Ποια Ευρώπη; Εδώ έχουμε ΤΟ ντέρμπι

Ο Σταύρος Καραΐνδρος δεν ασχολείται με τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των "αιωνίων" και μπαίνει από τώρα σε κλίμα ντέρμπι.

Ποια Ευρώπη; Εδώ έχουμε ΤΟ ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ναι, οκ. Υπάρχει το Europa League. Με την Αστάνα ο ένας, με τη Σταντάρ Λιέγης ο άλλος. Μεταξύ μας, ποια Ευρώπη; Μπήκαμε σε εβδομάδα ντέρμπι και κανονικά οι περισσότεροι σιχτιρίζουν που υπάρχει αυτό το εμβόλιμο με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πριν από τη μάχη της Κυριακής.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ "ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ"

Γιατί περί μάχης πρόκειται. Με ή χωρίς εισαγωγικά. Μάχη αποδείξεων. "Ορίστε, αυτοί είστε", θα αναφωνήσει ένας εκ των δύο με το σφύριγμα της λήξης. Το αυτοί είστε φοριέται ανάλογα το αποτέλεσμα. Με νίκη Ολυμπιακού πάει στους απέναντι που θα χάσουν κάθε άλλοθι για τη διαιτησία. Με νίκη Παναθηναϊκού πάει στους άλλους που έφτασαν στο +4 λόγω διαιτησίας.

Με ισοπαλία πάλι φοριέται ανάλογα με το ποιος ήταν καλύτερος. Αν δε βάλει το χέρι της και σε αυτό το ματς η διαιτησία -που είθισται να το βάζει στα ντέρμπι "αιωνίων", μη γελιόμαστε, δόξα τω θεώ έχουμε πολλά παραδείγματα- το "αυτοί είστε" θα γίνει σημαία.

Ο Παναθηναϊκός πάει στο Καραϊσκάκη θέλοντας να γίνει ταλιμπάν. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρει, ίσως χρειαστούν 5-6 ομιλίες ακόμη του Λέτο στα αποδυτήρια για να πωρώσει τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός πάει για να καθαρίσει το πρωτάθλημα, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Μα, από Νοέμβρη μήνα; Ναι, γιατί το +7 στην Ελλάδα των ελάχιστων στραβών αποτελεσμάτων για τον πρωτοπόρο είναι υπεραρκετό. Σε άλλα πρωταθλήματα που όλοι μπορούν να χάσουν από όλους, ένα ενδεχόμενο +7 θα κρατούσε ζεστό το ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον το -4 που είναι κάτι σαν αγχόνη για τον Παναθηναϊκό.

ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟ -7;

Έτσι έχουν μάθει οι "πράσινοι" και τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να τους αδικήσεις. Με ήττα στο Φάληρο τελειώνει το πρωτάθλημα, ας μη γελιόμαστε. Για να γυρίσει πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει τρεις ήττες. Ή δύο ήττες και μία ισοπαλία. Ή κάμποσες ισοπαλίες. Βγάλτε τα κομπιουτεράκια. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός (αλλά και οι άλλοι δύο διεκδικητές που είναι στην εξίσωση, καθένας με τις πιθανότητές του) θα πρέπει να κερδίζουν. Με αντίπαλο (και) τα προβλήματά τους, αλλά και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Εφικτό; Μπα.

Για όλα τα παραπάνω, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πηγαίνουν με κάμποσα κιλά στην πλάτη τους. Θεωρητικά υπάρχει και το Χ που κρατά τη διαφορά σε χαμηλά, για την εποχή (όπως λένε οι μετεωρολόγοι), επίπεδα, αλλά την ίδια ώρα οι "πράσινοι" θα πρέπει να λύσουν άμεσα τα δικά τους προβλήματα για να μην ανοίξει. Στο -1 είναι αλλιώς. Δεν γίνεται το μεγάλο φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό που μετά την ήττα από τη Λάρισα έχει... κακομάθει.

Βλέπετε, το σερί νικών των Πειραιωτών έχει φέρει την συνηθισμένη αυτοπεποίθηση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ο Ολυμπιακός κερδίζει και στην κακή του μέρα είτε με ολίγον σπρώξιμο από τη διαιτησία είτε όχι (το "ολίγον" ας το προσδιορίσει ο καθένας όπως θέλει, εξάλλου αποδεδειγμένα δεν βλέπουμε τα ίδια πράγματα ακόμα κι αν είναι ξεκάθαρα σε ορισμένες των περιπτώσεων).

Αν λοιπόν, για να επανέλθω, ο Ολυμπιακός ηττηθεί στο Φάληρο θα γίνει ένα μπούγιο, θα επικρατήσει ένας ψιλοπανικός στα αποδυτήρια, θα συνειδητοποιήσουν (ξανά) οι αρμόδιοι πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι τόσο τέλεια όσο παρουσιάζεται (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά, να, με την τετράδα πίσω χαλάει η μαγιά).

Ο Παναθηναϊκός είναι μαθημένος στις κρίσεις. Δεν ξέρει να τις ξεπερνά (ή τουλάχιστον δεν ξέρει στον επιθυμητό βαθμό), αλλά τις έχει. Κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, όταν έρχεται η κρίση σηκώνεται τσουνάμι. Θα φύγει ο προπονητής, θα αλλάξει το ρόστερ, θα ξεσηκωθεί ο κόσμος που μπορεί να χαθεί το νιοστό πρωτάθλημα, μπορεί να γίνει και καμιά πορεία στο Δημαρχείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

Το σίγουρο είναι πως την Κυριακή το ντέρμπι μπορεί να χαρακτηριστεί ως "της χρονιάς". Κι ας είμαστε με 8 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τα έφερε έτσι η μοίρα, τα χρόνια και η κατάσταση των ομάδων και του ελληνικού ποδοσφαίρου που η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει τα χαρακτηριστικά πολέμου. Με ή χωρίς εισαγωγικά.

Μέχρι την Κυριακή προετοιμαστείτε ανάλογα. Φίλαθλοι, οπαδοί και συνάδελφοι. Διαβάστε κανονισμούς, συντονίστε την αντίδρασή σας μόλις λήξει το ματς, κατεβάστε νέα προγράμματα για να κόβονται πιο γρήγορα τα videos των επίμαχων φάσεων και όλοι μαζί ελάτε να απολαύσουμε το μεγαλούργημα ενός προϊόντος που κάθε αγωνιστική θυμίζει σκετσάκι των ΑΜΑΝ. Α, μη το ξεχάσω για να μη κουράζεστε να το γράφετε στα σχόλια από κάτω. Ναι, έχουμε ευθύνη κι εμείς οι δημοσιογράφοι. Μικρή ή μεγάλη, όπως το βλέπει κανείς. Σαν το οριακό οφσάιντ ένα πράμα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK