Ταύλα τ' αλογάκι!

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για όσα συνέβησαν στην ΑΕΛ και το παραγοντικό ποδόσφαιρο της αλάνας που εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας.

Ταύλα τ' αλογάκι!

Η ΑΕΛ είναι ένας σύλλογος με τη δική του ιστορία, τις δικές του σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη δική του εσωστρέφεια (όπως κάθε ομάδα της Ελλάδας που θέλει να... τιμά τον εαυτό της).

Έχει κόσμο που γεύτηκε το ζενίθ και το ναδίρ. Φιλάθλους που έζησαν ονειρώξεις και απογοητεύσεις. Οπαδούς που την ακολούθησαν στις χαρές και στις λύπες. στις ένδοξες μέρες και στα χωράφια της Γ' Εθνικής. Ήταν εκεί όταν η Λάρισα βολόδερνε και το ελληνικό ποδόσφαιρο την είχε ξεχάσει. Ήταν εκεί όταν η Λάρισα επανήλθε και έγραψε ξανά ιστορία με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν σταμάτησε να τραγουδά και να τη στηρίζει όταν πάλεψε ξανά για την παραμονή της. Δεν την εγκατέλειψε όταν έπεσε κατηγορία, δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ.

ΞΕΝΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κανένας Αλέξης Κούγιας και κανένας Ματίας Ντεγκρά δεν πρόκειται να ξεκαυλώσουν τον κόσμο. Κανένας παράγοντας που βάζει πάνω απ' όλα την αυτοπροβολή δεν θα διώξει τον κόσμο από το γήπεδο. Μπορεί να το κάνει πρόσκαιρα, αλλά οι φίλαθλοι δεν θα αφήσουν την ΑΕΛ να πορεύεται μόνη στο δικό της βιβλίο ιστορίας.

Την επιστροφή της Λάρισας στη μεγάλη κατηγορία την περίμενε πολύς κόσμος. Πόσο μάλλον οι οπαδοί της. Περίμεναν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα εκεί που αξίζει, στα "σαλόνια", δίπλα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί και η ΑΕΛ μεγάλη είναι. Στέκεται σούζα όπως το άλογό της. Υπερήφανος σύλλογος που ξέρει να αναγεννάται από τις στάχτες του. Ομάδα που τη χρειάζεται η Super League, τη χρειάζονται όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΛΑΝΑΣ

Ο Αλέξης Κούγιας σήμερα είναι αύριο δεν θα είναι. Εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε αλλαγές ομάδων στο ρυθμό που μπαίνει στις δικαστικές αίθουσες για να εκπροσωπήσει τους πελάτες του στις δεκάδες υποθέσεις που αναλαμβάνει. Εκρηκτικός χαρακτήρας, άνθρωπος που πάνω του αποτυπώνεται το ποδόσφαιρο των παραγόντων. Της αλάνας. Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Η ΑΕΛ, όμως, θα είναι πάντα εκεί. Με Κούγια ή χωρίς. Με Αναστασιάδη ή χωρίς. Εκεί θα στέκεται να τιμά την ιστορία της και να σέβεται τον κόσμο.

Τα όσα ιλαροτραγικά έγιναν στο περιθώριο του αγώνα με τον Ηρακλή "γκρέμισαν" τ' αλογάκι. Όπως έπεφταν τα άλογα στις καουμπόικες ταινίες σε κάποιες εντυπωσιακές σεκάνς καταδίωξης. Είναι πληγωμένο στο έδαφος από δύο ανθρώπους που δεν σέβονται την ιστορία του και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει "κουβαλώντας" τον περήφανο κόσμο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ

Η ΑΕΛ "έμπλεξε" με δύο οξύθυμους και αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες. Δεν της έφτανε ο ένας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης "έπεσε" στην παγίδα να γίνει όμοιος του Κούγια. Όχι μόνο δεν πήρε το καπελάκι του (και το κομποσχοίνι του) να φύγει, αλλά στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο που συγκέντρωσε όλη την αρνητική προβολή. Στην τελική τι φταίει ένας σύλλογος να "πληρώνει" τη μεγαλομανία του κάθε Κούγια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα χέρια Κουγιας-Ντεγκρά, λύθηκε το συμβόλαιό του
Αναστασιάδης για Ντεγκρά: "Να τελειώνουμε"
Η μοιραία γκέλα του Ντεγκρά έδωσε βαθμό στον Ηρακλή

News 24/7

24MEDIA NETWORK