Οι μεγαλύτεροι winners και οι μεγαλύτεροι losers

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη σφαλιάρα που δέχθηκε από τον Παναθηναϊκό και τη σφαλιάρα που δέχθηκε το ελληνικό μπάσκετ από τους Αγγελόπουλους.

Οι μεγαλύτεροι winners και οι μεγαλύτεροι losers
INTIME SPORTS

Δεν αλλάζω ούτε γράμμα από αυτά που έγραψα αμέσως μετά το τέλος του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα της Πέμπτης.

Winner ομάδα

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να βγάλουν το καπέλο στην πιο winner ομάδα που γέννησε ο ελληνικός αθλητισμός τα τελευταία 15 χρόνια. Μία ομάδα με δεκάδες μειονεκτήματα, "άδεια" από ψυχολογία μετά την αποτυχία σε ΟΑΚΑ και νωρίτερα σε Ευρωλίγκα, αλλά μία ομάδα με καρδιά και παίκτες που ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις σαν κι αυτή που είχε διαμορφωθεί στο ΣΕΦ.

Μπορεί το χθεσινό διπλό του Παναθηναϊκού να είναι κάτι σαν επιθανάτιος ρόγχος. Μπορεί την προσεχή Τετάρτη να χάσει πάλι από τον Ολυμπιακό στην έδρα του και να μείνει χωρίς το πρωτάθλημα. Είναι, όμως, μία ομάδα που δεν σηκώνει λύπηση. Πολλοί τη λυπήθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Μέσα σε αυτούς κι εγώ. Κάναμε λόγο για τέλος εποχής. Κακώς. Δεν μπορείς να τελειώσεις έτσι μια ομάδα. Με δυναστεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν αξίζει να την υποβαθμίζεις.

Μας απάντησε με τον πλέον εμφατικό. Σαν σφαλιάρα στα μούτρα. Και την αξίζαμε. Γιατί δεν μιλάς έτσι σε μία ομάδα με χαρακτήρα νικητή. Δεν μιλάς έτσι για τον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν χάσει την Τετάρτη και ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα, το ζουμί δεν αλλάζει: ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Εξισώθηκαν με τον Γιαννακόπουλο

Και πάμε στα σοβαρά. Μετά τις -απαράδεκτες είναι αλήθεια- δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το βράδυ της Πέμπτης, όλοι έπεσαν να τον φάνε. Και καλά έκαναν. Λίγα λεπτά μετά, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μοίραζαν συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και ζητούσαν την ίδια -κόσμια- στον τέταρτο τελικό.

Έρχεται το ματς, κερδίζει ο Παναθηναϊκός, δεν ανοίγει μύτη και λίγα λεπτά μετά τα αδέρφια Αγγελόπουλοι κάνουν αυτό που ζητούσαν να αποφύγουν οι οπαδοί. Δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, βάλλουν κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλοι και ρίχνουν βόμβα στα θεμέλια της Εθνικής ομάδας, απαγορεύοντας στους παίκτες του Ολυμπιακού να συμμετάσχουν σε αυτή.

Οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ, γιγάντωσαν τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να γνωρίζουν πως χωρίς Εθνική ομάδα δεν θα υπήρχε κανένα ελληνικό μπάσκετ και αυτοί δεν θα είχαν κανένα κίνητρο να ασχοληθούν με τους "ερυθρόλευκους". Οταν λοιπόν βάζεις την Εθνική ομάδα στην κόντρα σου με τον Παναθηναϊκό, τον Βασιλακόπουλο και τον Γιαννακόπουλο, το μόνο που κάνεις είναι να καταστρέφεις το ελληνικό μπάσκετ.

Τους ρώτησαν;

Οι Αγγελόπουλοι τον ρώτησαν τον Σπανούλη; Τον Πρίντεζη; Τον Περπέρογλου; Τον Μάντζαρη; Τους ρώτησαν αν θέλουν να απέχουν από την Εθνική; Ή θεωρούν ότι είναι τσιφλίκι τους;

Ας καταλάβουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ότι το ελληνικό μπάσκετ, το ελληνικό πρωτάθλημα και η Εθνική ομάδα δεν τους ανήκει και δεν θα συμπεριφέρονται σαν αφεντικά σε κάτι που ανήκει στον κόσμο! Μάθετε να χάνετε, κύριοι. Επιχειρηματίες είστε και διαχειρίζεστε εκατομμύρια ευρώ και εκατοντάδες εργαζομένους. Και δεν ξέρετε να χάνετε. Κάνετε σαν μικρά παιδιά που τους έκλεψαν το παιχνίδι τους.

Δεν φταίνε οι διαιτητές όταν χάνει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Δεν γίνεται να φταίει πάντα κάποιος άλλος και όχι οι ίδιοι. Παίκτες, προπονητές ακόμα και οι παράγοντες με τις επιλογές τους. Γιατί δεν μας λένε οι κ.Αγγελόπουλοι για την ομάδα τους που δεν αντέχει στην πίεση; Που μπήκε την Κυριακή στο ΣΕΦ λες και έπαιζε με τους Αμπελόκηπους (παράδειγμα, για την κατά τα άλλα συμπαθέστατη ομάδα) και όταν κατάλαβε ότι απέναντί του έχει μια ομάδα με το μαχαίρι στα δόντια, το άσπρο σορτς έγινε καφέ.

Γιατί δεν βγαίνει μία φορά ένας, ΕΝΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ. Να πει "κύριοι, χάσαμε. Ημασταν χειρότεροι και χάσαμε. Μπράβο στον αντίπαλο". Γιατί εξισώνεστε με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου; Γιατί ρίχνετε το επίπεδό σας; Γιατί διώχνετε τον κόσμο; Ίσως, τελικά, να υπάρχει απάντηση στο ερώτημά μου μετά το πρώτο ματς...

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

Ο Σπανούλης αστοχεί, ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει (VIDEO)

Ενταση στο ΣΕΦ

Δ.Γιαννακόπουλος: "Με το ίδιο πάθος για το πρωτάθλημα"

Αγγελόπουλοι: "Κανένας παίκτης στην Εθνική. Αρρωστος Παναθηναϊκός ο Βασιλακόπουλος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK