Παίρνει προπονητές με ημερομηνίες λήξης

Ο Ολυμπιακός που αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, η παραφιλολογία για το μέλλον του Τάκη Λεμονή, ο Οσκαρ Γκαρσία για... τον πόνο των αποδυτηρίων και η διοίκηση που δεν καταλαβαίνει πως αν θες να χτίσεις κάτι χρειάζεται προπονητής που θα τον στηρίξεις. Όχι προπονητής μίας χρήσεως. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Παίρνει προπονητές με ημερομηνίες λήξης

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το μέλλον του Τάκη Λεμονή. Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ολοένα πληθαίνουν οι φήμες και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ο Ελληνας προπονητής ανέλαβε τον Ολυμπιακό για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του Χάσι. Ο Χάσι ανέλαβε τον Ολυμπιακό για να τον οδηγήσει στους ομίλους του Champions League. Και ο Οσκαρ Γκαρσία, ο οποίος προαλείφεται για τον πάγκο του Ολυμπιακού, θα έρθει (αν έρθει) για να "στεγανοποιήσει" τα αποδυτήρια. Γιατί ως φαίνεται το πρόβλημα είναι εκεί.

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δεν το λέμε εμείς. Τα ρεπορτάζ το λένε. Και οι πληροφορίες. Και τα σχόλια που εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια τις τελευταίες ώρες προετοιμάζοντας το έδαφος για το μέλλον του Τάκη Λεμονή. Είπαμε, όλα αυτά βάσει των όσων υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή. Μπορεί να βγει ο επίσημος Ολυμπιακός και να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Προς το παρόν δεν το κάνει και όσο δεν το κάνει ο καθένας έχει δικαίωμα να καταγράφει τα δεδομένα.

Ο Λεμονής, λοιπόν, φέρεται να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου γιατί "έχασε" τα αποδυτήρια. Στον Πειραιά θεωρούν πως χρειάζεται κάποιος με μεγαλύτερη σκληράδα και όπως διαβάζουμε για τον Οσκαρ Γκαρσία, είναι αυτό που θέλουν οι "ερυθρόλευκοι". Αντιγράφω από το πρόσφατο κείμενο του Γιάννη Ζωιτού: " Ο Γκαρσία είναι άνθρωπος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Δεν δέχεται παρεμβολές στο έργο του, απορρίπτει κάθε εξωτερική επέμβαση, θέλει να ελέγχει τα πάντα στ' αποδυτήρια και στο γήπεδο. Γι' αυτό και δημιουργεί στενούς δεσμούς με τους ποδοσφαιριστές του ".

Οπως λέμε στην καθομιλουμένη, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον "στρατηγό" των αποδυτηρίων, που θα μαζέψει την κατάσταση, θα σφίξει τα λουριά στους "άτακτους" ποδοσφαιριστές και θα δημιουργήσει ένα στενό δεσμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της προσπάθειας να κρατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" τα κεκτημένα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΤΟΝ ΛΕΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ;

Μα, γι' αυτό δεν ήρθε ο Λεμονής; Για όλα τα παραπάνω; Δεν ήταν αυτός που θεωρήθηκε από πολλούς ο κατάλληλος για να αντιστρέψει το κλίμα και να μαζέψει την... ακαταστασία του Χάσι; Και στην τελική ο Λεμονής δεν ήταν αυτός που έκανε πράξη τα λεγόμενά του πως στο τέλος του 2017 ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ξανά στην κορυφή;

Επειδή υπάρχει μία Λεμονολαγνεία και κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε, το θέμα δεν είναι ο Λεμονής ούτε αν είναι άδικο ένα πιθανό τέλος της συνεργασίας. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν ξέρει τι θέλει. Ακριβώς όπως το διαβάσατε. Τα τελευταία δύο χρόνια ο πρωταθλητής Ελλάδας αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα και προσλαμβάνει ανάλογα την περίσταση. Οχι βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου, αλλά ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

Εφυγε ο Σίλβα, ήρθε ο Σάντσεζ. Εφυγε ο Σάντσεζ, ήρθε ο Μπέντο. Έφυγε ο Μπέντο, ήρθε ο Λεμονής. Εφυγε ο Λεμονής, ήρθε ο Χάσι. Εφυγε ο Χάσι, ήρθε ο Λεμονής. Ολα αυτά από πέρυσι μέχρι φέτος. Σε 1.5 σεζόν!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει τον προπονητή που θέλει από εποχής Βαλβέρδε και Μίτσελ. Έκτοτε αλλάζει τους τεχνικούς, ψάχνει τον κατάλληλο, φαίνεται να αναζητά την περίπτωση που θα του κάτσει ασχέτως του λόγου που προσελήφθη. Δεν βρίσκει, όμως, μία μόνιμη λύση. Να αρχίσει από το Α για να φτάσει στο Ω.

Οταν στον Πειραιά καταλάβουν ότι η νούμερο 1 μεταγραφή είναι ο προπονητής και όχι ο ποδοσφαιριστής που θα ξεσηκώσει τα πλήθη, τότε θα φανεί ξεκάθαρα το πλάνο τους. Οσο κυριεύει ο πανικός -αδικαιολόγητος- και προκρίνονται οι βιαστικές αποφάσεις τόσο θα φουντώνει ο προβληματισμός στον κόσμο και θα μεγαλώνει η εσωστρέφεια.

Πώς γίνεται από την περίπτωση του Μιραλάς και της μεταγραφικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο να φτάνουμε στη διαφαινόμενη αλλαγή προπονητή, ένας Θεός ξέρει. Και να είστε σίγουροι πως με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στην ΠΑΕ, μην εκπλαγείτε αν ο Οσκαρ Γκαρσία (εφόσον προσληφθεί) αποχωρήσει το καλοκαίρι ανάλογα με το τι θα σχεδιαστεί για τη νέα χρονιά. Και πού ξέρετε, μπορεί να καλέσουν ξανά τον Λεμονή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK