Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...

Οι μόλις δύο εκτός έδρας νίκες, τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μακριά από την Αθήνα, η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, ο Ουζουνίδης που έχει πολλά στο κεφάλι του και το περίφημο θέμα των μυϊκών τραυματισμών που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι κάπως κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Όπως είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκτός έδρας εμφανίσεις του.

Άντε και την Κυριακή το πρόβλημα ήταν οι δύο τραυματισμοί που προέκυψαν στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κέρκυρα. Οκ, αλλά δεν έχει δείξει κάτι στα άλλα παιχνίδια του μακριά από τη Λεωφόρο για vα θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό αυτό της Κυριακής. Ειδικά όταν βλέπεις το πρόγραμμα του β' γύρου, σε πιάνει τρέμουλο.

ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ;

Ο Παναθηναϊκός έχει να πάει σε Ξάνθη, Τρίπολη, Γιάννiνα, Καυτανζόγλειο, ενώ σε αυτά προσθέστε και τα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ήτοι δύο νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Για ομάδα που πάει για τα πλέι οφ και δη τη δεύτερη θέση μπορεί να μη λέει και πολλά. Για ομάδα που πάει για πρωτάθλημα, φυσικά αυτή η συγκομιδή είναι καταστροφική. Αλλά, εντάξει, το ότι και φέτος οι "πράσινοι" απώλεσαν τον τίτλο φέρνει την κουβέντα στο πρώτο σκέλος.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης ένα πράγμα ακούς να βγαίνει από το στόμα του: "Πρέπει να αλλάξουμε πολλά". Μάλλον, δύο ακούς αν βάλουμε μέσα και το "χρειαζόμαστε μεταγραφές", αλλά το δεύτερο δεν εξαρτάται από αυτόν. Το πρώτο, όμως, εξαρτάται και από αυτόν.

ΑΝΕΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΙ

Αυτά τα "πολλά" που πρέπει να αλλάξει θα πάρουν καιρό. Σε ένα πρέπει να επικεντρωθεί και έχει να κάνει με τη νοοτροπία, ειδικά στα παιχνίδια εκτός Αθηνών. Σε αυτή τη γενικότερη συμπεριφορά πως "έλα μωρέ, δεν χάθηκε και ο κόσμος με ακόμα μία ισοπαλία". Νοοτροπία που απορρέει από το γεγονός πως έχουμε το πρωτάθλημα των μετριών. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ακόμα πίσω, Πανιώνιος και Ξάνθη ακόμη αντιμετωπίζονται ως οι ομάδες-φωτοβολίδες που κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσουν και όλο αυτό έχει χτίσει τη σιγουριά πως δεν χρειάζεται να πατηθεί το γκάζι για να αποκτηθεί το (όποιο) πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Χαρακτηριστική εικόνα αυτού η αντίδραση του Χουχούμη σε μία φάση του πρώτου μέρους όπου, έχοντας πίσω του αντίπαλο σε εν εξελίξει φάση, πάει χαλαρά στην μπάλα για να τη γυρίσει πίσω στον Βλαχοδήμο. Αποτέλεσμα ήταν η δικαιολογημένη αντίδραση του Ουζουνίδη από τον πάγκο, "κατσαδιάζοντας" τον παίκτη για τη μεμονωμένη συμπεριφορά του.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Γι' αυτό και στη διάρκεια των αγώνων ο τεχνικός του τριφυλλιού ρίχνει περισσότερο το βάρος στο χαρακτήρα και τη ψυχολογία των παικτών του, παρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν τον ενδιαφέρει αν θα εκτελεστεί σωστά το σύστημα κι αν οι "πράσινοι" αποδώσουν στο χορτάρι, αλλά πως αντιμετωπίζουν έναν αγώνα οι ποδοσφαιριστές. Από τις αντιδράσεις τους, τις τοποθετήσεις τους, μέχρι τις διαμαρτυρίες στους διαιτητές.

Πολλά έχει στο κεφάλι του ο Ουζουνίδης. Αγωνιστικά, μεταγραφικά, θέματα νοοτροπίας, θέματα τραυματισμών. Ακόμα προσπαθεί να μαζέψει όσα άφησε πίσω του ο "τυφώνας" Στραματσόνι, ο οποίος πέραν των άλλων, δικαιώνει και όσους έλεγαν πως η καλοκαιρινή προετοιμασία του τριφυλλιού θύμιζε περισσότερο παιδική κατασκήνωση παρά προπόνηση επαγγελματικής ομάδας. Εξ ου και το περίφημο "τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε" που βγαίνει από τα χείλη των φιλάθλων κάθε φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής πιάνει το πόδι του και προϊδεάζει άπαντες για τη θλάση (ή τράβηγμα στην καλύτερη των περιπτώσεων) που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσακωμένος με τις εκτός έδρας νίκες ο Παναθηναϊκός
Χρυσός βαθμός για την Κέρκυρα
Ενα τέταρτο άντεξε ο Λέτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK