Ο Ζιλμπέρτο να τον κάνει selling club

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την επικείμενη άφιξη Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό και τα κέρδη αυτής της συνεργασίας.

Ο Ζιλμπέρτο να τον κάνει selling club

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον τελικό και στην άκρη του... τραπεζιού έχει τα πρώτα πλάνα για τη νέα σεζόν. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται επίσης για την 7η Μαϊου, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξει τη σκόνη που άφησε η φυγή του Πογέτ. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τα πλέι οφ, αφήνοντας στην άκρη την απόφαση να μην κατέβει στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που δεν ξεχωρίζει στην αθλητική επικαιρότητα και βρίσκεται στο καλύτερο μομέντουμ για να δουλέψει σωστά τόσο για τα πλέι οφ όσο (κυρίως) για την επόμενη σεζόν. Όπως πάντα τα τελευταία χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά, κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, οι "πράσινοι" ετοιμάζονται για μία από τις σημαντικότερες προσθήκες των τελευταίων ετών: αυτή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, διευθυντή ποδοσφαίρου, πείτε τον όπως θέλετε τέλος πάντων.

Η καλύτερη κίνηση

Καλοί οι αμυντικοί, οι μέσοι και οι επιθετικοί, καλά τα μεταγραφικά "μπαμ" (τέτοια εποχή πέρυσι ετοιμαζόμασταν για τον Εσιέν), αλλά ακόμα καλύτερες οι κινήσεις σε νευραλγικές θέσεις. Αυτή ακριβώς έρχεται να καλύψει ο Βραζιλιάνος αν όλα πάνε καλά και δώσει οριστικά τα χέρια με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό του βεληνεκές που είναι αρκετό στα πράσινα αποδυτήρια για να κοιτάζουν το πάτωμα αρκετοί ποδοσφαιριστές, αλλά οι γνώσεις του και οι γνωριμίες που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

"Τι να τον κάνει τον τεχνικό διευθυντή, αφού έχει τον Σταματσόνι", έλεγε ένας φίλος μεταξύ σοβαρού και αστείου, θέλοντας να μου δώσει να καταλάβω πως τούτη τη στιγμή αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι προπονητή και όχι κάποιον προϊστάμενό του. Η αλήθεια είναι ότι έχει ειπωθεί (και γραφτεί) και αυτό: πως ο Ιταλός δείχνει περισσότερο ιδανικός για τον συγκεκριμένο ρόλο παρά του ηγέτη στον πράσινο πάγκο. Το θέμα, όμως, είναι ότι το δεύτερο σκέλος τελείωσε και δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση. Ο Στραματσόνι θα μείνει και του χρόνου στο τριφύλλι, οπότε ορθά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τεχνικό διευθυντή, με την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης: και ο Ζιλμπέρτο είναι ακριβώς αυτή.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό του βεληνεκές που είναι αρκετό στα πράσινα αποδυτήρια για να κοιτάζουν το πάτωμα αρκετοί ποδοσφαιριστές, αλλά οι γνώσεις του και οι γνωριμίες που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ονειρεύονται λαβράκια από την Αγγλία και ποδοσφαιριστές που θα έρχονται να κάνουν το αγροτικό τους στο Κορωπί κι έπειτα θα πηγαίνουν στην Άρσεναλ (βλέπε παράδειγμα Κάμπελ), η πραγματικότητα (πρέπει) είναι διαφορετική.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει άνοιγμα σε μια αγορά που οι "πράσινοι" αποφεύγουν -άγνωστο γιατί- να επιλέγουν τα τελευταία χρόνια: τη Λατινική Αμερική. Βραζιλιάνος γαρ, ο Σίλβα μπορεί (και πρέπει) να ανοίξει την πόρτα προς τα εκεί και να ψάξει να βρει τους ποδοσφαιριστές εκείνους που όχι μόνο θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά θα έχουν μεταπωλητική αξία ώστε κάποια στιγμή να γίνει ο σύλλογος αυτό που έχει γίνει ο Ολυμπιακός: selling club.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Τα κέρδη από τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο είναι δεδομένα. Ακόμα και στο ψυχολογικό κομμάτι, με τον κόσμο να βλέπει κάτι από το ένδοξο παρελθόν. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που προέχει, πριν ακόμα και από την επίτευξη της συμφωνίας, είναι να διαχωριστούν οι ρόλοι. Προφανώς ο Βραζιλιάνος ξέρει που έρχεται. Γνωρίζει πως έρχεται σε μια ομάδα όπου το ρόστερο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και θα χρειαστεί να βάλει τις σημαντικές πινελιές του για να κάνει τη διαφορά τη νέα σεζόν. Προφανώς έρχεται σε ομάδα του Στραματσόνι για να βοηθήσει και όχι στην ομάδα που θα είναι το απόλυτο αφεντικό και θα τη χτίσει από την αρχή.

Όλα αυτά έχουν συζητηθεί στις επαφές που έχουν γίνει με τον Αλαφούζο, όλα αυτά τα γνωρίζει ο Ζιλμπέρτο και είναι προετοιμασμένος. Αρκεί βέβαια να δούμε στην πράξη μια καλή συνεργασία με κερδισμένο μονάχα τον Παναθηναϊκό. Το πρόσφατο παρελθόν όπου προπονητής και τεχνικός διευθυντής ήταν παρεξηγημένοι μόνο κακό έκανε στον σύλλογο και μόνο κέρδη δεν του έφερε. Από αυτά είναι... χορτασμένοι οι "πράσινοι". Τώρα θέλουν να δουν το διαφορετικό. Το καλύτερο.

ΥΓ: Καλή Ανάσταση του καθενός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK