Πισωγύρισμα η εμφάνιση, μικρή η ζημιά

Το... πισωγύρισμα του Ολυμπιακού με το κακό πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας που του έβαλε δύσκολα, το -1 από την κορυφή που δεν φέρνει πανικό, η χαλάρωση που απαγορεύεται και το ντέρμπι με την ΑΕΚ που μπορεί να διορθώσει το λάθος της Τρίπολης. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ενα πεταμένο στα σκουπίδια πρώτο μέρος, αλλά χωρίς τη μεγάλη ζημιά έφερε την πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό μετά το σερί των νικηφόρων αγώνων. Το 1-1 δεν ήταν ζημιά για τους Πειραιώτες, αφού πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς να κυνηγούν το σκορ κι έχοντας μπροστά τους ένα ολόκληρο 45λεπτο για να πάρουν το διπλό.

ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός πλήρωσε στην Τρίπολη την κακή εικόνα που ήταν πισωγύρισμα σε σχέση με όσα βλέπαμε στους τελευταίους αγώνες. Μπήκε στο παιχνίδι έχοντας πολλά θέματα στην άμυνά του και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπήρχε η πίεση και οι ανανεωμένες επιθέσεις.

Στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο "ερυθρόλευκοι" έπιασαν από το λαιμό τον αντίπαλο στη μεσαία γραμμή και "σκότωναν" κάθε προσπάθεια επίθεσης. Στην Τρίπολη, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν δραστήριος επιθετικά, αλλά η απουσία πίεσης και τρεξιμάτων στο κέντρο δεν του έφερνε δεύτερες επιθέσεις και τον άφηνε πολλές φορές εκτεθειμένο στην άμυνα.

Ο Γκαρσία τα είδε όλα αυτά και έκανε ό,τι έπρεπε για να τα διορθώσει. Εβγαλε τον Μάριν από το ματς (έκανε κακό παιχνίδι μετά από καιρό) για να ισορροπήσει κάπως τις πτέρυγες, αφού οι Πειραιώτες έπαιζαν περισσότερο από την πλευρά του Πάρντο. Εβαλε μέσα τον Φορτούνη, πίσω από τον Ανσαριφάρντ, πέρασε τον Μιραλάς αριστέρα και ουσιαστικά είχε δύο κέρδη. Ο Ολυμπιακός έβγαλε περισσότερη πίεση και είχε πιο πολλές κλεμμένες μπάλες, ενώ ο Μιραλάς έγινε πιο απειλητικός. Αυτό είχε αρχίσει να φαίνεται στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους όταν ο Γκαρσία έκανε εσωτερική κίνηση αλλάζοντας θέσεις σε Μάριν-Μιραλάς.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε μετά από καιρό με κανονικό αντίπαλο. Για να μην παρεξηγηθούμε, έπαιξε με αντίπαλο που δεν προτίμησε το ταμπούρι. Η ομάδα της Τρίπολης αγωνίστηκε ανοιχτά, με στόχο να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού παρά στην επίθεση. Δεν κλείστηκε, "διάβασε" την αδυναμία των φιλοξενούμενων να πιέσουν και του έκανε τη ζημιά.

O Ολυμπιακός έχασε την κορυφή, αλλά δεν έχασε το στόχο του. Η ζημιά έχει να κάνει περισσότερο με το ψυχολογικό κομμάτι. Τώρα είναι αναγκασμένος να κυνηγά όχι να τον κυνηγούν. Επί τους ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Για τη νίκη πήγαινε στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ για τη νίκη θα πάει και τώρα.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το εφετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Συν πλην κάτι, τα ματς σε Καραϊσκάκη και Τούμπα θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός έχει την ΑΕΚ στο Φάληρο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ΑΕΚ έχει και τους δύο εκτός, ο ΠΑΟΚ και τους δύο στην έδρα του. Στα υπόλοιπα παιχνίδια πάνω-κάτω οι βαθμοί θα μοιραστούν, πάνω-κάτω οι όποιες γκέλες θα είναι ίδιες. Θα αποτελέσει έκπληξη για κάτι διαφορετικό, ας πούμε έκπληξη ήταν το 0-0 της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα.

Ολα οδηγούν στα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός κάλυψε μία διαφορά των 5 βαθμών και ανέβηκε στην πρώτη θέση μεταφέροντας την πίεση στους διώκτες. Σε μία θεωρητική συζήτηση την πίεση την έχει ξανά αυτός όντας δεύτερος. Αλλά το -1 από τον Δικέφαλο του Βορρά δεν μπορεί να προκαλέσει τριγμούς ή κινδυνολογία. Είναι κάτι που μπορεί να ανατραπεί. Το θέμα είναι να μην επαναληφθούν εικόνες σαν αυτές στην Τρίπολη. Τα χαμένα ημίχρονα, τα πεταμένα. Λάθη του παρελθόντος που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση στη βαθμολογία. Οσο το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος απαγορεύεται η χαλάρωση.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να "καθαρίσει" τον έναν εκ των δύο αντιπάλων για τον τίτλο. Κερδίζει την ΑΕΚ και πάει στο +4. Ο ΠΑΟΚ παίζει με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες. Ολα ανοιχτά, μπορεί να αλλάξει πάλι η βαθμολογία. Είπαμε, το εφετινό πρωτάθλημα είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών και είναι αυτό που μετά από καιρό θα κριθεί στα ντέρμπι. Τώρα αρχίζουν τα καλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK