Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα

Ο Ολυμπιακός των 15 λεπτών, η... γκεστ εμφάνιση του Αφελάι, η μεγάλη ζημιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κρίσιμη ρεβάνς με την ΑΕΚ και η σύγκριση των "ερυθρολεύκων" με τους άλλους της Ευρώπης και όχι αυτούς της Ελλάδας. Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει τα όσα αφήνει ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού (και) από το Εuropa League.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα

Ολα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό μέχρι το 1-1. Μέχρι το 20λεπτο είδαμε τον Ολυμπιακό του Champions League να πιάνει από το λαιμό τον αντίπαλο, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες και να βρίσκει το γκολ στο ιδανικό σημείο. Στο 14' ο Ολυμπιακός έφτασε στο 33.3% του στόχου του. Εβαλε το πρώτο γκολ στο δρόμο για την πρόκριση και όλα έδειχναν υπέρ του. Ο Περέιρα έβαλε ενδεκάδα άκρως επιθετική για τα δικά του δεδομένα, του έβγαινε στην αρχή -σε συνδυασμό με την ώθηση του κόσμου- και με το 1-0 στο τσεπάκι περιμέναμε αν όχι ένα ιδανικό, για τον Ολυμπιακό, ματς, τουλάχιστον μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Και ξαφνικά, ο διακόπτης έκλεισε, ο Ολυμπιακός έβγαλε όλες τις παθογένειες στο παιχνίδι του, ο Αφελάι έπαιξε μόνο για ένα 15λεπτο λες και έκανε γκεστ εμφάνιση και φυσιολογικά ήρθε ο αποκλεισμός. Βλέπετε, στον εφετινό Ολυμπιακό ισχύει απόλυτα το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".

Στη μία και μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, έκανε δικό του τον Ρομπέρτο. Και αυτός είναι που κρατά σε πολλά παιχνίδια όρθιο τον Ολυμπιακό. Οταν ακολούθησε την τακτική της φθηνής λύσης, ήρθε ένας Σαντάνα για να δημιουργήσει μεγαλύτερο, από το ήδη υπάρχον, πρόβλημα στην άμυνα. Είναι τέτοιο το θέμα που ο κόσμος του Ολυμπιακού έφτασε στο σημείο να αναπολεί τον Μποτία, ο οποίος, μεταξύ μας, δεν είχε στο ενεργητικό του τόσα συνεχόμενα αρνητικά παιχνίδια ούτε έκανε όλη την υπόλοιπη ομάδα να προσαρμόζει ουσιαστικά το παιχνίδι πάνω του για να αποφευχθούν οι γκέλες.

Η μεγαλύτερη ζημιά του Ολυμπιακού έγινε στο πρώτο ματς, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Η πρόκριση εκεί χάθηκε. Στη ρεβάνς της Πέμπτης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει στο γήπεδο κάτι καλό, το έκανε στα πρώτα λεπτά, αλλά το 1-1 μετέτρεψε το ματς σε φιλικό προετοιμασίας. Οι βαθιές μπαλιές, τα πολλά λάθη και η ανόητη κάρτα του Μιλιβόγεβιτς συνέθεσαν την εικόνα που περίμεναν οι περισσότεροι φίλοι των "ερυθρολεύκων" πριν από τη σέντρα. Ας σηκώσει το χέρι όποιος πίστευε πριν αρχίσει η αναμέτρηση πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παλέψει για την πρόκριση χωρίς να δεχθεί γκολ.

Η δεύτερη ζημιά είναι αυτό που μας περιμένει τη σεζόν 2016-2017 στο Champions League. Και σε αυτό δεν φταίει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη που είτε από νοοτροπία είτε από αδυναμία ουδέποτε πήραν στα σοβαρά την υποχρέωσή τους. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πλέον, ο πρωταθλητής χρειάζεται προκριματικό γύρο για να μπει στους ομίλους, όπερ σημαίνει πως οι πολυτέλειες μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μεταξύ μας, έγινε ό,τι αρμόζει πραγματικά στο ποδόσφαιρό μας.

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού είναι δύσκολη. Συνάδει με αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ουδείς γνωρίζει το μέλλον του. Το πρωτάθλημα το πήρε, αλλά κάπου στο βάθος υπάρχει αυτή η ρεβάνς με την ΑΕΚ, η οποία πλέον αποκτά χαρακτήρα σούπερ ουάου τελικού. Έτσι κι αλλιώς ήταν ένα κρίσιμο ματς, αλλά πλέον το συγκεκριμένο παιχνίδι θα βάλει τα πράγματα στη ζυγαριά και ουσιαστικά θα αποτελέσει το τελικό κριτήριο για το ξεσκαρτάρισμα.

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο Περέιρα, αλλά και ο ίδιος ο Μαρινάκης δεν χρειάζονται τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ για να δουν ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση, σημαντικές προσθήκες και παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα. Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση κόντρα στην Ενωση -ακόμα κι αν αυτή έρθει με εμφατικό τρόπο- το τελικό συμπέρασμα δεν αλλάζει. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλήρωσαν τα σοβαρά λάθη του καλοκαιριού, τα οποία γιγαντώθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και τα οποία ελάχιστοι τόνισαν γιατί στάθηκαν στη διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού με τους άλλους.

Αυτό ακριβώς έχει φάει τον Ολυμπιακό: οι άλλοι. Όταν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να μπαίνει σε σύγκριση με τους άλλους της Ευρώπης και όχι τους άλλους της Ελλάδας τότε εμπόδιο σαν αυτό της Ντνίπρο θα είναι βατό για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Και ίσως τότε και μόνο τότε μπορέσουμε να πούμε -ή να έχουμε απαιτήσεις- ότι ο Ολυμπιακός έχει τα φόντα να προχωρήσει στη διοργάνωση σε σχέση με το δύσκολο Champions League...

Διαβάστε ακόμη

Θέμης Καίσαρης: Σαν δεξιόχειρας με το στυλό στο αριστερό

Ο Σαντάνα έγινε trend στο twitter: όλα τα χιουμοριστικά tweets

H Eλλάδα χάνει το προνόμιο να στέλνει την πρωταθλήτρια ομάδα στους ομίλους από τη σεζόν 2016-2017

Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK