Ο κανονικός Ολυμπιακός περνάει για πλάκα

Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα. Ο Μίτσελ έχει ευθύνες, αλλά δεν είναι τέτοιο το μέγεθος ώστε να τίθεται εν αμφιβόλω η αποψινή αναμέτρηση. Λίγο να παίξουν σοβαρά οι "ερυθρόλευκοι" και λίγο να θυμηθεί τον... παλιό καλό εαυτό του ο Μίτσελ και η νίκη θα έρθει. Σχολιάζει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο κανονικός Ολυμπιακός περνάει για πλάκα

Σε μια χρονιά όπου έδωσε πράγματα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, με συγκινήσεις, σπουδαίες νίκες και μεγάλες βραδιές, φτάσαμε στο σημείο το ματς με τη Μάλμε να δείχνει έτοιμο να τα γκρεμίσει όλα αυτά και να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων μια πορεία που αν μη τι άλλο είναι αξιοσημείωτη.

Για όσους πιθανόν το έχουν ξεχάσει, ο Ολυμπιακός νίκησε στο Φάληρο την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Γιουβέντους. Σε αυτά προσθέστε το απίστευτο βράδυ στο Τορίνο όπου κόντραρε στα ίσια τη Γηραιά Κυρία και ακούμπησε ένα μεγάλο διπλό. Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελαν οι φίλαθλοι να ξεχάσουν είναι η βραδιά στη Μαδρίτη και η ήττα από τη Μάλμε, η οποία βέβαια δεν συγκαταλέγεται στις "ντροπιαστικές" αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, όπως αυτή από την Ατλέτικο, αλλά στις σοκαριστικές.

Σε έναν όμιλο, λοιπόν, με την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του περσινού Champions League και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, ο Ολυμπιακός έφτασε τελευταία αγωνιστική να έχει μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ έχει την τύχη στα χέρια του για το Europa League.

Αν δεν υπήρχαν τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και αυτή η προβληματική εικόνα που βγάζουν οι "ερυθρόλευκοι" στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε ούτε ένας που θα πίστευε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει τη Μάλμε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το έχει κάνει στο παρελθόν με δυσκολότερους αντιπάλους όταν ήθελε αποτέλεσμα για να προκριθεί. Στη Μάλμε θα κολλούσε;

Απλώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί λόγω της αγωνιστικής κατάστασης των Πειραιωτών, ανεβάζουν τον βαθμό επικινδυνότητας του αποψινού αγώνα γι' αυτό "καρφώνεται" στο μυαλό του φιλάθλου το ενδεχόμενου να στραβώσει η βραδιά και να υπάρξουν... δράματα.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα καθαρίσει εύκολα το εμπόδιο της Μάλμε από νωρίς και θα έχει στο νου του στο άλλο ματς για να δει αν θα περάσει στους "16". Θα το καθαρίσει εύκολα γιατί οι παίκτες ζουν για αυτά τα παιχνίδια. Κανένα ματς της Super League δεν θα αποτελέσει σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο. Το Champions League, όμως, είναι το βήμα παραπάνω. Σε βλέπει όλη η Ευρώπη. Οι περισσότεροι που έφυγαν από τον Ολυμπιακό (Μανωλάς, Τοροσίδης, Σάμαρης κ.α.) πήραν ώθηση από το Champions League. Εκεί τους είδαν πρώτη φορά και ασχολήθηκαν μαζί τους. Μην τρελαθούμε: αλλιώς βλέπει ο ποδοσφαιριστής το ματς με τον ΠΑΣ κι αλλιώς με τη Μάλμε, πόσο μάλλον όταν στο βάθος υπάρχει το κίνητρο της φάσης των "16".

Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα. Ο Μίτσελ έχει ευθύνες, αλλά δεν είναι τέτοιο το μέγεθος ώστε να τίθεται εν αμφιβόλω η αποψινή αναμέτρηση. Λίγο να παίξουν σοβαρά οι "ερυθρόλευκοι" και λίγο να θυμηθεί τον... παλιό καλό εαυτό του ο Μίτσελ και η νίκη θα έρθει. Κι από κει και πέρα, αν χαθεί η πρόκριση στους "16", ας γίνει κουβέντα γιατί δεν πήραν έστω ένα βαθμό στη Σουηδία...

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο Μίτσελ, ο Μαρινάκης και η κριτική

Θέμης Καίσαρης: Το "μαύρο κουτί" του Ολυμπιακού - Με ονόματα και αριθμούς

News 24/7

24MEDIA NETWORK