Ο σπάνιος Σιμεόνε και ο καλύτερος Μουρίνιο

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τα τρία πράγματα που του άφησαν οι δύο ημιτελικοί της Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, του καλύτερου προπονητή του κόσμου, με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, του εξυπνότερου τη δεδομένη στιγμή.

Ο σπάνιος Σιμεόνε και ο καλύτερος Μουρίνιο

1. Ντιέγκο Σιμεόνε: Όπως διαβάσατε το βράδυ της Τετάρτης στο Contra.gr κάποτε ο Σταύρος Αδαμίδης είχε δίλημμα ανάμεσα στον Σιμεόνε και τον Χιμένεθ. Διάλεξε τον δεύτερο. Δεν ξέρω τι ιστορία θα είχε γραφτεί αν η Ενωση έπαιρνε τον Αργεντινό, το θέμα όμως είναι ότι η αθλητική επικαιρότητα βρήκε το πρόσωπό της για τους επόμενους μήνες. Είτε χάσει είτε κερδίσει στον τελικό η Ατλέτικο. Το θέμα είναι ότι ξεφεύγουμε από τα γνωστά και βαρετά και η Ευρώπη καλωσορίζει και αναγνωρίζει έναν προπονητή που έδωσε πολλά και ακόμα έχει ακόμα περισσότερα να δώσει. Πάει για πρωτάθλημα στην Ισπανία και για Champions League. Κατόρθωμα που μπορεί να χαρακτηριστεί από τα σπάνια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

2. Ζοζέ Μουρίνιο: Ό,τι και να έγινε το βράδυ της Τετάρτης, ακόμα κι αν ολοκληρώσει τη χρονιά χωρίς τρόπαιο (κάτι σχεδόν σίγουρο), δεν αλλάζει η γνώμη μου. Είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και η πιο ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Πολλές φορές αδικεί τον εαυτό του και δίνει δικαιώματα ακόμα και σε εμάς τους τυχάρπαστους να τον κριτικάρουμε, αλλά όλοι πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Είναι ο προπονητής που θα πάρει τρόπαιο όπου κι αν πάει, είναι αυτός που θα σε πείσει ότι έξω έχει ήλιο ενώ ρίχνει καρέκλες, είναι αυτός που γνωρίζει όσο ουδείς άλλος τα mind games.

3. Όταν είναι καλύτερος, θα πάρεις αυτό που σου αξίζει: Αν βάλεις κάτω Τσέλσι και Ατλέτικο και αναλύσεις τις ομάδες, θα δεις ότι η Ατλέτικο είναι καλύτερη ομάδα, βγάζει μεγαλύτερη ποιότητα και -το σημαντικότερο- έχει δίψα. Δεν πρόκειται να βάλω στη ζυγαριά το αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, δεν παίζουν μπάλα αυτά. Μπάλα έπαιξαν δύο προπονητές με το υλικό που είχαν και τα προβλήματα που βγήκαν στην πορεία. Και δεν κέρδισε ο καλύτερος -γιατί στη ζυγαριά ο Σιμεόνε χάνει από τον Μουρίνιο- αλλά ο εξυπνότερος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτός που διαχειρίστηκε καλύτερα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

ΥΓ: Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι Βαλένθια. Άπαντες έσπευσαν να συγκρίνουν τις δύο ομάδες με αφορμή τη συμμετοχή της Βαλένθια στον τελικό του 2000. Καλύτερη αυτή η Ατλέτικο. Σε καμία περίπτωση η Ρεάλ δεν μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης ως φαβορί ακόμα κι αν κουβαλά τα 9 τρόπαια. Και στον τελικό θα παίξει ρόλο η δίψα. Αμφότερες έχουν μπόλικη. Μένει να δούμε ποιος θα φτάσει στην πηγή.

Διαβάστε ακόμη:

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

Τι γράφει ο ισπανικός Τύπος

Μουρίνιο: "Σ' ένα λεπτό κρίθηκαν τα πάντα"

Σιμεόνε: "Αυτοί οι παίκτες γεννήθηκαν με μεγάλα α..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK