτό ήταν -τελικά- η μεγαλύτερη καταστροφή του Παναθηναϊκού και αυτή που αντί να διορθώσει τα λάθη, τα επιβράβευσε.

Ο Παναθηναϊκός θέλει αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και διοικητικά. Στο δεύτερο, χρειάζεται αλλαγή στη νοοτροπία. Η παραδοχή της ανωτερότητας του αντιπάλου είναι το μεγαλύτερο παράσημο που μπορεί να πάρει ένας πρόεδρος, είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να κάνει και να την έχει ως σημαία. Οι τραμπουκισμοί και οι δηλώσεις που κάνουν κακό ακόμα και στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό δεν δίνουν τίποτα περισσότερο από τροφή στους εχθρούς.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Γιάννης Ζωιτός: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού απείχε

Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Νίκη του ρεαλισμού

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 64-69

"Καίει" το φύλλο αγώνα Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο (PHOTO)

Επίθεση στον Σχινά (PHOTOS)

Γιαννακόπουλος: "Δεν ανέχομαι να με γ....ε μέσα στο γήπεδο" (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK