Ο Ζοτς, ο Μπουρούσης και το... σίχαμα

Αυτά είναι τα 5 πράγματα/πρόσωπα που θα θυμόμαστε από το Final Four και θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των διοργανώσεων.

Ο Ζοτς, ο Μπουρούσης και το... σίχαμα

5. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Πήγε στον τελικό με την αύρα των 8 ευρωπαϊκών. Και μόνο η παρουσία του προκαλούσε δέος. Είχε όσα είχε πάρει πριν την Κυριακή η Ρεάλ. Ο απολογισμός, όμως, δεν ήταν αυτός που περίμενε. Δύο εύκολες ήττες από τη Ρεάλ και τον φίλο του Ιτούδη έκλεισαν το κεφάλαιο Final Four για έναν προπονητή που έχει μάθει να παλεύει ακόμα κι αν τερματίζει τελευταίος. Οι δηλώσεις του στο τέλος θύμισαν κάτι από τις δηλώσεις του μετά από μια ήττα του Παναθηναϊκού με την Πρόκομ. Ο Σέρβος ξέσπασε και σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για ραντεβού με την ΤΣΣΚΑ, φούντωσαν οι φήμες ότι είναι πιθανό να αποχωρήσει από την Τουρκία για να πάει να κάνει ξανά δίδυμο με τον Ιτούδη μήπως και οι Ρώσοι καταφέρουν να σηκώσουν το ευρωπαϊκό.

4. Ο Γιάννης Μπουρούσης

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Contra.gr, ο Γιάννης Μπουρούσης φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως είναι καλύτερα μακριά από την Ελλάδα. Η επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ δεν ήταν λανθασμένη. Πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει με τον Ολυμπιακό: να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης. Η εικόνα των πανηγυρισμών με την κορούλα του δείχνει υγεία. Ο Μπουρούσης ήταν από εκείνους τους παίκτες που τον είχε αδικήσει η ιστορία. Το βράδυ της Κυριακής δικαιώθηκε. Βέβαια, ο ίδιος δεν θα ήθελε να κατακτήσει τη βαρύτιμη κούπα στερώντας την από τον Ολυμπιακό...

Ο Ζοτς, ο Μπουρούσης και το... σίχαμα
INTIME SPORTS

3. Η ΤΣΚΚΑ

Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα. Η ΤΣΣΚΑ πήγε ως φαβορί στη Μαδρίτη και έφυγε με την τρίτη θέση της παρηγοριάς. Το παράδειγμά της έδειξε ξεκάθαρα πως δεν φτάνουν μόνο τα λεφτά για να πετύχεις κάτι καλό. Χρειάζεται και τεχνογνωσία. Ορθή η επιλογή των Ρώσων να επενδύσουν στον Δημήτρη Ιτούδη που αν μη τι άλλο ξέρει από... κούπες. Δεν είχαν επενδύσει, όμως, στο γεγονός ότι απέναντί τους είχαν τον Ολυμπιακό και το φάντασμα της Κωνσταντινούπολης. Η ΤΣΣΚΑ είχε τον έλεγχο του ημιτελικού, αλλά όταν η μπάλα "έκαιγε" τα λεφτά... δεν έπιασαν τόπο. Ο Κιριλένκο θα έχει να λέει στα εγγόνια του πως... ένας Παπαπέτρου τον έκανε μια χαψιά.

2. Ο Ρούντι Φερνάντεθ

Ο Φίλιππος Συρίγος είχε αποκαλέσει "μπασκετικό σίχαμα" τον Ναβάρο. Ο Ρούντι τον ξεπέρασε. Μεγάλος παίκτης, τεράστια προσόντα, δυνατή προσωπικότητα, αλλά loser. Οσα ευρωπαϊκά και να πάρει ακόμα δεν θα αποτινάξει από πάνω του τη ταμπέλα του "κωλόπαιδου που παίζαμε μαζί του στις αλάνες όταν ήμασταν πιτσιρικάδες". Το συμπέρασμα πολλών για την αντίδραση του Σπανούλη είναι ότι δεν ξέρει να χάνει. Αν ο Σπανούλης δεν ξέρει να χάνει τότε ο Ρούντι δεν ξέρει να κερδίζει. Τόσο απλά. Τα ίδια και για τον Μασιούλις. Προφανώς ξέρει καλύτερα από εμάς τι ανταλλάσσουν οι παίκτες μεταξύ τους στη διάρκεια των αγώνων. Δεν απασχολεί, όμως, κανέναν να μεταφέρεται αυτό και στους δημοσιογράφους. Φτηνός οπαδισμός, που τρέφει τους κάφρους.

1. Ο Βασίλης Σπανούλης

Οκ. Εχουν γραφτεί πολλά για τον Kill Bill. Αρχηγός, μια ομάδα μόνος του, πάνω από τον Ολυμπιακό κτλ. Αν το δεις ωμά, η παρουσία του στο Final Four δεν ήταν καλή. Απλά το σενάριο γράφτηκε έτσι ώστε να κλέψει την παράσταση λόγω των όσων έκανε στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ. Ο Ιτούδης είχε βρει για 37 λεπτά τον τρόπο να τον αφήσει μακριά από το καλάθι. Η Ρεάλ το έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το θέμα δεν είναι τι γεύση αφήνει η εικόνα του Σπανούλη ούτε το επεισόδιο με τον Ρούντι. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε υπέρβαση ακόμα και της... υπέρβασης στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Πέταξε εκτός τελικού την ΤΣΣΚΑ, έπαιξε τελικό στην έδρα της Ρεάλ και δικαίως αντιμετωπίζεται σαν πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι πλέον μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει στα δύσκολα και το γουστάρει.

Διαβάστε ακόμη:

Παντελής Βλαχόπουλος: Τι να του πει και να του δείξει ο Μασιούλις

Δημήτρης Καρύδας: Η άμυνα της Ρεάλ και η επίθεση του Ρούντι

Τάσος Μαγουλάς: Γενναίος, αλλά ηττημένος

Τσάρλυ: Πρώτα το πρωτάθλημα και μετά το 4ο

News 24/7

24MEDIA NETWORK