Ο Τσίπρας και η γενιά του 2004

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη διάθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να αξιοποιήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη γενιά του 2004.

Ο Τσίπρας και η γενιά του 2004

Από πέρυσι γράφαμε στο Contra.gr πως η γενιά του 2004 θέλει να ασχοληθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή, μάλιστα, εμφανίστηκαν διάφορα σενάρια που αφορούσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης και την ΕΠΟ, αλλά όλα ήταν γενικολογίες. Εξάλλου και οι ίδιοι δεν ξέρουν ακόμα ακριβώς τι θέλουν και πως μπορούν να εμπλακούν με τα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μην ακούτε τις κατά καιρούς δηλώσεις πως δεν είναι αυτοσκοπός τους. Μια χαρά θα ήθελαν -και πρέπει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο- να εμπλακούν με το ποδόσφαιρο. Αλλά υπό ποιες προϋποθέσεις; Υπάρχει πρόσφορο έδαφος, υπάρχει κάτι χειροπιαστό;

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η "ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ"

Οι πληροφορίες λένε πως στην επικείμενη συνάντηση της "ομάδας των 23" με τον Αλέξη Τσίπρα θα τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι συνάντηση που αφορά μία γενικότερη συζήτηση για το ποδόσφαιρο και διάφορες μπουρδολογίες. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι διατεθειμένος να τους πετάξει την καυτή πατάτα: "Θέλετε να βοηθήσετε; Ο δρόμος είναι ανοιχτός..."

Αυτή η ενεργοποίηση των πρώην διεθνών και η συχνή τους παρουσία στα Media, μόνο τυχαία δεν είναι. Και να σκεφτείτε πως κάποιοι εξ αυτών έχουν περάσει από το εξωαγωνιστικό κομμάτι του ποδοσφαίρου (Νικολαϊδης και Ζαγοράκης) και έχουν το know how. Και παρά το γεγονός πως έφαγαν την... κρυάδα και αποστασιοποιήθηκαν για κάποιο διάστημα, επέστρεψαν με διάθεση να βοηθήσουν. Να κάνουν αυτό που δεν έκανε η ΕΠΟ, αυτό που φώναζαν οι δημοσιογράφοι, αλλά τους έλεγαν κλικαδόρους. Να αξιοποιηθεί η γενιά του 2004, να εκμεταλλευτούμε την τεχνοκρατία που απέκτησαν πολλοί με τη θητεία τους στο εξωτερικό και να μπουν επιτέλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρόσωπα που να ξέρουν από αυτό.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει διατεθειμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να καθαρίσει το άθλημα. Ισως ξέρει ότι διανύει τους τελευταίους μήνες ως πρωθυπουργός, ίσως θέλει το ποδόσφαιρο ως όχημα για να πάρει τα πάνω του και να δείξει πως όταν θέλει χτυπά το χέρι στο τραπέζι. Η ευκαιρία που παρουσιάζεται με τους παλαίμαχους (όσοι είναι τέλος πάντων) του '04 δεν πρόκειται να την αφήσει να πάει χαμένη. Θα τους ακούσει προσεκτικά, θα μάθει από πρώτο χέρι τις διαθέσεις τους και αν ακούσει αυτά που θέλει θα προσπαθήσει να βρει τη φόρμουλα αξιοποίησής τους.

Οι ίδιοι συνεχίζουν να δηλώνουν φίλαθλοι. Φωτογραφίζονται ως φίλαθλοι, μιλούν στα Μέσα ως φίλαθλοι, ενεργούν ως φίλαθλοι. Φορούν τον μανδύα του ενδιαφέροντος για το ελληνικό ποδόσφαιρο ως φίλαθλοι. Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, θα το πούμε εμείς. Έχουν βγει στη γύρα για να δουν τις προθέσεις, διαπιστώνοντας πως η κυβέρνηση έχει τη βούληση να ασχοληθεί πραγματικά με όσους λυμαίνουν το άθλημα. Λίγη υπομονή και θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Να είστε, όμως, σίγουροι πως το ραντεβού με τον Τσίπρα θα βγάλει ειδήσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τέσσερις διεθνείς στο γραφείο του Υφυπουργού

News 24/7

24MEDIA NETWORK