Μπράουν Ιντέγε: Περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την καταλυτική παρουσία του Μπράουν Ιντέγε στα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Μπράουν Ιντέγε: Περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέντε γκολ σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Δύο εξ αυτών σημαντικά (κόντρα σε Ηρακλή και ΑΕΚ). Από τους καλύτερους παίκτες του εφετινού Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη και με όρεξη και πάθος σε κάθε παιχνίδι. Ο Μπράουν Ιντέγε, περί ου ο λόγος, δίνει απαντήσεις στους επικριτές του και ουσιαστικά δείχνει σε όλους γιατί ξόδεψε τόσα εκατομμύρια ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει την τελευταία μέρα της περσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο... ΔΙΑΔΡΟΜΙΣΤΗΣ

Αν τα βάλετε κάτω, πέρυσι οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού θυμούνται τον Ιντέγε για τη γκολάρα που πέτυχε στο Ζάγκρεμπ. Από εκεί και πέρα... το χάος. Δεν μιλάμε για μια αποτυχημένη μεταγραφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε στο γήπεδο το ποσό που ξοδεύτηκε για να ντυθεί με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι επικριτές του θεωρούσαν ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες ο Άλαν Πουλίδο, ενώ εξέφραζαν τα παράπονά τους λέγοντας πως με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν θα μπορούσε να έρθει κάποιος καλύτερος από τον Νιγηριανό.

Οι υποστηρικτές του θυμήθηκαν τον Σίνισα Γκόγκιτς και το πως είχε αντιμετωπιστεί την πρώτη περίοδο της θητείας του στον Ολυμπιακό. Διαδρομιστή τον έλεγαν και τότε, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν άπαντες την τεράστια αξία του και αναγνώρισαν πόσο βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Από τη στιγμή που ο Άλαν Πουλίδο (ο βασικός -και μοναδικός είναι η αλήθεια- ανταγωνιστής του Ιντέγε) αποχώρησε, ο Ολυμπιακός έψαξε για τον αντικαταστάτη του μόνο που ανέβασε τον πήχη σε τέτοιο βαθμό που έθεσε ξεκάθαρο θέμα για το ποιος θα είναι ο βασικός επιθετικός στην ομάδα της νέας περιόδου.

Με την απόκτηση του Όσκαρ Καρντόσο, ο ανταγωνισμός ανέβηκε κατακόρυφα και ο Μπράουντ Ιντέγε κατάλαβε πως η θέση του βασικού τη νέα περίοδο μόνο εύκολη δεν θα είναι. Βέβαια, ο Νιγηριανός γνώριζε πως μέχρι να βρεθεί στο κατάλληλο αγωνιστικό επίπεδο το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, έχει χρόνο να δείξει την αξία του. Και τούτη την ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά.

Τρία γκολ στην πρεμιέρα με τη Βέροια, το νικητήριο κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και το πρώτο από τα τρία στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Πέντε γκολ ήδη, αλλά και μία γενικότερη εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου που κάνει τον Πάουλο Μπέντο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση; Φταίει... ο Καρντόσο και ο ανταγωνισμός που έφερε η άφιξή του; Ουδείς μπορεί να απαντήσει. Το σίγουρο είναι ότι ο Νιγηριανός στράικερ αποτελεί το Α και το Ω της ομάδας στα μέχρι τώρα παιχνίδια.

Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Για το ενδιαφέρον της κινεζικής Liaoning FC έχετε διαβάσει πολλάκις και δη στα αναλυτικά κι αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου. Ο Ιντέγε βρέθηκε στο στόχαστρο του συλλόγου, ο οποίος ήταν διατεθειμένος να ρίξει στο τραπέζι πολλά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση επιθετικού. Όπως και έκανε αφού ξόδεψε 11.5 εκατομμύρια για να αποκτήσει τελικά τον συμπατριώτη του Άντονι Ούτσα που αγωνιζόταν στη Βέρντερ Βρέμης.

Ο ίδιος ο Ιντέγε φυσικά και γνώριζε για το ενδιαφέρον της Liaoning, αλλά ήταν προσηλωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Δεν είχε καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά γνώριζε πως επειδή τα λεφτά ήταν πάρα πολλά δεν μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πει το "ναι" ο Ολυμπιακός σε μια ενδεχόμενη πρόταση.

ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όπως λένε και στις θεατρικές συνεργασίες "περνάμε καλά στα παρασκήνια κι αυτό βγαίνει προς τα έξω". Ο Μπράουν Ιντέγε είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, τον τρόπο που του συμπεριφέρονται άπαντες, αλλά και από τη ζωή του στην Ελλάδα.

Ξέρει πως στον Ολυμπιακό βρίσκεται στον... αφρό, αφού αγωνίζεται σε μια ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη στο Champions League, ενώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μόλις πριν λίγο καιρό συμπλήρωσε ένα χρόνο στην ομάδα, ψυχολογικά είναι στα πάνω του, αφού το γκολ είναι η τροφή του επιθετικού, ενώ βλέπει πως ο κόσμος τον έχει πλέον στην καρδιά του μιας και αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Εξάλλου, με την καυτή ανάσα του Καρντόσο να τον ακολουθεί είναι πλέον αναγκασμένος να παίζει με τσίτα τα γκάζια. Κι αυτό κάνει καλό, πρωτίστως στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λούκα έρχεται ο… Ρομαό!
Οι ντόπες Μοδέστο-Ιμπαγάσα πριν από την 3άρα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK