Ο ΠΑΟΚ έχει αυτά που πρέπει για να το σηκώσει

Ο ΠΑΟΚ που έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στον Πλατανιά, το μεγάλο κατόρθωμα του πρώτου γύρου, το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει ενόψει δεύτερου, η σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει, η αυτοπεποίθηση που βρήκε, οι μεταγραφές και το μομέντουμ που είναι υπέρ του. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήρθε και το δεύτερο διαδοχικό διπλό. Για να πούμε την αλήθεια δεν θα υπήρχε δικαιολογία αν ο ΠΑΟΚ έφευγε χωρίς τη νίκη από τα Χανιά. Επαιζε με την πιο προβληματική ομάδα του πρωταθλήματος, πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό και ανήμπορη να βρει γιατρειά στις πληγές που άνοιξαν από την αρχή της χρονιάς.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα Περιβόλια ως το απόλυτο φαβορί. Καλύτερη ομάδα από τον Πλατανιά, με σούπερ ψυχολογία μετά το 4-0 επί του Παναθηναϊκού και με το κόμπλεξ να έχει φύγει μετά το πρώτο εφετινό διπλό, στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού του εφετινού ΠΑΟΚ. Οτι πάει στα περισσότερα παιχνίδια ως το μεγάλο φαβορί. Αν μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, τότε θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος εξακολουθεί να είναι η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων. Στο δεύτερο γύρο έχει Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην έδρα του και αν μπορέσει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στα υπόλοιπα παιχνίδια και με τις λιγότερες απώλειες, τότε θα επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί για την εφετινή κούπα.

Πιθανότατα θα έρθουν γκέλες. Κατραπακιές σαν αυτή που έπαθε η ΑΕΚ με τον Απόλλωνα. Σε ματς που πας με τη χαλαρότητα του ανώτερου και τρως το χαστούκι. Τέτοιες γκέλες της είχε ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του πρώτου γύρου. Κι αυτός την πάτησε με τον Απόλλωνα και έμεινε στο 0-0. Το θέμα είναι τι θα αφήσουν πίσω τους. Αν τα ενδεχόμενα στραβοπατήματα φέρουν γκρίνια, εσωστρέφεια και προβληματισμό, κλάφ'τα Χαράλαμπε.

ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ

Μη σας κάνει εντύπωση. Θυμηθείτε τι έγινε στις εφετινές απώλειες βαθμών του ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε η στήριξη από τη διοίκηση, ο Λουτσέσκου θα είχε περάσει την πόρτα της εξόδου προ πολλού. Το τι γράφτηκε και ακούστηκε είναι γνωστό. Η γκέλα φέρνει αγανάκτηση και η αγανάκτηση πανικό.

Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει το μομέντουμ. Ούτε πανικός ούτε αγανάκτιση. Καθάρισε με τον Πλατανιά, εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της ΑΕΚ και την έπιασε στους 31 βαθμούς, περιμένει να δει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός και έχει μπροστά του έναν ολόκληρο γύρο για να φέρει το πρωτάθλημα στα μέτρα του.

Αν σκεφτείτε τι έκανε ο Δικέφαλος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος θα καταλάβετε τι σημασία του να είναι στις πρώτες θέσεις. Πλην του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έπαιξε όλα τα υπόλοιπα εντός σε άδεια Τούμπα. Εφτασε λίγο πριν την αυλαία του πρώτου γύρου για να κάνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη, έχασε τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αλλά ουχί την επαφή με την κορυφή και έριξε και μια ξεγυρισμένη τεσσάρα στον Παναθηναϊκό επιδεικνύοντας στους αντιπάλους τη δύναμή του.

ΠΑΟΚ είσαι, όπως λένε οι φίλοι του. ΠΑΟΚ είσαι με τα όλα σου. Η πιο γεμάτη ομάδα του πρώτου γύρου. Με νίκες, γκέλες, θριάμβους και έναν προπονητή να έχει τους περισσότερους απέναντι, αλλά να βγάζει εις πέρας τα εμπόδια (που κάποιες φορές ο ίδιος δημιούργησε).

ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ

Ο Δικέφαλος είναι, πλέον, μία ομάδα που γουστάρει να κερδίζει. Βρήκε την ταυτότητά της, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και έχει τη δυνατότητα να γίνει ακόμα πιο ισχυρός στην ενδιάμεση μεταγραφική περίοδο. Μη λησμονείτε πως και τούτο το κομμάτι θα παίξει το ρόλο του στην κορύφωση του μαραθωνίου. Τι λύσεις θα έχεις, ποια τα όπλα στη φαρέτρα και πόσο γεμάτος θα είσαι όταν εμφανιστούν τα δύσκολα.

Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και είναι από τις σπάνιες φορές που είναι στο χέρι του. Και έχει τη σημασία του. Ο Δικέφαλος δεν είναι μαθημένος να σηκώνει τέτοιο βάρος στις πλάτες. Αλλά είναι μέχρι να γίνει η αρχή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK