Ουσίες και οινοπνεύματα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το θέμα που προέκυψε με τον Μίκαελ Εσιέν και το πόσο διάτρητη σαν ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός.

Ουσίες και οινοπνεύματα

Αν θέλουμε να πάμε την κουβέντα στο αν είναι σωστά τα όρια που θέτει στα αλκοτέστ η τροχαία και αν είναι αυστηρά τα πρόστιμα για τους παραβάτες, οκ. Ο Μίκαελ Εσιέν βρέθηκε θετικός στο χαμηλό όριο, μπορεί να ήπιε μόλις ένα ποτό βρε αδερφέ, μικρό το κακό. Δεν θα του λείψουν τα 200 ευρώ, πάει τελείωσε.

Αυτό θα ήταν ένα ωραίο συμπέρασμα αν μιλούσαμε για οποιονδήποτε άλλον που βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ. Εδώ μιλάμε για ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, πόσο μάλλον για αυτόν που ήρθε με κασκόλ στο λαιμό, με livestreaming υποδοχή, με αποθέωση από τον κόσμο και με καλοδεχούμενη αρθρογραφία από την πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε με σκοπό να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και το μόνο που έχουμε δει έως τώρα είναι ένα φιλικό με την Ελευσίνα.

Διάτρητη ομάδα ο Παναθηναϊκός

Αν πάμε στο... ανθρώπινο κομμάτι, εντάξει μωρέ, δεν έγινε και τίποτα. Ανθρωπος είναι και ο Εσιέν, βγήκε για ένα ποτό, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν πάμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, παίκτης που την επόμενη μέρα έχει διπλή προπόνηση (άρα και πρωινή) και το προηγούμενο βράδυ βγαίνει για ποτό και το τσούζει λίγο παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο της τροχαίας, τότε -δικαιολογημένα- δημιουργείται θέμα. Είναι λάθος το timing, είναι λάθος του ποδοσφαιριστή, είναι λάθος της διοίκησης του Παναθηναϊκού που "συντηρεί" μία ομάδα διάτρητη σε πειθαρχικά παραπτώματα και αγωνιστικές "ατασθαλίες".

Δεν είναι θέμα συζήτησης γιατί έγινε αυτό που έγινε, αλλά ότι έγινε. Ένας ποδοσφαιριστής που τον περιμένουν σαν Μεσσία, που έχει ξενερώσει πολλούς (χωρίς να είναι ολόκληρη η ευθύνη δική του), που ήρθε για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίστηκε σαν το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού, βγαίνει λίγες ώρες πριν από την πρωινή προπόνηση, πιάνεται θετικός σε αλκοτέστ και -άθελά του ή μη- φέρνει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα. Μια ομάδα που πασχίζει για ηρεμία, ψάχνει τρόπο να ρίξει τη σκόνη που έχουν σηκώσει οι συνεχόμενες επιτυχίες, τώρα έχει να αντιμετωπίσει ΚΑΙ αυτό.

Δεν υπάρχει άνθρωπος να τον φοβούνται

Σε τελική ανάλυση δεν είναι το πρόβλημα ο Εσιέν. Κι αυτά τα "υπόδειγμα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ή τον κόσμο", τα ακούω βερεσέ. Ας κάνουν ένα βήμα μπροστά οι ομάδες που έχουν παίκτες που δεν έχουν παραβιάσει ούτε μια φορά τα ωράρια ή δεν έχουν τσουγκρίσει ένα ποτήρι παραπάνω. Όλα αυτά είναι πάντα στα όρια του επιτρεπτού και της λογικής των "στραβών ματιών".

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι το διάτρητο περιβάλλον και το γεγονός πως η ομάδα δεν προστατεύεται κυρίως από τους ίδιους. Αφήστε τους δημοσιογράφους να ασκούν κριτική, να κάνουν (υπερβολικές πολλές φορές) καταγραφές των δεδομένων και φτιάξτε το δικό σας αντίδοτο σε όλα αυτά. Η τακτική των "στρατευμένων" δεν συνιστά λύση. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προστατευτεί και με άλλους τρόπους. Από ανθρώπους που να εμπνέουν. Έχει, άραγε, από δαύτους; Ρητορικό το ερώτημα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK