Πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο "Μήτρογλου"

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Κώστα Μήτρογλου και το "κεφάλαιο" που πρέπει να κλείσουν στον Ολυμπιακό.

Πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο "Μήτρογλου"

Σας μιλάω ειλικρινά. Αν δεν γινόταν το περιστατικό με τον Χάρα στο γκολ της ισοφάρισης, δεν θα έπαιρνα χαμπάρι ότι ο Κώστας Μήτρογλου πάλευε για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ο Ελληνας φορ είχε πετύχει στο πρωτάθλημα 16 γκολ.

Και δεν φταίω εγώ για αυτό. Ο Μήτρογλου φταίει που κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να περάσει απαρατήρητη η εφετινή του επίδοση. Μιλάμε για πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση και αντί να μιλάμε γι' αυτό, αντί να αναφερόμαστε στην αναγέννησή του, πάλι στεκόμαστε σε επεισόδιο που "σημάδεψε" παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος το έγραψε σωστά: η εμμονή αποτελεί τροχοπέδη στην καριέρα του. Εγώ το πάω ένα βήμα παραπέρα. Η εμμονή του Ολυμπιακού με τον Κώστα Μήτρογλου δεν φέρνει κανένα κέρδος, πλέον. Ο,τι ήταν να πάρουν οι Πειραιώτες από τον 27χρονο το πήραν. Εδωσε στον Ολυμπιακό, πήρε ο ίδιος, πήραν πάρα πολλά και οι "ερυθρόλευκοι". Το κεφάλαιο Μήτρογλου πρέπει να κλείσει. Περισσότερο κακό κάνει στην καριέρα του, αλλά και στην ίδια την ομάδα.

Ο "πιστολέρο" έφτασε ταβάνι στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν όταν με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη "ανάγκασε" τη Φούλαμ να τα σκάσει χοντρά. Το πέρασμά του από την Αγγλία δεν πέτυχε και στον Ολυμπιακό θεώρησαν σωστό να τον φέρουν πίσω. Λογικό σαν πρώτη σκέψη. Αυτό, όμως, αποτέλεσε τροχοπέδη στην καριέρα του γιατί επέστρεψε στην Ελλάδα με μοναδικό πράγμα στο μυαλό του: ότι δεν είναι αποτυχημένος. Κάπου εκεί άρχισαν τα... όργανα. Νεύρα στο παιχνίδι του, άγχος και καυγάδες με συμπαίκτες του για ένα πέναλτι ή μια πάσα. Στο πρόσφατο παράδειγμα με Χάρα στο ματς με τον Πλατανιά, έχει απόλυτο δίκιο ο Αργεντινός. Έκανε όλη την προσπάθεια και δίπλα του είχε έναν παίκτη που καθόταν σαν το άγαλμα για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να λέει ότι βγήκε πρώτος σκόρερ. Ε, όχι, αυτά δεν γίνονται ούτε στα σχολικά πρωταθλήματα. Ακόμα και στις παλιές εποχές που ο Δημητριάδης με τον Βαζέχα έδιναν μάχη για το... Τoyota, προσπαθούσαν περισσότερο, δεν τα περίμεναν όλα από τους άλλους.

Ο Μήτρογλου δεν πρόσφερε φέτος και σίγουρα δεν θα έδινε περισσότερα του χρόνου (αν έμενε). Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πάει για καλό επιθετικό, αυτό θα χαλούσε ακόμα περισσότερο τον Έλληνα στράικερ. Δύσκολα να αποκτούσε κίνητρο από αυτό. Το καλύτερο, λοιπόν, για όλους είναι να φύγει σαν φίλος. Να ψαχτεί αλλού. Να δοκιμάσει σε άλλο πρωτάθλημα και όταν ωριμάσει στη σκέψη και στον τρόπο λειτουργίας στον αγωνιστικό χώρο -και πείσει για αυτό- τότε ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί. Και σίγουρα θα του δώσει την ευκαιρία να κλείσει όπως πρέπει την καριέρα του...

Διαβάστε ακόμη:

"Στράβωσε" με Χάρα ο Μήτρογλου

Στ. Γεωργακόπουλος: Την αλήθεια για Μήτρογλου την είπε ο... Στολτίδης

"Kόψτε τα μπάνια"! Έξαλλος ο Μαρινάκης με τα... Αστέρια του

News 24/7

24MEDIA NETWORK