Ο Ρανιέρι θύμισε... Ρεχάγκελ

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την Εθνική του Ρανιέρι που θύμισε Εθνική του Ρεχάγκελ το 2001, το πισωγύρισμα μετά την ήττα από τους Ρουμάνους και κάνει τη σύγκριση με την Εθνική μπάσκετ και πως αντιμετωπίστηκε η ήττα-αποκλεισμός.

Ο Ρανιέρι θύμισε... Ρεχάγκελ

Με την έλευση νέου προπονητή, είθισται να αλλάζεις σελίδα. Να πηγαίνεις στην επόμενη. Εμείς πήγαμε πίσω, στα περιεχόμενα. Δεκατρία χρόνια πίσω στο ματς με τους Φινλανδούς.

Η έλευση του Ρανιέρι γέμισε προσδοκίες ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για κάτι καλύτερο και δη για την επόμενη μέρα αν λάβουμε ως δεδομένο πως χρειάζεται όχι μόνο ανανέωση, αλλά και κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπαμε με Ρεχάγκελ και Σάντος. Το 4-3-3 με το οποίο επέλεξε να κατέβει ο Ρανιέρι δεν το λες καινούργιο. Τον Μάνταλο στο βασικό σχήμα το λες. Τη γκρίνια, όμως, μετά το τέλος του αγώνα, γκρίνια που γεννήθηκε από αυτά που βλέπαμε, τη λες πισωγύρισμα.

Ηδη αν διαβάσετε δεξιά και αριστερά ο Ρανιέρι αντιμετωπίζεται όπως ο Ρεχάγκελ μετά το 5-1 από τους Φινλανδούς το 2001. Από το ότι παίρνει χαρτάκι από τον Μαρινάκη (!) επειδή έβαλε στην ενδεκάδα Μήτρογλου και Διαμαντάκο μέχρι το ότι είναι "υπηρέτης" του Μελισσανίδη επειδή επέλεξε να ξεκινήσει με βασικό τον Πέτρο Μάνταλο. Επιλογή που εκ του αποτελέσματος ήταν η λιγότερο χειρότερη από τις άλλες που έκανε το βράδυ της Κυριακής. Οπως να κρατήσει τον Ταχτσίδη εκνευριστικά πολύ μέσα στο ματς, να "ξεχάσει" επιδεικτικά τον Κονέ, να μη χρησιμοποιήσει νωρίτερα τον Χριστοδουλόπουλο και να μην βγάλει από το ημίχρονο τον Σάμαρη που έκανε ίσως από τα χειρότερα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Έβλεπες τους Ρουμάνους να ξεχύνονται μπροστά λόγω της ανύπαρκτης μεσαίας γραμμής της ελληνικής ομάδας και νοσταλγούσες Τζιόλη, Κατσουράνη και Καραγκούνη.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για πρόβλημα, αυτό είναι ένα. Το κέντρο. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική, αλλά φαίνεται πως θα χρειαστεί ένας Χριστόφορος Κολόμβος να ανακαλύψει λύση για τον Κλαούντιο Ρανιέρι ενόψει της συνέχειας. Το είδε και ο ίδιος, δεν είναι βλαξ. Το θέμα είναι αν είναι ξεροκέφαλος ή εκνευριστικά υπομονετικός μέχρι να δει αυτό που θέλει.

Οσον αφορά στον Μάνταλο, ο ίδιος εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου πως τον έβαλε γιατί είναι καλός στα ένας εναντίον ενός, αφού δεν του αρέσει οι παίκτες του να κρατούν τη μπάλα πολλή ώρα στα πόδια τους. Αυτό κάτι λέει για το τι ακριβώς θέλει να φτιάξει ο Ρανιέρι. Μόνο που εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ στήνουμε στον τοίχο, έχουμε όλοι ένα πτυχίο προπονητή στο σπίτι μας και πάντα αυτοί που επιλέγει ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας είναι χειρότεροι από αυτούς που θα βάζαμε εμείς.

Δεν ξέρω αν η ήττα από τη Ρουμανία έβγαλε υγεία όπως έβγαλε ο διασυρμός της Εθνικής μπάσκετ από τους Σέρβους (το ακούσαμε κι αυτό). Το σίγουρο είναι ότι η Εθνική ποδοσφαίρου δεν θα απολαύσει τα χάδια της αντίστοιχης του μπάσκετ και αυτό είναι ένα μείον για τον Ρανιέρι, τους ποδοσφαιριστές και την πορεία της ομάδας στα προκριματικά.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλιο Στέφανος Κούμπης: Έχει σοβαρές αιτίες το 0-1 με τη Ρουμανία

Ελλάδα-Ρουμανία 0-1 (VIDEO)

Ρανιέρι: "Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία"

Καρφί για Ρανιέρι με αφορμή τον Αθανασιάδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK