Ο Λεμονής ξέρει να πωρώνει

Ο Τάκης Λεμονής που ξέρει από ντέρμπι, ξέρει πως να πωρώνει τους ποδοσφαιριστές και ξέρει πως θα τους προετοιμάσει ενόψει της "μάχης" στη Λεωφόρο. Το dvd... του Γκούμα, οι δηλώσεις που "φτιάχνουν" τους ποδοσφαιριστές και το αγωνιστικό πλάνο που αναμένεται να ακολουθήσει. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο ολοκλήρωσε το μεγάλο come back του Ολυμπιακού, ο οποίος γεύεται όλα τα κέρδη που του άφησε η νίκη επί του ΠΑΟΚ. Τους έχει από κοντά, έχει οπτική επαφή από την κορυφή και τελικά φρόντισε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μαζέψει τα κομμάτια του μετά την ήττα από τους "κιτρινόμαυρους" στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πλέον, ο Ολυμπιακός και δη ο Τάκης Λεμονής κοιτάζουν μπροστά. Οχι στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στην επόμενη δύσκολη αποστολή των Πειραιωτών. Απέναντί του μία ομάδα που έχει τα γνωστά προβλήματα και τα επίσης γνωστά σκαμπανεβάσματα, αλλά στο γήπεδό της δείχνει σταθερή. Και παίρνει δύναμη από την εξέδρα που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα "καυτή" στο μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής.

ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι περισσότεροι "ερυθρόλευκοι" που πήγαν στον Ολυμπιακό εφέτος το καλοκαίρι δεν γνωρίζουν πολλά από τα "αιώνια" ντέρμπι. Ό,τι έχουν ακούσει και ό,τι τους μεταφέρουν. Αυτός, όμως, που έχει φάει με το κουτάλι αυτά τα παιχνίδια τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής είναι ο Τάκης Λεμονής. Μάλιστα, στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός έχει κάποιες από τις μεγαλύτερες νίκες επί του Παναθηναϊκού.

Ο Λεμονής πιστώνεται το ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας ενός τέτοιου αγώνα. Δεν επικεντρώνεται μόνο στα αγωνιστικά, αλλά φροντίζει στο διάστημα που προηγείται των ντέρμπι να "φτιάχνει", που λέμε, τους ποδοσφαιριστές και να τους προετοιμάζει κυρίως στο θέμα της ψυχολογίας όταν πατήσουν το χορτάρι.

ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΟΥΜΑ

Τα παραδείγματα στις προηγούμενες θητείες του Λεμονή πολλά. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια ο Ολυμπιακός παίζει με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Οι "πράσινοι" χάνουν πολλές ευκαιρίες για να φύγουν με το διπλό και το 1-1 γράφει την ιστορία εκείνου του ντέρμπι. Μετά το τέλος του ο Γιάννης Γκούμας λέει το... ιστορικό "1-1 αντί για 1-5" και ο Τάκης Λεμονής δεν χάνει την ευκαιρία να πατήσει πάνω σε αυτό για να πωρώσει τους παίκτες του στο διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι το επόμενο ντέρμπι, στο ίδιο γήπεδο, πάλι με τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για το Κύπελλο.

Είναι γνωστή σε πολλούς η ιστορία με το video των δηλώσεων του Γκούμα που έπαιξε στο προπονητικό κέντρο αντί ενός dvd ανάλυσης του Παναθηναϊκού, με τον Ελληνα προπονητή να βάζει ξανά και ξανά τις δηλώσεις του τότε αρχηγού του τριφυλλιού για να "φτιάξει" τους ποδοσφαιριστές του.

Παρόμοια τακτική ακολούθησε και τις προηγούμενες μέρες πριν από το εφετινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τον είχε ενοχλήσει η γενικότερη ατμόσφαιρα και το γεγονός πως σχεδόν όλοι θεωρούσαν φαβορί και καλύτερη ομάδα τον ΠΑΟΚ. Το είπε και στην κυριακάτικη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς και τη νίκη με 1-0. Πάλι ο Λεμονής πάτησε σε αυτό για να ετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του. Και του βγήκε.

Πέραν του τακτικού κομματιού, να είστε σίγουροι πως ο Έλληνας κόουτς θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους παίκτες τη σημασία της σαββατιάτικης αναμέτρησης και πόσο σπουδαία είναι τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου, όσον αφορά στο αγωνιστικό μην περιμένετε σπουδαίες αλλαγές στον τρόπο συμπεριφοράς σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Συντηρητικά θα κατέβει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Δεν θα κλειστεί, δεν θα παίξει ταμπούρι, αλλά θα δώσει μεγάλη σημασία στην άμυνα για να διασφαλίσει σε ακόμη ένα ματς τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο Τάκης Λεμονής έχει καταλάβει πως η ομάδα του δυσκολεύεται, προς το παρόν, στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δείχνει πιο ικανή σε αυτό των αντεπιθέσεων.

Για τον Ολυμπιακό το ματς της Λεωφόρου είναι ταμάμ. Αφού πρώτα θα προσπαθήσει να κόψει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού θα ψάξει στη συνέχεια τους κενούς χώρους και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του για να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Αφού πρώτα, βέβαια, "εκπαιδεύσει" τους ποδοσφαιριστές για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και τον βαθμό δυσκολίας που ανεβαίνει ακόμα περισσότερο σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει ψυχολογία. Επαιξαν ρόλο οι δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά και το γεγονός πως οι συνδιεκδικητές του τίτλου δεν δείχνουν ικανοί να πάρουν διαφορά. Εχοντας πάρει τα πάνω τους οι "ερυθρόλευκοι" ο Λεμονή θα "χτίσει" πάνω σε αυτό για να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική ομάδα που θα φύγει αλώβητη από τη Λεωφόρο.

Το έργο, βέβαια, δεν θα είναι δύσκολο, αφού απέναντι θα βρίσκεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης που θα κάνει τα δικά του σχέδια αναχαίτισης του αντιπάλου. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία για το επόμενο άρθρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK