Ο Ουζουνίδης κάνει τον Παναθηναϊκό μία κανονική ομάδα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την περίφημη απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη σχετικά με τη χριστουγεννιάτικη άδεια των ποδοσφαιριστών του και πως το αυτονόητο γίνεται είδηση.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Η είδηση πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκοψε κατά δύο μέρες την εορταστική άδεια των ποδοσφαιριστών δεν αφορά κανένα παρά μόνο τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Σε μία φυσιολογική ομάδα. Στον Παναθηναϊκό, όμως, δείχνει την προπονητική γύμνια του Αντρέα Στραματσόνι.

"Εντάξει ρε Καραϊνδρε, έφυγε, ακόμα με αυτόν ασχολείσαι;" Κι όμως, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα. Γιατί μπορεί στα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα να μη διαβάζετε πουθενά πόσες μέρες πήραν άδεια οι ποδοσφαιριστές, στην Ελλάδα όμως συνιστά είδηση από τη στιγμή που η γενικότερη στάση του προπονητή δείχνει και την ασυδοσία που υπήρχε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ

Κανέναν δεν απασχολεί τι άδεια θα δώσει ο Κλοπ στους παίκτες του. Με γεια του με χαρά του. Ξέρει, όμως, πως τις υπόλοιπες μέρες θα έχει να κάνει με επαγγελματίας και -πρωτίστως- θα είναι και αυτός επαγγελματίας. Ο Στραματσόνι ανέλαβε εφέτος το καλοκαίρι μία ομάδα που (θα) ήταν δικό του δημιούργημα και το μόνο που κατάφερε ήταν να διορθώσει τα κακώς κείμενα του περσινού ρόστερ και να φέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Από κει και πέρα, όμως, το χάος. Προπονήσεις που θύμιζαν "χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ", θλάσεις και μία κλαταρισμένη ομάδα από Οκτώβριο μήνα.

Και κάπου εκεί έρχεται να κουμπώσει η είδηση για την απόφαση του Ουζουνίδη να "κόψει" κατά δύο μέρες την άδεια. Σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό που ασθενεί και τούτο είναι κάτι. Το φυσιολογικό έκανε ο άνθρωπος. Σου λέει "εδώ θέλω περισσότερες προπονήσεις για να εμπεδώσουν αυτά που ζητώ και θα χάσω την ευκαιρία;" Φυσιολογικά πράγματα όταν έχεις φυσιολογικό προπονητή. Και ο Ουζουνίδης είναι τέτοιος. Κι επειδή ο Παναθηναϊκός δεν φημίζεται για τη... φυσιολογικότητά του είναι εύλογη η προβολή της είδησης περί των εορταστικών αδειών.

ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Στραματσόνι έφυγε και ως φαίνεται άφησε πίσω του καμμένη γη. Μαζί με τον Φάμπρι είναι ένας από τους προπονητές που πέρασαν και... έγραψαν ιστορία στον πράσινο πάγκο. Μετά από καιρό, όμως, οι "πράσινοι" αποκτούν κανονικό προπονητή. Καλός ή κακός θα δείξει. Το θέμα είναι πως ο Ουζουνίδης είναι ένας κανονικός προπονητής. Κι αυτή η κανονικότητα έχει λείψει από ένα σύλλογο της μίρλας...

Γι' αυτό μη σας κάνει εντύπωση αν τις πρώτες μέρες του νέου προπονητή κάθε αυτονόητη είδηση γίνεται πρώτο θέμα. Μη σας κάνει εντύπωση που ο Ουζουνίδης προσπαθεί να βάλει σε τάξη το ποδοσφαιρικό τμήμα γνωρίζοντας πως μπορεί να μη γίνει αρεστός σε κάποιους παίκτες του. Γιατί, να ξέρετε, πως πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την απόφασή του, αλλά εδώ δεν σηκώνουν πολλά-πολλά. Εδώ έχουν καταλάβει πως θα... σφίξουν οι πωποί. Άλλαξαν τα κόζα. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία αυτονόητη διαδικασία. Προσπαθεί να γίνει ομάδα. Κυρίως μέσα στα αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK