Ο Λυμπερόπουλος τον κάνει ποδοσφαιρική ομάδα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τις επιλογές του Λυμπερόπουλου που θέλει να βάλει τον Παναθηναϊκό σε μία ποδοσφαιρική λογική.

Ο Λυμπερόπουλος τον κάνει ποδοσφαιρική ομάδα


Αν κρίνουμε από τα πρώτα ρεπορτάζ που βγαίνουν αναφορικά με τη συνεργασία του Νίκου Λυμπερόπουλου με τον Παναθηναϊκό και τις αλλαγές που ετοιμάζονται, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, ως πρώτο συμπέρασμα, πως ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στο... 2013.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αφού πέρασε 3.5 χρόνια με αλλαγές πλάνων και ανάθεση ρόλων σε λάθος άτομα (και λάθος προπονητές), το αφεντικό του τριφυλλιού φαίνεται πως κατάλαβε πως για να λειτουργήσει σωστά ένα ποδοσφαιρικό σωματείο χρειάζονται άτομα που να γνωρίζουν επ' αυτού. Δεν κάνουμε βιαστικές προβλέψεις περί σίγουρης επιτυχίας του Λυμπερόπουλο κι όλα τα συναφή.

Ακόμα δεν ήρθε ο άνθρωπος. Τουλάχιστον, όμως, αναλαμβάνει μία θέση γνωρίζοντας ακριβώς που έχει έρθει, έχοντας αγωνιστεί για αυτή την ομάδα κι έχοντας ενεργό ρόλο (το τελευταίο είναι και το βασικότερο, αφού είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το Ζιλμπέρτο Σίλβα).

ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ

Και μη νομίζετε πως ο Λυμπερόπουλος έρχεται στον Παναθηναϊκό μόνο για τα μεταγραφικά. Δεν έρχεται με μοναδικό γνώμονα να βρει ποδοσφαιριστές για το ρόστερ του τριφυλλιού. Έρχεται να αλλάξει πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, η επιστροφή του Χρήστου Καρβουνίδη πέρασε σχετικά στα ψιλά. Δική του εισήγηση ήταν για να τελειώσει μία και καλή το θέμα των τραυματισμών και των αποκαταστάσεων. Τον Καρβουνίδη τον ξέρει κι από την καλή κι από την ανάποδη.

Συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό της Ευρώπης, τότε που το πρόγραμμα ήθελε Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη παιχνίδια. Και ο "Λύμπε" φρόντισε να τονίσει τη σημασία της επιστροφής του, κάνοντας αυτό που δεν κατάφερε ο Νίκος Νταμπίζας το '13.

Αυτές, ίσως, είναι πιο σημαντικές αλλαγές ακόμα και από τις μεταγραφές. Ο Λυμπερόπουλος το πάει από τα θεμέλια για να φτάσει στο ρετιρέ. Γιατί δεν έχει μόνο σημασία να έρθει ο Κουρμπέλης ή ο Ανσαριφάρντ, ή κάποιος άλλος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, αλλά το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα εργαστούν.

ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία 1-2 χρόνια ο Παναθηναϊκός έπαψε να θυμίζει ομάδα. Περισσότερο έμοιαζε με έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό που σκοπό είχε να "καταναλώνει" παίκτες με σύντομη ημερομηνία λήξης, παρά με ένα σύλλογο που έχει διάθεση να καταστρώσει ένα ορθολογικό πλάνο τριετίας (τουλάχιστον) ώστε να βάλει τις βάσεις για κάτι καλό.

Τώρα φαίνεται πως όλα αυτά θα διαφοροποιηθούν. Αποτελέσματα δεν ξέρουμε αν θα φέρουν και είναι νωρίς για κάθε πρόβλεψη. Αλλά τουλάχιστον δείχνει να επικρατεί, μετά από καιρό, η ποδοσφαιρική λογική και σε συνδυασμό με την παρουσία του Ουζουνίδη στον πάγκο ο Παναθηναϊκός βλέπει στο βάθος του τούνελ φως. Κι αυτή τη φορά προσλαμβάνει ανθρώπους να τον οδηγήσουν εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα είπαν Λυμπερόπουλος-Ουζουνίδης και παίρνουν... σκούπα!
Οι όροι του συμβολαίου του Λυμπερόπουλου
Ανακοίνωσε Λυμπερόπουλο και Φύσσα ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK