ΠΑΟΚ έχεις τρέλα μες στο μυαλό!

Η ανησυχία για τον Στανόγεβιτς που αποθεωνόταν όταν ήρθε, η γκρίνια στον ΠΑΟΚ που άρχισε νωρίς, η Ολιμπίκ Ντόνετσκ που έρχεται λουκούμι για να διώξει τα σύννεφα και οι 2-3 κινήσεις που χρειάζονται για να ανέβει επίπεδο. Χρόνος υπάρχει, μουρμούρα δεν χρειάζεται. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ EUROKINISSI SPORTS

Αυτός ο περίφημος Κλεομένης αφού πρώτα έγινε ο δεκαπεντάλεπτος ήρωας του Γουόρχολ από τα ΜΜΕ, στη συνέχεια "κρεμάστηκε στα μανταλάκια" επειδή δεν σεβάστηκε το μνημείο ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Από τους ίδιους που τον αποθέωναν.

Κάτι από Στανόγεβιτς δηλαδή. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ αντιμετωπίστηκε ως κάτι μεταξύ "νέου Μπάγεβιτς" (στα νιάτα του) και "βελτιωμένου Ιβιτς". Το άθροισμα τον έβγαλε καλύτερο του αντικαταστάτη του. Είναι, δεν είναι, αυτό έπρεπε να περάσει καιρός για να διαπιστωθεί.

ΓΚΡΙΝΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ

Και ο καιρός πέρασε. Και η γκρίνια ξεκίνησε. Και οι δημοσιογράφοι αρχίζουν σιγά-σιγά να χτυπάνε το καμπανάκι κινδύνου. Να τονίζουν τα λάθη του και τις αρχικές εμμονές που άφησαν τον χρόνο να περάσει και τον Αγιαξ να βάλει τέσσερα γκολ προκαλώντας εκνευρισμό και ανησυχία. Κάποια Ολιμπίκ Ντόνετσκ ήταν ο αντίπαλος-λουκούμι που ήθελε ο ΠΑΟΚ για να μη μπει σε μπελάδες. Να περάσει και να σκεφτεί στη συνέχεια το μέλλον.

Η γκρίνια και η ανησυχία για τον Στανόγεβιτς σχεδόν γιγαντώθηκε όταν ακούστηκε το όνομα του Μπελούτσι. Καλός, αλλά όχι καλύτερος από αυτούς που ήδη έχει ο ΠΑΟΚ. Με απλά λόγια, δεν είναι το "Χάμερ" (για να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά...). Επίσης, πολλοί θυμήθηκαν ότι δεν υπάρχει ένας χαφ διαφορετικούς από αυτούς που έχει ο Δικέφαλος στο ρόστερ.

ΟΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ

Ολα αυτά εντοπίστηκαν στην πορεία. Μετά την έλευση του νέου προπονητή και αφού κρίθηκε αποτυχημένη η επιλογή του να παρουσιάσει έναν ΠΑΟΚ του 4-4-2. Έναν ΠΑΟΚ πιο επιθετικό. Ελα, όμως, που το πρόβλημα ήταν πίσω.

Τέλος πάντων, αυτά διορθώνονται. Είπαμε, η Ολιμπίκ Ντόνετσκ ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Είναι η ομάδα που μπορεί να επουλώσει τις όποιες πληγές και να δώσει μία φόρα για τη συνέχεια. Είναι, όμως και δίκοπο μαχαίρι. Γιατί δημιουργεί προσδοκίες πρόκρισης και μία ενδεχόμενη αποτυχία θα αντιμετωπιστεί ως καταστροφή (όχι πως δεν θα είναι). Απλά αν προστεθεί κι αυτό στην εσωστρέφεια, τότε ο ΠΑΟΚ θα πάει να μπει στο νέο πρωτάθλημα... υπό διάλυση.

ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΙΑ

Σενάρια καταστροφολογίας είναι αυτά. Δεν δημιουργούνται από μόνα τους. Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Διαβάζεις και ακούς δεξιά και αριστερά διάφορα και νομίζεις πως ο Δικέφαλος είναι κατώτερος του περσινού. Πολλοί ξεχνούν πως κράτησε τον βασικό κορμό και θέλει μια-δυο πινελιές για να ανέβει επίπεδο. Οκ, χάθηκε χρόνος. Ο Στανόγεβιτς ψάχτηκε, φάνηκε και λίγο μαλακός, πάμε παρακάτω. Δεν ήρθε η καταστροφή. Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει γύρο και φτάνοντας στα πλέι οφ του Europa League να παρουσιάσει μία ομάδα ακόμα πιο δυνατή. Με τον αμυντικό που θα γίνει ο ηγέτης της άμυνας και τον χαφ που θα τρέχει σαν το σκυλί.

Χωρίς, όμως, τη γκρίνια. Τη μουρμούρα. Και τον πανικό που βρίσκεται στους πρόποδες κάθε πληκτρολογίου. Χωρίς την εσωστρέφεια. Με πίστη σε μία ομάδα που μπορεί να μπει από καλύτερη θέση -σε σχέση με τις υπόλοιπες του Big 4- στην αφετηρία. Εμπιστοσύνη σε μία ομάδα που τούτη τη στιγμή δείχνει -μαζί με τον Ολυμπιακό- πιο κοντά σε αυτό που λέμε "μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα". Ε, δεν θέλει πολύ να φτάσει -τελικά- να χτυπά το κεφάλι στον τοίχο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK