Ο Μαρινάκης θύμισε Κόκκαλη

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην παρουσίαση του Βίτορ Περέιρα και θυμάται τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Μαρινάκης θύμισε Κόκκαλη

Η παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη στη συνέντευξη Τύπου του Βίτορ Περέιρα, η οποία ως είθισται στα ελληνικά δεδομένα μετατράπηκε παράσταση για ένα ρόλο (βλέπε Μαρινάκη), πέραν των ερωτηματικών που προκάλεσε (ειδικά με το "είμαι εδώ", εκτός αν μιλάμε για μια συνηθισμένη ολυμπιακή συσπείρωση), θύμισε και την προ πενταετίας συνέντευξη Τύπου του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ όπου παρουσίαζε στους δημοσιογράφους και το κοινό τον Τιμούρ Κετσπάγια ως αντικαταστάτη του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τότε, ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωνε για τον προκάτοχο του Βαλβέρδε:

* "Ο Βαλβέρδε πότε θα ξαναδεί πρωτάθλημα και Κύπελλο;"

* "Πότε το εκτίμησε ο Βαλβέρδε αυτό που έζησε στον ΟΙλυμπιακό; Αργά. Θα έπρεπε να το έχει καταλάβει νωρίτερα και να ασχοληθεί με τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού".

* "Γιατί δε ρωτάτε πως αισθάνθηκα εγώ στην τριάρα που φάγαμε από την Ανόρθωση; Κανονικά θα έπρεπε τον κ. Βαλβέρδε να τον είχα διώξει την άλλη μέρα".

Πέντε χρόνια μετά, στη μετά-Μίτσελ εποχή και με τη σκόνη των παραπόνων από φίλους του Ολυμπιακού για το διαζύγιο με τον Ισπανό να μην έχει πέσει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως άλλος Κόκκαλης "αδειάζει" τον Μίτσελ και ουσιαστικά βάζει τέλος στην όποια κουβέντα τοποθετώντας το "εγώ" πάνω από κάθε απόφαση με ό,τι αυτή φέρνει ως αντίδραση.

Ιδού, λοιπόν, τι είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το μεσημέρι της Πέμπτης:

" "Ο Βίτορ στο ρόστερ της Πόρτο είχε πολλούς μεγάλους παίκτες, τους οποίους διαχειρίστηκε άριστα. Ήταν ένα βασικό κριτήριο για να έρθει".

* "Ο Μίτσελ ήταν γνώστης του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, χρειαζόταν ένας που θα είναι γνώστης σε δύσκολες συνθήκες".

* "Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κάνει μεταγραφή για να κερδίσει παιδιά των 750 ευρώ;"

Τα παραπάνω σημαίνουν τα εξής: Ο Μίτσελ είχε χάσει τα αποδυτήρια και ο Μαρινάκης του ρίχνει ευθέως τις ευθύνες που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις μεγάλες προσωπικότητες (Αφελάι, Κασάμι), του ρίχνει ευθέως ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού που δεν μπορούσε να νικήσει εύκολα ούτε τον Πλατανιά και τον "άδειασε" όταν εμμέσως πλην σαφώς είπε πως ο Μίτσελ δεν είχε τον χαρακτήρα να επιβληθεί και να είναι πάνω από όλους στα αποδυτήρια. Τουλάχιστον παραδέχθηκε τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις.

Ο Μαρινάκης θύμισε Κόκκαλη σε μέγιστο βαθμό. Πήρε την ευθύνη απομάκρυνσης του Μίτσελ όπως έκανε τότε με Βαλβέρδε ο Κόκκαλης. Μόνο που σε αντίθεση με τον Κόκκαλη, ο Μαρινάκης δεν το παραδέχθηκε. Δεν το είπε ανοιχτά. "Άδειασε" τον Ισπανό προπονητή, εκθείασε τις δυνατότητες του Περέιρα (καθόλου περίεργο και... λογικά λογικό, αφού προωθεί στον κόσμο τον νέο προπονητή) και προσπάθησε να πάει την κουβέντα ακριβώς εκεί. Τονίζοντας τα μειονεκτήματα του προκατόχου, θέλησε να πάει τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο, μακριά από τον Μίτσελ. Θέλει να ξεχαστεί ο Ισπανός και άπαντες να επικεντρωθούν στην επόμενη μέρα.

Το θέμα είναι ότι με μια συνέντευξη Τύπου σβήστηκε μονομιάς το συγκινησιακό κλίμα που είχε φέρει το "διαζύγιο". Προφανώς γιατί ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος πρέπει να κοιτάξει την ωμή πραγματικότητα, δίχως συναισθηματισμούς. Να πάει στην επόμενη μέρα ως οφείλει γιατί προέχει το πρωτάθλημα και η ανατροπή της βαθμολογικής κατάστασης. Σε βάθος χρόνου θα έρθει η ώρα που θα χειροκροτηθεί και θα αποθεωθεί ο Μίτσελ. Ισως η μοίρα τον φέρει αντίπαλο στο Καραϊσκάκη και τότε δούμε αγκαλιές, τιμητικές πλακέτες, αποθεώσεις και όλα όσα ζήσαμε πρόσφατα με τον Βαλβέρδε.

Η στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνέντευξη Τύπου δεν σημαίνει ότι δεν γούσταρε τον Μίτσελ, για να το πούμε λαϊκά. Δεν σημαίνει ότι δεν είχε σε εκτίμηση τον Ισπανό. Δεν σημαίνει ότι μετάνιωσε για την πρόσληψή του. Ο,τι έκανε το έκανε για να σβήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη μνήμη του κόσμου τον Μίτσελ. Να σταματήσουν οι αντιδράσεις, να αποτρέψει τις όποιες αποδοκιμασίες σε κάποιο παιχνίδι και να περάσει τον Ολυμπιακό στην επόμενη μέρα, σε αυτή με τον Περέιρα στο τιμόνι.

Ο Μαρινάκης θύμισε Κόκκαλη. Το θέμα είναι αν ο Πορτογάλος θυμίσει Κετσπάγια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK