Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ...διπλό

Ο Παναθηναϊκός που πήρε το μεγάλο διπλό που αναζητούσε, το κακό δεύτερο ημίχρονο που θα μπορούσε να κοστίσει, ο φόβος και η κούραση που έβγαλαν οι "πράσινοι", οι εξαιρετικοί Λουντ και Χατζηγιοβάνης και η ανακοίνωση, ωσάν τη Βίρνα Δράκου, της ΑΕΛ για τη διαιτησία. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Eurokinissi
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Λουντ είναι φάτσα με το τέρμα, ετοιμάζεται να βγει τετ α τετ στη μεγαλύτερη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και ο επόπτης, ο οποίος είχε μπροστά στα μάτια του τη φάση, "ανακάλυψε" οφσάιντ στερώντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν μία καθαρή φάση που μπορεί να "κλείδωνε" το διπλό. Την ίδια ώρα η ΑΕΛ, θέλοντας να μιμηθεί τις περίφημες ανακοινώσεις της Ξάνθης, γνωστοποιεί μέσα σε έξι λέξεις ωσάν τη Βίρνα Δράκου, τη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία. Άνευ λόγου και αιτίας.

ΔΙΠΛΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ

Αυτά ήταν τα σουρεαλιστικά της αναμέτρησης στη Λάρισα. Σουρεαλιστικό θα μπορούσε να είναι και το γεγονός ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να νικήσει στην επαρχία. Έπρεπε να φτάσει μέσα Φεβρουαρίου για να πάρει εκτός έδρας νίκη, αλλά σίγουρα την πήρε στο σημαντικότερο παιχνίδι.

Απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και έβαλε ξανά ως θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο να καταφέρει να μπει στην πρώτη πεντάδα. Βέβαια, επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, είναι λίγο βιαστικό και συνάμα ανούσιο να συζητιέται το ενδεχόμενο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι "πράσινοι" έβγαλαν σφυγμό. Με ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα κακό δεύτερο, για το οποίο θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που απέναντί τους ήταν η ΑΕΛ και όχι κάποια άλλη ομάδα που θα μπορούσε να το φέρει τούμπα.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΕ

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κούραση και σε συνδυασμό με τις αλλαγές των γηπεδούχων και τα φρέσκα πόδια που μπήκαν στο γήπεδο, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε. Η ΑΕΛ πήρε τα πάνω της, είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν είχε τις φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Το έκανε μόνο στο 89' με την ευκαιρία του Αγκάνοβιτς.

Η ομάδα του τριφυλλιού "έχτισε" τη νίκη της στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι μόνο το γκολ του Λουντ, αλλά η γενικότερη εμφάνιση. Ο Φινλανδός μαζί με τον Χατζηγιοβάνη ήταν οι πολυτιμότεροι για την ομάδα του Ουζουνίδη, ο οποίος είδε να δικαιώνεται το "τρικ" που επέλεξε βάζοντας δίπλα στον Δώνη ακόμη έναν παίκτη για να πατά περιοχή, σε αυτό το ιδιότυπο 4-4-2.

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο τα περισσότερα πήγαν λάθος. Λάθος μεταβιβάσεις, αδυναμία να βγει η ομάδα στην κόντρα, κούραση, καθυστερημένη αντίδραση Ουζουνίδη από τον πάγκο και ένας φόβος μη τυχόν και γίνει κάτι και χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για το διπλό. Αυτά είναι δείγματα της ψυχολογίας που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στο σύλλογο, αλλά και της ανάγκης που υπήρχε πριν από τη σέντρα για το τρίποντο ώστε να μπει τέλος στην κουβέντα περί μάχης για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αποστολή εξετελέσθη για τους "πράσινους" δίχως κάποια τρομερή βελτίωση, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Ο Ουζουνίδης προσπαθεί να βγάζει "άσους από το μανίκι" σε κάθε αγώνα, ενώ οι ποδοσφαιριστές καλούνται να αγωνιστούν σε μη φυσιολογικές συνθήκες.

ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΞΕΡΕΙ

Οσον αφορά στην ΑΕΛ, η προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις πέφτει στο κενό, αφού καθρέπτης είναι το γήπεδο. Ο Αλέξης Κούγιας πάλι θα βρει κάτι να πει για τη διαιτησία, πάλι θα θεωρήσει εαυτόν αδικημένο, αλλά από την αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς. Ακόμα και τώρα, φτάνοντας πια στο τέλος του κειμένου, λογική απάντηση δεν υπάρχει αναφορικά με την ανακοίνωση για τη διαιτησία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK