Σιγά παιδιά, όλοι θα χάσετε!

Ο Σταύρος Καραΐνδρος διαφωνεί με αυτούς που βιάζονται να πανηγυρίσουν πως έχουμε δυνατό πρωτάθλημα επειδή δεν κέρδισαν οι "μεγάλοι".

Σιγά παιδιά, όλοι θα χάσετε!

Θυμάμαι τη δεκαετία του '90 τον Ιωνικό του Γκμοχ που ξεκίνησε με σερί αήττητων αγώνων και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας για κάποιες αγωνιστικές. Κέρδισε τα 15 λεπτά δημοσιότητας μέχρι να τον πάρει η κάτω βόλτα και να... αποκατασταθεί η τάξη με την παρουσία των "μεγάλων" στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Για την ιστορία, στο τέλος της χρονιάς ο Ιωνικός κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο (αν δεν με απατά η μνήμη).

Αρκετά χρόνια αργότερα σε ένα πρωτάθλημα που το λένε Super League, έχοντας χάσει την όποια αίγλη του λόγω του προφανούς σεναρίου και της απουσίας εκπλήξεων, ο Πλατανιάς φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ) διεκδικώντας κι αυτός τα 15 λεπτά... του Ιωνικού.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ

Γίναμε Αγγλία; Ο Πλατανιάς έγινε Λέστερ; Αποκτήσαμε ξάφνου πρωτάθλημα; Στα δύο πρώτα ερωτήματα προφανώς και η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ. Για το τρίτο ερώτημα μάλλον πρέπει να κοιταχτούμε όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι στον καθρέπτη για το πως βιαστήκαμε να προδιαγράψουμε την εφετινή διοργάνωση.

Ναι, επιβεβαιωνόμαστε σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινή αφετηρία των τεσσάρων διεκδικητών του πρωταθλήματος και τη μοιρασιά της πίτας αναφορικά με το ποσοστό πιθανοτήτων που έχει ο καθένας. Αλλά με ό,τι είδαμε αυτή την αγωνιστική, μάλλον η επιβεβαίωση έρχεται... από την άλλη μεριά. Μάλλον οι τέσσερις "μεγάλοι" εφέτος έχουν ίσες πιθανότητες γιατί είναι το ίδιο... κακοί.

Για να είμαστε, βέβαια, δίκαιοι (για να μη μας πουν και υπερβολικούς), ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα από το G4 που δεν κέρδισε λόγω ατυχίας. Και φάσεις έκανε και ευκαιρίες έχασε, είχε πρόγραμμα που λένε και στα social media. Οι άλλοι τρεις, όμως, είχαν τα μαύρα τους τα χάλια. Ο ένας δεν κέρδιζε και έδινε θάρρος στον άλλον, ο άλλος δεν κέρδιζε και έδινε θάρρος στον τρίτο και τελικά στο τέλος της διαδρομής όλοι αναφώνησαν "ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα".

ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ

Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη συνεχίζουμε να μην έχουμε πρωτάθλημα, ή για να το θέσουμε καλύτερα, έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Οι "μεγάλοι" και οι άλλοι. Το ότι η Λάρισα, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής και η Ξάνθη "φρέναραν" τους διεκδικητές του τίτλου δεν σημαίνει ότι μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν οι επαρχιακές ομάδες που έλειπαν και που θα δώσουν άλλο χρώμα στη Super League. Αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου και στην πορεία που θα έχουν μέχρι την τελική γραμμή. Έως τότε πρέπει να αποδείξουν ότι από εδώ και στο εξής θα έχουν διάρκεια και θα μπορέσουν να ανεβάσουν την ποιότητα συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους.

Ας μη γελιόμαστε, εκτός αν βλέπω εγώ κάτι λάθος. Ο Ηρακλής πήρε βαθμό παίζοντας κλεφτοπόλεμο για αρχή και ταμπούρι στο τέλος. Το ίδιο η Ξάνθη, μία από τα ίδια ο Παναιτωλικός, το ίδιο και η ΑΕΛ. Η τελευταία ήταν και η μόνη που έφτασε την επιτυχία μέχρι τέλους εισπράτοντας το απόλυτο, αλλά αν δείτε ξανά το ματς, πρώτον θα χρειαστείτε μία γερή δόση καφέ για να μείνετε ξύπνιοι και δεύτερον θα διαπιστώσετε το αυτονόητο: η Λάρισα έπαιξε για να πάρει ό,τι μπορούσε και με τη στραβοκλωτσιά του Μιλιβόγεβιτς πήρε το καλύτερο.

ΘΑ ΓΚΕΛΑΡΟΥΝ ΞΑΝΑ

Είδαμε την αγωνιστική της γκέλας γιατί οι "μεγάλοι" δεν μπορούσαν όχι γιατί τους εμπόδισαν. Κι εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά. Θα λέγαμε ότι εφέτος έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γεμάτο εκπλήξεις αν ήμασταν σίγουροι πως οι άλλες ομάδες θα βάλουν ξανά δύσκολα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά; Φυσικά και όχι. Αντίθετα, βάσει των όσων είδαμε είναι σχεδόν σίγουρο ότι το G4 θα ξανακάνει γκέλα στη διαδρομή μέχρι τον τερματισμό. Όπως είναι σχεδόν σίγουρο πως κάποιοι εκ των προπονητών των "μεγάλων" ψάχνουν σκέφτονται ήδη τις παρελάσεις και το μέλλον τους...

ΥΓ: Μακάρι να διαψευστώ και πραγματικά θέλω να διαψευστώ. Μακάρι να απολαύσουμε ένα πρωτάθλημα που θα ασχοληθούμε πολλές φορές με τη Λάρισα, τον Ηρακλή και τις άλλες ομάδες. Τότε ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για τη δημοσιογραφική ορθότητα του "δεν έχασαν οι μεγάλοι, αλλά τους κέρδισαν". Μέχρι τότε, η γκέλα τους θα είναι το θέμα της ημέρας. Οχι, συνάδελφοι. Μη βιάζεστε. Δεν έχουμε ακόμα πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με τον Ολυμπιακό θα πάει καλύτερα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK