Ο Αλαφούζος δεν λυπάται τα λεφτά που βάζει;

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη γκέλα του Παναθηναϊκού στη Βέροια και απορεί με την απάθεια του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Αλαφούζος δεν λυπάται τα λεφτά που βάζει;
alafouzos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ρε 'συ δημοσιογράφε, έχει πάει ποτέ ο Αλαφούζος να τα χώσει στους ποδοσφαιριστές;", ήταν το ερώτημα που μου απηύθυνε φίλος με τον οποίο παρακολουθήσαμε μαζί την αναμέτρηση στη Βέροια. Το ερώτημα αυτό στριφογυρνούσε στο μυαλό μου αναζητώντας απάντηση. Μάταια. Το μόνο πράγμα που μου ερχόταν ήταν κάποια tweets, δηκτικά προς τη διαιτησία και τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι κι αυτό ένα πρόβλημα του Παναθηναϊκού των τελευταίων ετών; Σε μία θεωρητική συζήτηση, μπορεί να μπει σαν κομμάτι του παζλ. Σε μία πιο ειδική κουβέντα, ίσως είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ;

Ο Μπεργκ έκανε δηλώσεις μετά το ματς και έβγαλε μία κάποια οργίλη αντίδραση. Για τα δικά του ντεσιμπέλ. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν είναι αποδεκτό να χάνουμε βαθμούς με τέτοιο τρόπο, μπλα μπλα μπλα". Αλήθεια, αυτά τα ερωτήματα προς τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τα έχει απευθύνει ποτέ ο Γιάννης Αλαφούζος;

Είσαι αφεντικό του Παναθηναϊκού, οκ; Έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις τον επαναστατικό δρόμο όσον αφορά στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποδεκτό. Ταυτόχρονα κάνεις ό,τι μπορείς για να παρουσιάσεις μία ανταγωνιστική ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Βάζεις λεφτά, δεν σου χαρίζουν τις μεταγραφές. Με την αγχόνη να κρέμεται από πάνω σου σε κάθε προϋπολογισμό, εσύ εκεί, προσπαθείς. Με τα λάθη σου και τα σωστά σου. Τι κάνεις, όμως, για να προστατεύσεις την επένδυσή σου, εκτός από τον ανηλεή πόλεμο κατά των διαιτητών και όσων θεωρείς πως λημαίνουν το χώρο;

ΣΟΦΤ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εδώ ακριβώς κολλάει το ερώτημα στην αρχή του κειμένου. Έχει τρίξει ποτέ τα δόντια ο Αλαφούζος; Έχει πάει ποτέ στο προπονητικό κέντρο και να τους κρούσει τον κώδωνα κινδύνου, όπως λέμε χαρακτηριστικά εμείς οι δημοσιογράφοι; Έχει πάει, βρε αδερφέ, να βάλει χέρι στους παίκτες; Για να το πούμε και στην καθομιλουμένη.

Οκ, για τον Αλαφούζο σχεδόν πάντα φταίνε οι άλλοι, οι απέναντι. Δεκτό, το είπαμε. Τυφλή προσήλωση σε ένα πλάνο που έχει δημιουργήσει στο κεφάλι του. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, δεν φταίνε ποτέ; Ο προπονητής; Το ότι κόντρα σε Ξάνθη και Βέροια παίρνεις ένα βαθμό χωρίς να σου φταίει η διαιτησία, δεν σε προβληματίζει; Δεν σε εξοργίζει; Δεν έχεις θυμό να βγάλεις από μέσα σου; Δεν νιώθεις την ανάγκη να πας μια βόλτα από την προπόνηση και να ταρακουνήσεις λίγο αυτούς που πληρώνεις; Που ματώνεις για να πληρώνεις.

Δηλαδή για σένα πρωταθλητισμός είναι το twitter και οι τηλεοπτικές δίκες; Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μεγάλος σύλλογος για να μη μπορεί να κάνει το αυτονόητο, για το μέγεθός του, συγκεντρώνοντας το απόλυτο στα δύο τελευταία παιχνίδια; Έχει περάσει στο μυαλό κάποιου εξ αυτών που κρατούν τις διοικητικές θέσεις του συλλόγου πως με ήττα στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ακόμα μια χρονιά από τις αρχές Νοέμβρη;

Μαζεμένα ερωτήματα, αλλά ως ένα βαθμό δικαιολογημένα. Πρωταθλητισμό θες να κάνεις, ρε παιδάκι μου. Δεν κατεβαίνεις να παίξεις στο πρωτάθλημα Τύπου (αν και εκεί πολλοί συνάδελφοι βάζουν και καμιά φωνή κι ας είναι Σάββατο πρωί). Για το πρωτάθλημα πας και έτσι όπως πας θα το χάσεις από δικές σου ανοησίες.

ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Ακόμα κι αν μπήκες στον Παναθηναϊκό με μοναδικό σκοπό να εξοντώσεις δικαστικά τον εχθρό και να τον στείλεις εκτός ποδοσφαίρου, ακόμα κι αν αυτό είναι το πρώτο σου μέλημα, θυσιάζοντας τις χαρές που θα σου προσφέρει ένα πρωτάθλημα, άνθρωπος είσαι και σκας. Πέντε χαμένοι βαθμοί σε δύο ματς που πρέπει να κερδίσεις. Κι αυτό το "πρέπει" εσύ το βάζεις σε πρώτο πλάνο όταν φτιάχνεις ομάδα για να διεκδικήσει τίτλους. Ε, δεν ήρθε η ώρα να πας να φωνάξεις αυτό το "πρέπει" στους ποδοσφαιριστές; Αρκετά δεν τους κακόμαθες;

Γιατί, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, κακομαθημένοι είναι οι περισσότεροι. Ξέρουν ότι έχουν μια διοίκηση που τους προστατεύει, ξέρουν ότι για ό,τι αρνητικό θα φταίει πάντα ο απέναντι, οπότε γιατί να κάτσουν να σκάσουν; Αύριο-μεθαύριο θα ξεχαστεί το αποτέλεσμα στη Βέροια, θα διαγραφεί από το μυαλό τους οι 5 χαμένοι βαθμοί που θα τους στείλουν στο ντέρμπι με μοναδικό αποτέλεσμα το διπλό για να μη χαθεί η σεζόν.

Και μη πιστεύετε τον Μπεργκ. Ο Σουηδός καλά τα λέει και πραγματικά θα ήθελε να κάτσουν να κάνουν ένα group therapy για να δουν τι φταίει και χάνουν τόσο εύκολα βαθμούς, αλλά ξέρει καλά πως δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί ουδείς από αυτούς που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της ομάδας, πόσο μάλλον την επιτακτική ανάγκη του πρωταθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξέσπασμα Μπεργκ: "Δεν πάει άλλο"!
Πλήγωσε ξανά τον Παναθηναϊκό ο Μπαλάφας
Στραματσόνι: "Κάναμε κακή διαχείριση"
Κόκκινη παράσταση τίτλου πριν από την παρέλαση
Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Βέροια

News 24/7

24MEDIA NETWORK