Η εποχή θυμίζει κάτι από Ομπράντοβιτς

Οι συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό που ξεχάστηκαν, το δίμηνο των εξελίξεων και του ενθουσιασμού, η δουλειά του Πασκουάλ, οι τελευταίες κινήσεις και το μομέντουμ που έχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός για να χτίσει πάνω στις επιτυχίες του. Ο Σταύρος Καραΐνδρος για γράφει την εποχή που θυμίζει κάτι από... Ομπράντοβιτς.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Τα συνεχόμενα χαστούκια από τον "αιώνιο" αντίπαλο, αλλά και ένας προβληματισμός που ήταν σαν μαύρο συννεφάκι πάνω από το κλειστό του ΟΑΚΑ, έφερναν ένα κάποιο μούδιασμα στα πρόσωπα των φίλων του Παναθηναϊκου. Κακώς, βέβαια, αφού το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που οι καταστάσεις αλλάζουν μήνα με το μήνα.

ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ

Κι εδώ ακριβώς, τούτη τη στιγμή, το μομέντουμ βρίσκεται με τον Παναθηναϊκό. Κάτι ο Πασκουάλ, κάτι ο Τζεντίλε, κάτι η επιστροφή του Τζέιμς, κάτι οι συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα, έχουν διαφοροποιήσει την κατάσταση και ο όποιος προβληματισμός (ή γκρίνια αν θέλετε να το πείτε) έδωσε τη θέση του στον ενθουσιασμό.

Και δεν μιλάμε για έναν ενθουσιασμό με ημερομηνία λήξης. Δεν είναι ένα συναίσθημα με "αλλά". Ξεκάρα πράγματα. Ενθουσιασμός για επιστροφή στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα, ενθουσιασμός για τη δημιουργία μίας νέας εποχής στο σύλλογο. Αυτό είναι και το σημαντικότερο κέρδος της ομάδας από τις εξελίξεις των τελευταίων δύο μηνών. Το μπάσκετ επέστρεψε στην επικαιρότητα του κόσμου και είναι στο χέρι όλων να κεφαλοποιήσουν αυτή την ατμόσφαιρα... γιορτής που επικρατεί.

Δεν αναιρώ όσα έγραψα στην αρχή σχετικά με το πως αλλάζει το μπάσκετ και οι καταστάσεις μήνα με το μήνα. Εξάλλου είναι γνωστό πως μία κλωστή χωρίζει τα χαμόγελα και την αποθέωση από το... σιχτιρισμό και τη γκρίνια. Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ακολουθούν σε λίγες μέρες και όλα μπορεί να αντιστραφούν, αλλά και όλα μπορεί να εκτιναχθούν.

ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΠΟΧΕΣ... ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Απλά μετά από καιρό ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει μία θετική αύρα. Το ένδοξο παρελθόν, ο Ζοτς και ο Διαμαντίδης φαίνεται πως μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο κόσμος αρχίζει να βλέπει το μέλλον, αυτή τη νέα σελίδα που γράφεται για τους "πράσινους". Είχαν καιρό οι φίλαθλοι να φωνάξουν και να ενθουσιαστούν με κάτι νέο, κάτι καινούργιο που ετοιμάζεται. Η άφιξη του Πασκουάλ και οι μεταγραφές που ακολούθησαν ήταν η τονωτική ένεση σε ένα πληγωμένο εγωισμό που τραυμάτισαν οι ήττες από τον Ολυμπιακό.

Δεν γνωρίζω αν ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ούτε αν ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Το σίγουρο είναι πως για πρώτη φορά μετά τις κοσμογονικές αλλαγές που έφερε η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χτίζεται κάτι καλό με βάση το μέλλον και ουχί την εφήμερη χαρά. Προσελήφθη κανονικός προπονητής με σπουδαίο βιογραφικό, έγιναν μεταγραφές από το πάνω ράφι και η ομάδα σφύζει από υγεία.

ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ

Κι επειδή ακολουθούν τα συνεχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ας έχουν όλα τα παραπάνω στο μυαλό τους όσοι -ενδεχομένως- αρχίσουν πάλι τις γκρίνιες σε περίπτωση κατραπακιάς. Το μπάσκετ δεν είναι εφήμερη χαρά ούτε κρίνει κάτι από Γενάρη μήνα. Το ταμείο γίνεται στο τέλος και για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις προδιαγραφές να έχει μόνο κέρδη. Αρκεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που ο ίδιος δημιούργησε το τελευταίο δίμηνο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιβίωσε σ' ένα απίστευτο θρίλερ ο Παναθηναϊκός και νίκησε την Μπασκόνια
Κακή απόδοση, καλή νίκη
Ο Τζέιμς ένιωσε σαν τον... Ράσελ Κρόου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK