Ο Νίνης πιστεύει στον εαυτό του. Ο Αναστασίου;

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Σωτήρη Νίνη που είδαμε κόντρα στον Ατρόμητο και την εξαιρετική ποιότητά του που ξεδιπλώθηκε στην πάσα για το 1-0 από τον Μπεργκ.

Ο Νίνης πιστεύει στον εαυτό του. Ο Αναστασίου;

Αυτόν τον Νίνη έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Της ντρίμπλας και της απίστευτης πάσας στο πρώτο γκολ του Μάρκους Μπεργκ κόντρα στον Ατρόμητο. Έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλές φορές, αλλά όταν βλέπεις στο χορτάρι αυτά που περιμένεις να δεις τότε φτάνεις στο απλό συμπέρασμα: ο Νίνης είχε πάντα τα στοιχεία να γίνει ένας ποιοτικός ηγέτης στους "πράσινους", αλλά τον έφαγε ο... Μπούι.

Θύμισε μέρες Σισέ

Ξέρετε από πότε βρίσκεται στον Παναθηναϊκό ο Σωτήρης Νίνης; Δεν ήρθε τώρα. Τον Νοέμβριο ήρθε και έφτασε Μάιος για να τον δούμε στην ενδεκάδα και να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Συνάμα να παίρνει το θάρρος να θυμάται τον παλιό καλό εαυτό του. Αυτόν που είχαμε δει επί Σισέ, όταν μαζί με τον Γάλλο έκαναν ένα αχτύπητο δίδυμο και λειτουργούσαν ρολόι. Τότε ήταν η καλύτερη χρονιά του. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα και εντυπωσίασε στην Ευρώπη με τις δύο νίκες επί της Ρόμα. Τη χρονιά που ο Νίνης έδειξε στο "Ολίμπικο" πόσο απλό είναι με μια μακρινή κάθετη πάσα να βγάζεις τον φορ σε θέση για γκολ. Εντάξει, την Κυριακή το έκανε πιο δύσκολα στο πρώτο γκολ με την πάσα που επιχείρησε, αλλά έδειξε ακόμη μια φορά ένα δείγμα των δυνατοτήτων του.

Το βράδυ της Κυριακής μας ήρθε στο μυαλό αυτό. Δεν είναι η απίστευτη κίνησή του στο 1-0 και η σκαφτή πάσα που πρέπει να ξέρεις πολλά κιλά μπάλα για να μη τη στείλεις... στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ηταν η γενικότερη συνεργασία. Ο Αναστασίου κατάλαβε έστω και αργά ότι έχει ένα θησαυρό στα χέρια του. Αφού δοκίμασε σε εκνευριστικό σημείο τον Μπούι σε πολλά παιχνίδια, φτάσαμε στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ για να δούμε σερί συνεχόμενων αγώνων του Νίνη, κάτι που του έκανε καλό. Παιχνίδια ήθελε ο άνθρωπος για να λυθεί. Παιχνίδια στα πόδια του ήθελε και σωστή θέση στην ενδεκάδα για να δείξει το ταλέντο του και να προσθέσει ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Το είπε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο: "Όσο μου δίνεται εμπιστοσύνη, μόνο εδώ θα μπορούσα να το βρω αυτό, στην ομάδα μου, όσο πατάω καλά στα πόδια μου, τότε δείχνω κι εγώ πως είμαι εδώ". Τι πιο απλό για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που έφυγε από τον Παναθηναϊκό ίσως με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι ελπίζοντας ότι θα βρει κάτι καλύτερο, αλλά επέστρεψε όχι αποτυχημένος, αλλά αποφασισμένος να κοντραριστεί με την ατυχία του και να επιστρέψει στο παλιό καλό επίπεδο.

Μπορεί να γίνει ηγέτης

Τον έκαναν τρεχαντήρι. Τον έκαναν εξτρέμ. Τον έκαναν δεύτερο επιθετικό. Του έκαναν τη ζωή δύσκολη. Ειδικά στον ΠΑΟΚ, όπως είπε και ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής. Τώρα δείχνει ότι είναι στα καλά του. Σε ένα σημείο όπου ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται, σε ένα σημείο όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ. Η συνέχεια θα είναι πιο ενδιαφέρουσα. Θα έχει το καλοκαίρι μπροστά του να προετοιμαστεί και να ετοιμάσει τον εαυτό του για να γίνει ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού. Φανταστείτε τον στην ίδια ενδεκάδα με τον Εσιέν. Φανταστείτε τον με παίκτες που κινούνται στη μεσαία γραμμή και δεν είναι στατικοί. Φανταστείτε τον Μπούι και μετά μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι ο Νίνης. Ο ίδιος αρχίζει πάλι να το πιστεύει. Ελπίζουμε να το πιστέψει και ο Αναστασίου...

Διαβάστε ακόμα:

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

Νίνης: "Πέρασα πολλά"

Η μαγική συνεργασία Νίνη-Μπεργκ στο 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK