Παίξε μπάλα, θα σε αποκλείσει και η Καμπάλα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Καμπάλα και τη σύγχυση που βρίσκεται ο Γιάννης Αναστασίου.

Παίξε μπάλα, θα σε αποκλείσει και η Καμπάλα

Οκ, είπαμε, αυτός ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες ελλείψεις, έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά κενά, αλλά αυτό που είδαμε στο ματς με την Καμπάλα χρειάζεται άμεσα... εκλογές. Να βγει ο Αναστασίου σαν άλλος Τσίπρας, να κάνει μια σύντομη αναδρομή των όσων έχει κάνει στη θητεία του στον Παναθηναϊκό και να ζητήσει την ψήφο του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φαίνεται πως βρίσκεται σε τρικυμία, προσπαθώντας να βρει την ενδεκάδα εκείνη που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων αγώνων -και δη τα κενά διαστήματα με Μπριζ και Σοσιεδάδ- και στην προσπάθειά του αυτή χάνει τη μπάλα. Ουσιαστικά ανακατεύει μια ομάδα που προσπαθεί να αποκτήσει ταυτότητα με τις νέες προσθήκες και την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί χωρίς το μεγάλο της όπλο, τον Μάρκους Μπεργκ.

Δεν νοείται να ξεκινάς παιχνίδι, έστω και με την άσημη Καμπάλα -την οποία ίσως να υποτίμησες- και να αφήνεις έξω τον Μάρκους Μπεργκ. Απλά δεν γίνεται! Τον άνθρωπο που με μισή φάση, με ένα πλασέ, με μία προσωπική του ενέργεια μπορεί να σου φέρει γκολ. Και ειδικά τούτη τη στιγμή αυτό είναι που χρειάζεσαι: το γκολ. Για να ανέβεις ψυχολογικά, να δώσεις λίγο θάρρος στον κόσμο και να δείξεις ότι δεν υπάρχει καμία Καμπάλα που να μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια.

Ο Αναστασίου ήθελε χρόνο και ηρεμία και το μόνο που πήρε μετά το ματς στο Μπακού ήταν γκρίνια και προβληματισμός. Κόντρα σε μία άτεχνη ομάδα που έβγαζε όλα τα αρνητικά της στοιχεία μόλις δεχόταν πίεση, ο Παναθηναϊκός είχε ένα δοκάρι με τον Πέτριτς και μετά το χάος. Ολα αυτά μέχρι να μπει ο Μπεργκ και να δώσει δύο φάσεις για γκολ στον Παναθηναϊκό μήπως και σώσει τα προσχήματα.

Το 0-0 λίγη σημασία έχει σαν αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να έρθει μετά από χαμένα τετ α τετ και δοκάρια, ήρθε τελικά χωρίς να παίξει μπάλα ο Παναθηναϊκός. Προφανώς και παραμένει το φαβορί και είναι καλύτερη ομάδα από τους Αζέρους, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τον κόσμο μετά τα όσα είδε το βράδυ της Πέμπτης. Το θέμα είναι ότι βλέπει έναν προπονητή προφανώς σε σύγχυση, να βρίσκεται με πίεση στις πλάτες του και να δείχνει ανίκανος να τη διαχειριστεί. Εκτός αν θεωρεί πως το πρώτο παιχνίδι με την Καμπάλα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα ενόψει συνέχειας. Θα ήταν μια καλή δικαιολογία. Καλύτερη από το "αδικήσαμε τους εαυτούς μας..."

Διαβάστε ακόμη:

Καμπάλα - Παναθηναϊκός 0-0

Το δοκάρι του Πέτριτς

Έμεινε στο Μπακού ο τραυματίας Λουντ

Αναστασίου: "Θετικό ότι δεν δεχθήκαμε γκολ σε ευρωπαϊκό ματς"

Καλτσάς: "Το πρόβλημα είναι δικό μας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK