Όχι άλλη Μάρτα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος προτιμά τον μπόμπιρα από τον πωπό της Μάρτα. Και οι πιτσιρικάδες έχουν δικαίωμα στα 15 λεπτά δημοσιότητας.

Όχι άλλη Μάρτα

Το facebook και το twitter είναι ένας τρόπος να αφουγκραστείς το κοινό. Τα likes, τα shares και τα retweets είναι μία εύκολη "ψηφοφορία" για το αν ένα θέμα "πουλάει". Απλά πράγματα. Ο πωπός της Μάρτα και η κάθε κοπέλα που εμφανίζεται στα ελληνικά γήπεδα νομίζοντας ότι είναι για καφέ στη Γλυφάδα, είναι ο εύκολος τρόπος να μαζέψεις like.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζουν καλά οι σκηνοθέτες τηλεοπτικών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων και γι' αυτό στα "κενά διαστήματα" φροντίζουν να δείχνουν εξέδρες με τις καλοβαμμένες κυρίες που δείχνουν απορημένες αν έκαναν καλά που προτίμησαν να έρθουν στο γήπεδο αντί να πάνε σε μία διάλεξη για τη χρησιμότητα των εξτένσιονς (τα είχε εξηγήσει καλύτερα από μένα ο Paparazzi σε σχετικό αφιέρωμα).

Υπάρχει κι ένα όριο

Από το βράδυ της Τετάρτης και μετά, στην αθλητική επικαιρότητα ξεχωρίζει ο περίφημος πιτσιρικάς που καθόταν μία ανάσα από το παρκέ και πανηγύριζε έξαλλα κάθε εύστοχη επιθετική προσπάθεια του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Τυχαία ο πιτσιρικάς βρέθηκε στο πλάνο του σκηνοθέτη της ΔΤ, μια χαρά όμως "πούλησε" σε όλα τα αθλητικά Μέσα. Λογικό. Ο κόσμος θέλει να βλέπει τέτοιες εικόνες. Ή, για να το θέσω καλύτερα, θέλει να βλέπει και τέτοιες εικόνες. Εννοείται πως είναι ευχάριστο στιγμιότυπο να βλέπεις μία ευπαρουσίαστη κοπέλα να κάθεται στις εξέδρες, αρκεί να υπάρχει όριο, αρκεί αυτό να μην είναι θέσφατο για τον εκάστοτε σκηνοθέτη.

Όχι άλλη Μάρτα
INTIME SPORTS

Σε κάθε γήπεδο δεν πηγαίνουν μόνο γυναίκες, πηγαίνουν και μικρά παιδιά που "ζητούν" κι αυτά τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Ουόρχολ. Ομορφαίνουν την εικόνα και μας βγάζουν από τη μιζέρια του ελληνικού αθλητισμού. Μιζέρια που βγαίνει από τα επεισόδια και τους κάφρους, ακόμα και από τις γκόμενες που με το ζόρι προσπαθούν να μας πασάρουν για να μας δείξουν και την θετική εικόνα.

Θέλουμε περισσότερους μπόμπιρες

Όχι, κύριοι. Η θετική εικόνα ενός ποδοσφαιρικού ή μπασκετικού αγώνα δεν είναι τα μπούτια, το μπούστο και τα κόκκινα χείλη. Όχι μόνο αυτά. Είναι ο πιτσιρικάς που σηκώνεται όρθιος να πανηγυρίσει με πάσα ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Δυστυχώς, ο Ελληνας οπαδός/τηλεθεατής έχει "εκπαιδευτεί" να θυμάται τις εικόνες με τις "αιθέριες υπάρξεις" και όχι αυτές με τον μπόμπιρα. Το καλό είναι σε κάποια χρόνια από τώρα ο μπόμπιρας θα έχει να διηγείται εκείνες τις στιγμές στο ΟΑΚΑ και την "επιβράβευση" με ένα high-5 με τον Λάσμε. Οι υπόλοιποι (σεξιστές), θα θυμόμαστε τον πωπό της Μάρτα και την όμορφη Κρητικοπούλα...

Όχι άλλη Μάρτα
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK