Οι πεντάμορφοι και το τέρας

Το αναμενόμενο 4-1 απέναντι στους "ξυλοκόπους" της Μίντιλαντ, ο Μάρκους Μπεργκ που "κλέβει" τη δόξα από τον εντυπωσιακό Αστέρα Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ που χρησιμοποιεί τον Αναστασιάδη ως χαλί για να κρύψει τα προβλήματά του. Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την παρουσία των εκπροσώπων μας στο Europa League.

Οι πεντάμορφοι και το τέρας
INTIME SPORTS

Όταν η Μίντιλαντ έκανε το 0-1 στη φάση που η άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Κοτσόλης συμπεριφέρθηκαν λες και περνούσε από πάνω μετεωρίτης, σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκα για κάτι διαφορετικό από αυτό που τελικά έγινε. Τα λεπτά ήταν αρκετά μέχρι εκείνο το σημείο για να καταλάβεις ότι οι Δανοί δεν είναι τίποτε άλλο από μία αδύναμη ομάδα, στα μέτρα του τριφυλλιού, από αυτές που απλώς συμπληρώνουν τούτες τις προκριματικές φάσεις του Europa League. Κάτι αντίστοιχο με τη Σταντάρ Λιέγης στο Champions League που κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν καλύτερη του Παναθηναϊκού και να δικαιολογούν (τον αδικαιολόγητο) αποκλεισμό.

Μόνος του και όλοι τους

Τα τέσσερα γκολ του Μπεργκ στη συχνότητα που μπήκαν έδειξαν το παραπάνω. Ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο χορτάρι τα κλασικά του αμυντικά προβλήματα, οι της Μίντιλαντ έδειχναν ότι δεν... το έχουν. Εφευγαν στην κόντρα 2-3 και αντί να καθαρίσουν τη φάση, λειτουργούσαν σαν σε ομάδα σχολικού πρωταθλήματος που όσο μεγαλύτερο χρόνο έχεις για να σκεφτείς τι θα κάνεις τη μπάλα τόσο τα κάνεις σκατά.

Το 4-1 του Παναθηναϊκού ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα όπως αναμενόμενο έπρεπε να ήταν και ένα αντίστοιχο με τη Σταντάρ. Ο Γιάννης Αναστασίου πέτυχε τον δεύτερο μεγάλο εφετινό στόχο και παράτεινε την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας. Ενας ενδεχόμενος αποκλεισμός και από το Europa League θα γκρέμιζε ορόφους από την οικοδομή που χτίζει από πέρυσι ο Ελληνας τεχνικός, κάτι που ουδείς θέλει στον σύλλογο. Βλέπετε, ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά στον Παναθηναϊκό είναι και... ηρεμία.

Αφήστε ήσυχο τον Αστέρα

Στα του Αστέρα Τρίπολης, όσο δεν ασχολούμαστε μαζί του τόσο θα μας τρελαίνει. Ουδείς δίνει τη σημασία που θα έπρεπε στους Αρκάδες, κάτι αναμενόμενο στην αδικία του ποδοσφαίρου. Δεν έχει το μέγεθος του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ, δεν "πουλάει" στη δημοσιογραφική λογικό και γι' αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Καλύτερα. Ο Αστέρας δεν έχει την ανάγκη μας. Βγάζει υγεία, ηρεμία και χαρά. Αν ασχοληθούν οι δημοσιογράφοι μαζί του και του δώσουν περισσότερα από τα 15 λεπτά του Ουόρχολ, θα του αλλοιώσουμε την εικόνα και την επιτυχία. Οι Αρκάδες κάνουν την υπέρβασή τους και το χαίρονται. Ο Μπεργκ, δυστυχώς, τους κλέβει τη δόξα.

Θα περάσει, αλλά θα τον ξαναβρίσουν

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, θα περάσει. Είναι σίγουρο ότι κόντρα σε αυτή τη Ζίμπρου μπορεί να πετύχει το σκορ πρόκρισης που επιθυμεί. Συμφωνώ με τον Αναστασιάδη πως τώρα κάποιοι θα βρίζουν, αλλά ο Δικέφαλος θα είναι στους ομίλους του Europa League. Το θέμα, όμως, είναι γιατί να ζει αυτή τη βραδιά και γιατί να κερνά στον κόσμο του τέτοια πίκρα. Προφανώς γιατί τέτοιος θα είναι ο φετινός ΠΑΟΚ μέχρι να καταλάβει ο Σαββίδης ότι ο Αναστασιάδης δεν είναι μάγος, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως χαλί για τα προβλήματα του συλλόγου και βάλει το χέρι στην τσέπη για να φέρει 2-3 παίκτες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη

Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ 4-1 (VIDEOS)

Αστέρας Τρίπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0 (VIDEOS)

Ζίμπρου-ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK