Είχε όλο το πακέτο σε λάθος παιχνίδι!

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το διπλό του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες, το σωστό πακέτο σε λάθος παιχνίδι και την κουβέντα για τη διαιτησία.

Είχε όλο το πακέτο σε λάθος παιχνίδι!

O Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή στη λάσπη των Ζωσιμάδων και συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που τον θέλει να φεύγει νικητής τα τελευταία χρόνια από μία δύσκολη έδρα. Έφυγε με το διπλό παίζοντας για παραπάνω από ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, με κόντρα διαιτησία, με τους παίκτες να έχουν περίσσιο (καλώς εννοούμενο) θράσος, με τον Στραματσόνι ιδιαιτέρως ενεργητικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τον κόσμο να βλέπει μία ομάδα με πάθος και ψυχή. Όλα αυτά θα έγραφαν το τέλειο σενάριο, αν όλο το πακέτο το βλέπαμε την περασμένη Τετάρτη στο Περιστέρι.

Εκεί τα είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Εκεί ήθελε πάθος, ψυχή και θράσος. Κι ας έμενε εκτός Κυπέλλου. Αρκεί να υπήρχε αυτό το "τουλάχιστον παλέψαμε". Θα μου πείτε γιατί μένεις ακόμα στο Περιστέρι και δεν κοιτάς μπροστά. Γιατί, υπό φυσιολογικές συνθήκες, το μπροστά είναι η επόμενη χρονιά. Κάτι σε πιο κοντινό δεν υπάρχει.

Μεγάλη εμφάνιση σε λάθος ματς

Η χρονιά χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Και δεν μιλάμε μόνο για το αγωνιστικό και αυτό που αφορά τους στόχους, αλλά τον κόσμο. Η εμπιστοσύνη του εξαντλήθηκε. Κουράστηκε να στηρίζει και να μην τον στηρίζουν. Να μη του δίνουν κάπου να πιαστεί. Πικράθηκε, προβληματίστηκε και αγανάκτησε. Αν έβλεπε τον Παναθηναϊκό των Ζωσιμάδων, όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν ήθελε εμφατική νίκη, δεν ήθελε σαρωτικό πέρασμα. Ήθελε 11 πράσινες φανέλες να παίζουν με καρδιά για να διεκδικήσουν τον μοναδικό ρεαλιστικό στόχο που τους είχε απομείνει.

Λίγες μέρες αργότερα (και με ποδοσφαιριστές που έλειπαν από το Περιστέρι, κάτι που διαφοροποιεί εν πολλοίς τα δύο παιχνίδια), ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια. Ακόμα και στις αντιξοότητες που έβγαλε η αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις.

Ο Μπεργκ επέστρεψε ορεξάτος και με δύο γκολ άφησε πίσω το αρνητικό διάστημα "αποχής" του από τα γήπεδα (και εύλογα δημιούργησε το ερώτημα γιατί δεν έπαιξε εξ αρχής στο Περιστέρι). Ο Βλαχοδήμος -όντας κλασικός ποδοσφαιριστής ψυχολογίας- σκόραρε και έβαλε θεμέλια ανόδου ενόψει συνέχειας. Ακόμα και ο Στραματσόνι που στο Περιστέρι ήταν απλός θεατής του επαναληπτικού, ήταν "ζωντανός". Μπήκε από την αρχή στον αγώνα, έζησε την αναμέτρηση, παρενέβη όπου χρειάστηκε και στο τέλος κατάλαβε κι ο ίδιος το μέγα λάθος του Περιστερίου. Κι αν στις δηλώσεις του, στο συνδρομητικό κανάλι, αναφέρθηκε στον "πραγματικό Παναθηναϊκό που θέλει", ξέρει καλά μέσα του ότι το μέγα ζήτημα που πρέπει να λυθεί είναι γιατί δεν βλέπει τον πραγματικό Παναθηναϊκό που θέλει υπό συνθήκες πίεσης.

Φτιάξτε τα θεμέλια για κάτι καλό

Πάμε παρακάτω. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ και δεν χρειάζεται να μείνει εκεί. Οι ψυχρολουσίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στο "πράσινο" στρατόπεδο. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχολογία της ομάδας και την επιτακτική ανάγκη να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ η νίκη δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό ως προς τους στόχους (τα πλέι οφ δεν χάνονται), αλλά μπορεί να φέρει ηρεμία και χρόνο στον Στραματσόνι για να μάθει επιτέλους την ομάδα.

Ναι, είναι δύσκολο από Φλεβάρη μήνα να σκέφτεσαι την επόμενη χρονιά. Αυτά μόνο ο Παναθηναϊκός τα κάνει. Αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, πρέπει να τα λουστεί. Το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ δεν πρέπει να γίνει ένας ανόητος αυτοσκοπός. Αντίθετα, πρέπει να χτιστούν γερές βάσεις από τώρα ώστε το καλοκαίρι να χτιστεί το οικοδόμημα και να πορευτεί τη νέα σεζόν χωρίς "σφαλιάρες" τύπου Καμπάλα και Ατρόμητου. Τουλάχιστον παιχνίδια όπως αυτά στους Ζωσιμάδες δείχνουν ότι υπάρχει ζωή στον πράσινο πλανήτη και δεν είναι όλα για τον κάλαθο των αχρήστων. Ε, ας χτίσουν πάνω σε αυτό.

Ας αντιμετωπίσουν και τον 12ο παίκτη

Κι επειδή ο κόσμος είναι σαν τα λιοντάρια στην αρένα και ζητούν το αίμα, η διαιτησία του Δελφάκη έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του Παναθηναϊκού από τους ρέφερι. Σωστή η αποβολή του Ζέκα με δύο σκληρά φάουλ μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά το πριν και το μετά σηκώνει συζήτηση.

Η γκρίνια για τη διαιτησία έχει περάσει στο όριο του γραφικού λόγω της λανθασμένης επιλογής από τη διοίκηση να επικοινωνήσει τα δικαιολογημένα παράπονα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ας βρει, λοιπόν, τρόπο ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει τον 12ο παίκτη που του παρουσιάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και η δικαιολογία "φτιάξτε ομάδες για να κερδίζετε και τους διαιτητές", δεν σημαίνει τίποτε άλλο εκτός από παραδοχή του προβλήματος. Είναι σαν αυτό που έλεγαν οι πατεράδες στις κόρες τις προηγούμενες δεκαετίες: "Μη βάζεις κοντή φούστα και σε βιάσει κανείς..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-3

Δείτε την αποβολή του Ζέκα

Το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός

Η απίστευτη ειρωνεία του Στραματσόνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK