Ο Ουζουνίδης τον έκανε ξανά μεγάλο

Ο Ουζουνίδης που κρατά όρθιο και αξιοπρεπή τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες που βγάζουν χαρακτήρα, η ΑΕΚ που τα παράτησε μετά το διπλό στην Τούμπα, ο Χιμένεθ που θύμισε... τον Χιμένεθ της προηγούμενης φοράς και μια βαθμολογία που θα διαμορφωθεί από ένα κουτάκι μπύρας. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

24/05/2017 Panathinaikos Vs AEK for Superleague Greece play offs season 2016-17, in Apostolos Nikolaidis Stadium in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
24/05/2017 Panathinaikos Vs AEK for Superleague Greece play offs season 2016-17, in Apostolos Nikolaidis Stadium in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 24/05/2017 PANATHINAIKOS VS AEK FOR SUPERLEAGUE GREECE PLAY OFFS SEASON 2016-17, IN APOSTOLOS NIKOLAIDIS STADIUM IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε μία γενικότερη κουβέντα για τον προπονητή της χρονιάς, οι περισσότεροι θα πουν -και σωστά- τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Τον άνθρωπο που έφερε τον φοβερό και τρομερό Πανιώνιο να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να εντυπωσιάζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του. Αν, όμως, θα έπρεπε να μπουν κάποιοι αστερίσκοι, όπως για παράδειγμα τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την πίεση, το νήμα πρέπει να κόψει πρώτος ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΟΜΑΔΑ

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε τραγική κατάσταση. Δεν ήξερε από που να το πρωτοπιάσει και τι να διορθώσει. Προκρίθηκε με την ψυχή στο στόμα στην επόμενη φάση του κυπέλλου, τελείωσε την αγγαρεία με το Europa League και έπειτα επικεντρώθηκε στο να αλλάξει το κλίμα, την αγωνιστική εικόνα, αλλά και να δώσει την απαραίτητη δυναμική σε ένα σύλλογο με το μέγεθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Έκανε πορεία πρωταθλητισμού, πήρε τα ντέρμπι, έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και μπήκε στην τελική ευθεία των υποχρεώσεών του κρατώντας στα χέρια του την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, έχοντας εξασφαλίσει την είσοδο στα πλέι οφ.

Από τη ρεβάνς της Τούμπας και μετά όλα γκρεμίστηκαν. Βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ -έτσι όπως ήρθε- άσχημη ψυχολογία, δηλώσεις Μπεργκ που ερμηνεύτηκαν ποικιλοτρόπως, πρεμιέρα με τον Πανιώνιο με αποβολή του Ζέκα... από τα αποδυτήρια και η ταφόπλακα στο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω του ανεγκέφαλου που χτύπησε τον Βλάνταν Ιβιτς.

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Κι όμως, αυτή η ομάδα που πορεύεται χωρίς τον Μπεργκ, που έχει σημαντικές απουσίες, που η ψυχολογία της είναι στα τάρταρα, που ξέρει πως την περιμένει αφαίρεση βαθμών και που την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από την ΑΕΚ, κρατά ψηλά τη σημαία της. Πολύ σκληρή για να πεθάνει. Μια φράση που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας είναι καλά ο Τζον ΜακΛέιν.

Αυτό είναι έργο Ουζουνίδη. Όχι ότι κέρδισε την Τετάρτη την ΑΕΚ, αλλά που κρατά όρθιο τον Παναθηναϊκό. Ξεγραμμένο τον έχουν όλοι. Παίζει για την αποφυγή της τελευταίας θέσης και των δύο προκριματικών του καλοκαιριού. Κι όμως, αν δεν υπήρχε αυτή η εκκρεμότητα με την τιμωρία και το -2 (και εφόσον το ματς με τον ΠΑΟΚ έληγε στον "1"), οι "πράσινοι" θα είχαν ελπίδες για την πρώτη θέση. Ένα τρίποντο τους χωρίζει από τον ΠΑΟΚ. Μία νίκη μακριά που έτσι όπως είναι οι ομάδες, δεν τη λες μεγάλη διαφορά.

Αντ' αυτού, παλεύει να μην τον περάσει ο Πανιώνιος. Γιατί δεν του έφτανε η μαύρη του η μοίρα, ήρθε κι ένας μάγκας της εξέδρας να τον αποτελειώσει. Να του σκοτώσει κάθε ελπίδα να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ ή έστω τη δεύτερη θέση. Αντί να παλεύει για τον πραγματικό του στόχο τώρα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να παλεύει για τη σωτηρία.

Ο Ουζουνίδης, όμως, τον κρατά όρθιο, μαχητή. Τον έχει κάνει ξανά μεγάλο, έχει βαρύνει τη φανέλα του και βγάζει σεβασμό σε κάθε αντίπαλο. Δεν είναι σάκος του μποξ, αλλά η ομάδα που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά ακόμα και με τα δεύτερα. Τελείωσε τον αγώνα της Τετάρτης έχοντας μπροστά Βλαχοδήμο, Χατζηγιοβάνη και Μόλινς. Τρεις παίκτες που ο Ουζουνίδης θα τους έβαζε μαζί σε κανά φιλικό με την Καλλιθέα στο Κορωπί.

Ο... ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Θα μου πείτε ποιον είχε απέναντι. Οκ. Ένα συνονθύλευμα που έμεινε στο διπλό της Τούμπας στην πρεμιέρα. Μία ΑΕΚ που φάνηκε να τα παρατά. Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ την πρώτη αγωνιστική και μετά το χάος. Ηττα από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, νίκη από το πουθενά επί του Παναθηναϊκού και ήττα με κάτω τα χέρια στη Λεωφόρο. Με παίκτες που δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, που δεν κερδίζουν μονομαχίες και που δείχνουν πως ο μοναδικός στόχος τους στα πλέι οφ ήταν να πάρουν εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ για την ήττα στον τελικό.

Η ΑΕΚ χάλασε ό,τι είχε χτίσει επί Χιμένεθ. Σε μία κακή χρονιά με πολλές "σφαλιάρες" ο Ισπανός προπονητής τη συμμάζεψε και φρόντισε να τη βάλει σε σωστές ράγες. Στα πλέι οφ χάθηκε η μπάλα, άρχισε ξανά η εσωστρέφεια και η γκρίνια και για πρώτη φορά ο Χιμένεθ θύμισε τον... προηγούμενο Χιμένεθ (της πρώτης θητείας) όπου του έφταιγαν οι παίκτες.

ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΥΖΑΣ

Αυτή την ΑΕΚ κέρδισε ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία του. Αντίθετα, οι "πράσινοι" έκαναν ό,τι δεν έκαναν οι "κιτρινόμαυροι". Ψυχή, πάθος και αξιοπρέπεια. Πράγματα που τους έμαθε ο Ουζουνίδης, πράγματα που είναι μπολιασμένος από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής. Αυτός ο Παναθηναϊκός αξίζει μια καλύτερη μοίρα, ένα καλύτερο αύριο και λιγότερους εξωγενείς παράγοντες που τον φρενάρουν. Είτε αυτό είναι ένα κουτάκι μπύρας είτε ένας Κύζας...

ΥΓ: Πολλά συγχαρητήρια σε Παναθηναϊκό και Αστυνομία που έκαναν αυτό που έπρεπε ώστε να βρεθεί και να πληρώσει ο οπαδός που χτύπησε τον Ιβιτς. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Και οι "πράσινοι" υπό τη γενική πίεση και τη γενική κατακραυγή, ενήργησαν σωστά. Κι έδειξαν το δρόμο στους άλλους. Αν θα ακολουθήσουν, θα φανεί στην επόμενη... εξυγίανση.

Photo Credit: Τourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK