Οι καθυστερήσεις, η γκρίνια, ο Νέτο και ο Νοβαρέτι

Ο Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για τα λάθη του Ολυμπιακού στην τρέχουσα μεταγραφική σεζόν και για τη γκρίνια του απαιτητικού κόσμου του.

Οι καθυστερήσεις, η γκρίνια, ο Νέτο και ο Νοβαρέτι

Το κείμενο μπορεί κάλλιστα να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων αν ο Ολυμπιακός κάνει μεταγραφικό ντεμαράζ και διώξει τη σκόνη που έχουν σηκώσει οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας. Τα δεδομένα, όμως, έχουν καταγραφεί και θα ασχοληθούμε για όσα έγιναν μέχρι τώρα και όχι για όσα θα γίνουν ή γίνονται.

Ο Ολυμπιακός τα έκανε μπάχαλο (και) στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι "ερυθρόλευκοι" ένω έδειχναν να έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο, να ξέρουν τις αδυναμίες τους και να έχουν έτοιμη λίστα παικτών για να "χτυπήσουν", φτάσαμε τέλη Ιανουαρίου, λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για να δούμε έναν Χάρα και μία κουβέντα για τον Μπανανά του Πλατανιά ως μια προσθήκη εναλλακτική και με βλέμμα στο μέλλον.

Θυμάστε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το τέλος του αγώνα με τη Μάλμε στο γήπεδο Καραϊσκάκη; Ήταν 9 Δεκεμβρίου όταν ο Μαρινάκης δήλωνε ξεκάθαρα πως: "Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να συγκεντρωθούμε, να δουλέψουμε, να γίνουν και ορισμένες διορθωτικές αλλαγές". Και όταν οι δημοσιογράφοι ήθελαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνει πιο συγκεκριμένος, αυτός έγινε: "Μεταγραφές! Περιμένει ο κόσμος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρετε η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά. Το καλύτερο σκάουτινγκ να έχεις, όταν φοράς αυτή την φανέλα μπορεί να παίξεις πάρα πολύ καλά, μπορεί να μην μπορείς να αποδώσεις. Το έχουμε δει επανειλημμένες φορές. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Από εκείνη τη βραδιά μέχρι σήμερα έχει περάσει 1,5 μήνας και ένας Χάρα. Ο Ολυμπιακός έχει δεδομένες ελλείψεις, έχει συγκεκριμένες ανάγκες, αυτά όλα είναι γνωστά, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

ΜΙΤΣΕΛ

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει ο... Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής δεν φταίει σε τίποτε άλλο εκτός από το γεγονός πως το "διαζύγιο" έφερε πίσω όλα τα θέματα και η άφιξη του Βίτορ Περέιρα έφερε τον Ολυμπιακό στην αφετηρία των μεταγραφών. Βέβαια, ο Ολυμπιακός ήθελε αμυντικό με τον Μίτσελ θέλει αμυντικό και με τον Περέιρα. Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει, αυτό που άλλαξε μάλλον, είναι το είδος αμυντικού.

ΝΕΤΟ

Με την άφιξη του Περέιρα μάθαμε ότι ο Πορτογάλος θέλει αμυντικό που να ξέρει μπάλα. Που να κατεβάζει και να βγάζει την ομάδα μπροστά. Αυτό δηλαδή που (μπορεί) να κάνει ο Σιόβας. Κάπου εκεί εμφανίστηκε το όνομα του Νέτο. Ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετές ημέρες παλεύει το θέμα και προσπαθεί να κάνει δικό του τον Πορτογάλο αμυντικό, ικανοποιώντας την επιθυμία του Περέιρα, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως αυτός είναι ο αμυντικός που θέλει να δει στην "ερυθρόλευκη" οπισθοφυλακή, ακόμα κι αν αυτός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League.

Εκεί ακριβώς το θέμα κάπου χάθηκε και εκεί ακριβώς προέκυψαν τα ερωτηματικά και οι αντιδράσεις των φίλων του Ολυμπιακού. Ο κόσμος είδε την ομάδα να πέφτει πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση και να αναρωτιέται πώς γίνεται ο ΠΑΟΚ να ασχολείται με την εύκολη υπόθεση του Ρικάρντο Κόστα, τον οποίο και έκανε δικό του. Η αλήθεια είναι -και έχει γραφτεί πολλάκις από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο- πως ο Ρικάρντο Κόστα προτάθηκε ξανά στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες. Το γιατί ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε (ξανά) με την περίπτωσή του ουδείς γνωρίζει. Προφανώς γιατί άπαντες έχουν ως προτεραιότητα τον Λουίς Νέτο, μία ομολογουμένως δύσκολη περίπτωση.

ΚΑΙ Ο ΝΟΒΑΡΕΤΙ;

Τα ρεπορτάζ εμφάνισαν το όνομα του Ντιέγκο Νοβαρέτι (σχετική φωτό) ως μια εναλλακτική και πιο εύκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Η Λάτσιο φέρεται διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Αργεντινό αμυντικό, αλλά μόνο με πώληση και ένα ποσό της τάξεως των 1.2 εκ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με την υπόθεσή του ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, γιατί είχε ως προτεραιότητα τον Νέτο. Έλα, όμως, που για τον Νοβαρέτι υπάρχει και μία Άντερλεχτ στη μέση που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Αργεντινό. Και μέσα σε όλα αυτά ο Περέιρα που δεν είναι απόλυτα σίγουρος αν ο Ντιέγκο Νοβαρέτι είναι αυτός ακριβώς που θέλει για την "ερυθρόλευκη" άμυνα. Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι τελικά δεν μπορεί να είναι αυτός ο εκλεκτός.

ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΛΑΘΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός παρουσιάζει καθυστέρηση σε μεταγραφική σεζόν, δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει τον κόσμο απέναντί του για το γεγονός πως δεν κινείται μεταγραφικά. Και δεν το λέμε εμείς. Αν δείτε τα σχόλια κάτω από άρθρα του Ολυμπιακού ή στα social media ή ακόμα και τα μηνύματα που έρχονται κάθε βράδυ στο Sport24radio 103.3 θα καταλάβετε ότι ο κόσμος της πειραιώτικης ομάδας δείχνει ξεκάθαρα την ενόχλησή του -σε βαθμό αγανάκτισης, αλλά κάτι φυσιολογικό για Έλληνα οπαδό- για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κινείται. Ο Χάρα ήταν μία μεταγραφή που πέραν του αγωνιστικού κομματιού αποτέλεσε και μαξιλαράκι για να κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι" χρόνο, αλλά δεν φτάνει.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το θέμα του αμυντικού απασχολεί από το καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός παραχώρησε στη Ρόμα τον Κώστα Μανωλά. Μέχρι εκείνο το σημείο η άμυνα δεν ήταν το φλέγον ζήτημα των πρωταθλητών Ελλάδας. Η απώλεια, όμως, του Έλληνα αμυντικού ουσιαστικά προκάλεσε πρόβλημα, το οποίο δεν λύθηκε με την άφιξη του Ερίκ Αμπιντάλ. Εννοείται πως ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον Ολυμπιακό γιατί πήγε και πήρε τον Αμπιντάλ. Μιλάμε για ένα σούπερ όνομα, με δεδομένη εμπειρία, γεμάτη χρονιά στη Μονακό και φάνταζε η ιδανική λύση για πίσω. Ο Αμπιντάλ, όμως, φάνηκε στην πορεία ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός. Το λάθος ήταν ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Αμπιντάλ χωρίς να κοιτά σε βάθος χρόνου. Πήρε τον Αμπιντάλ για να αντικαταστήσει τον Μανωλά και να ηρεμήσει τον κόσμο της ομάδας που ανησυχούσε για την αποδυνάμωση της άμυνας, αλλά δεν πήρε αμυντικό για να λύσει μια και καλή το πρόβλημά του και να μην αναγκάζεται στη χειμερινή σεζόν να ψάχνει πάλι για στόπερ. Θα μου πείτε "πού να 'ξεραν ότι ο Αμπιντάλ θα θελήσει να φύγει τον Δεκέμβριο ή ότι η σύζυγός του θα φύγει από την Ελλάδα και θα τον φάει η μοναξιά". Ε, αυτά είναι τα ρίσκα που βγαίνουν στην πορεία.

Η ΜΟΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΑΓΗ

Θα το πάρω ακριβώς όπως το έγραψε στο σχόλιό του την Τρίτη ο Σταύρος Γεωργακόπουλος: "Μέχρι τώρα η μοναδική σοβαρή... διόρθωση αφορά στην αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Μίτσελ απομακρύνθηκε, ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε και μέχρι τώρα φαίνεται πως αυτή η κίνηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα". Φαίνεται πως στον Ολυμπιακό θεώρησαν πως αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα και αφού το έλυσαν όλα θα κυλήσουν ρολόι ή ότι όλα θα έρθουν μόνα τους. Ο Μίτσελ έφυγε ο Περέιρα ήρθε ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αγωνιστικά, ανέβηκε στην πρώτη θέση, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν αλλάζει: είναι απαιτητικός.

Οι μέρες των μεταγραφών τελειώνουν, ο Νέτο και ο Νοβαρέτι συνεχίζουν να απασχολούν, ο κόσμος γκρινιάζει και για τις καθυστερήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφές και μέσα σε όλα αυτά οι διοικούντες τον Ολυμπιακό τρέχουν να κλείσουν τα θέματα και μετά να δουν αν θα μοιραστούν ευθύνες για τα λάθη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK