Ο ΠΑΟΚ θα γίνει... ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ βγήκε από το κάδρο στη μεταγραφολογία για παίκτες του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ όχι. Οι φίλαθλοι μπαίνουν σε δίλημμα για το αν είναι ηθικό ή όχι, ξάφνου επανήλθε η φημολογία για τον Ουζουνίδη και τον πάγκο του Δικεφάλου και όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι "καυτό". Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ..EUROKINISSI Sport) EUROKINISSI SPORTS

Την προηγούμενη Τετάρτη βγήκε μία σημαντική είδηση, η οποία πέρασε λίγο στο "φλου", που λέμε στην καθομιλουμένη, χωρίς να δοθεί μεγάλη σημασία. Είδηση που αλλάζει το μεταγραφικό σκηνικό ενόψει Ιανουαρίου.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, πήρε θέση στα δημοσιεύματα περί Χουλτ και ξεκαθάρισε πως δεν ασχολείται με τον Σουηδό μπακ, αφού δεν θέλει να πάρει με τέτοιο τρόπο παίκτη από τον Παναθηναϊκό. Από μόνο του αυτό βγάζει την Ενωση από το κάδρο αναφορικά με παίκτες που ενδέχεται να μείνουν ελεύθεροι από την ομάδα του τριφυλλιού και να απασχολήσουν τους "κιτρινόμαυρους".

Στις εφημερίδες της Πέμπτης το θέμα μεγάλωσε περισσότερο. Εφτασε μέχρι τον Μελισσανίδη. Βγήκε προς τα έξω, μέσω των ρεπορτάζ, πως ο "Τίγρης" δεν θέλει να ρίξει... αλάτι στις ανοιχτές πληγές του Παναθηναϊκού, ούτε να διαταράξει τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Γιάννη Αλαφούζο. Γι' αυτό έδωσε εντολή να μην υπάρξει κίνηση για ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που θα μείνει ελεύθερος ελέω της κρίσης που μαστίζει τους "πράσινους".

Βάσει όλων των παραπάνω, η ΑΕΚ βγαίνει από τη μεταγραφική επικαιρότητα. Μένει εκτός κάδρου. Και μένει ουσιαστικά μόνο ο ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που δεν αποκλείεται να κάνει κίνηση εφόσον υπάρξει εξέλιξη. Μιλάμε πάντα για την περίπτωση του Χουλτ, για τον οποίο υπάρχει θετική απόκριση στον Δικέφαλο και θα ήθελαν να τον δουν στην Τούμπα.

Ο μάνατζερ του Σουηδού, παρά τα όσα έχει πει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, επιδιώκει να μείνει ελεύθερος ο πελάτης του. Και ως ελεύθερο τον παρουσιάζει σε όσους έχει "χτυπήσει την πόρτα". Ο ίδιος ο Χουλτ έχει ρίξει τους τόνους και δηλώνει αφοσίωση στον τριφύλλι, αλλά ο ατζέντης του θεωρεί δεδομένη την ελευθερία του -μέσω προσφυγής- και μία νέα και σαφώς καλύτερη οικονομικά συμφωνία για τον πελάτη του.

Ο ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη έχουν μπει στο... τρυπάκι για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να "χτυπήσει" παίκτη του Παναθηναϊκού ή αν πρέπει να ακολουθήσει την τακτική της ΑΕΚ. Από την Τετάρτη οι φίλαθλοι συζητούν γι' αυτό. Φέρνουν στο μυαλό τους παλιές εποχές που ο ΠΑΟΚ ήταν έρμαιο του τέως ΠΟΚ, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τα προβλήματά του. Αλλοι θεωρούν πως το ηθικό είναι να αφήσουν τον Παναθηναϊκό στην ησυχία του και να μην πέσουν στις σάρκες του.

Ο ίδιος ο Δικέφαλος δεν παίρνει θέση. Ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη. Αφήνει να αιωρείται όλο αυτό. Τόσο για τον Χουλτ όσο και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που ξάφνου "θυμήθηκαν" πολλοί.

Ναι, είναι γνωστό πλέον πως το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ τα είπε με τον Έλληνα προπονητή, αλλά δεν επήλθε συμφωνία. Ναι, είναι γνωστό πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού συνεχίζει να απασχολεί τον ΠΑΟΚ αν δεν προχωρήσει η συνεργασία με τον Λουτσέσκου (αν και ο Ρουμάνος μετά το διπλό στα Πηγάδια ισχυροποιήθηκε).

Υπάρχουν, όμως, κάποια δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει προπονητή και τον στηρίζει. Οπως επίσης ο Ουζουνίδης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και δεν έχει στο μυαλό του το δικό του μέλλον, αλλά αυτό της ομάδας.

Ολα αυτά, βέβαια, είναι ρευστά. Ας πούμε, την επόμενη αγωνιστική μπορεί να αλλάξουν. Ο Ουζουνίδης, όμως, δεν είναι Χουλτ. Αν φύγει από τον Παναθηναϊκό δεν θα το κάνει για τα λεφτά, αλλά για το αδιέξοδο. Αν δει ότι στο τούνελ δεν υπάρχει φως μπορεί να φύγει. Ανθρωπος είναι, πόσα να αντέξει ακόμη; Σε αυτή την περίπτωση βγαίνει ως ελεύθερος στην αγορά. Λογικό δεν είναι ο ΠΑΟΚ να ασχοληθεί μαζί του αν -επαναλαμβάνουμε αν- διαφοροποιηθούν τα δεδομένα με Λουτσέσκου;

Φαύλος κύκλος είναι όλη αυτή η συζήτηση. Για το σωστό και το λάθος. Για το ηθικό και το ανήθικο. Η ΑΕΚ φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση της, ο ΠΑΟΚ δεν το κάνει, ο κόσμος του μπαίνει σε διλήμματα και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου φαντάζει ιδιαίτερα "καυτή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK