Θεωρίες συνωμοσίας και λάθος συνομιλητές

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν μόλις γνωστοποιήθηκε το εγχείρημα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, οι παλαίμαχοι που δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό γεννώντας προσδοκίες, ο Παναθηναϊκός που δεν αντέχει (και) τις έριδες και η ανάγκη μίας νέας προσπάθειας με σωστούς ανθρώπους στο τραπέζι και κλειστές πόρτες. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EYROKINISSI)
theodoropoulos EUROKINISSI

Η σύντομη παρουσία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην επικαιρότητα φρόντισε να αφήσει μπόλικα απόνερα. Δεν είναι μόνο ότι πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων μία σοβαρή -φαινομενικά- προσπάθεια για να βγάλει την τρέχουσα σεζόν ο Παναθηναϊκός, αλλά άφησε πίσω της απορίες και διάφορες αφορμές για νέα σενάρια.

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το πρώτο πράγμα που κυκλοφόρησε στην πιάτσα όταν εμφανίστηκε η διάθεση του γνωστού επιχειρηματία να ηγηθεί μίας προσπάθειας σωτηρίας της τρέχουσας χρονιάς είναι ότι πρόκειται για μία πολύ καλή... προσπάθεια να στραφεί αλλού η κοινή γνώμη και όχι στη βαριά ήττα του τριφυλλιού στην Τούμπα.

Είναι η πραγματικότητα; Είναι το μυαλό και οι θεωρίες συνωμοσίας; Οπως και να ΄χει, αυτό κυκλοφόρησε και έριξε περισσότερο δηλητήριο στην ήδη αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό.

Ειδικά από τη στιγμή που το εγχείρημα δεν προχώρησε και ο κ. Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προσπάθεια, τούτα τα σενάρια φούντωσαν. Δύο 24ωρα που ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέχασε μονομιάς τα όσα έγιναν στην Τούμπα και έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον του. Και τώρα φτου κι από την αρχή. Αλλά η... δουλειά έγινε.

ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Όλα αυτά, βέβαια, είναι μία ωραία συζήτηση καφενείου και social media. Η αλήθεια, η πραγματικότητα, είναι πως ένας σοβαρός επιχειρηματίας θέλησε να βγει μπροστά και να ηγηθεί μίας προσπάθειας να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για να βγει η σεζόν και να μη μπει σε περιπέτειες ο Παναθηναϊκός και το μόνο που δεν μάθαμε από τη συνάντηση είναι τι ήπιαν και τι περιλάμβανε ο μπουφές.

Αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι η πραγματικότητα. Και το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Αντωνιάδης στη δημόσια απολογία του. Τίποτα δεν έμεινε κρυφό, γιγαντώθηκε μία προσπάθεια, βρέθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος να μοιάζει σαν τον σωτήρα του Παναθηναϊκού.
Γιατί όλο αυτό; Γιατί, προφανώς, ο γνωστός επιχειρηματίας συνομίλησε με λάθος ανθρώπους. Επέλεξε να πάει με την παλιά γενιά. Από σεβασμό;

Επειδή ήταν πιο εύκολοι στο να συγκεντρωθούν γρήγορα και να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι; Όπως και να 'χει, επέλεξε να συνομιλήσει με ανθρώπους που η αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό και ο πόνος για την κατάσταση του συλλόγου δεν κρατά το στόμα τους κλειστό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γεννούν προσδοκίες που κανένας Θεοδωρόπουλος δεν μπορεί να αντέξει.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Δεν είναι απίθανη μία νέα προσπάθεια από τον επιχειρηματία. Αυτή τη φορά πιο οργανωμένη και με πραγματικά κλειστές πόρτες. Να κληθούν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της πιο πρόσφατης γενιάς που θέλουν να ακούσουν, θέλουν να βοηθήσουν και θέλουν να δουν τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη μοίρα. Εξάλλου, κάποιοι εξ αυτών θα έχουν και όφελος από τα χρωστούμενα που έχουν μείνει.

Αν υπάρξει επόμενη φορά, πρέπει να γίνει ένα γενικό κάλεσμα. Οχι με ράδιο αρβύλα και απαντήσεις μέσω facebook. Όχι με ανώνυμες ενοχλήσεις παλαιμάχων και ένα γκρίζο σύννεφο πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Ο σύλλογος δεν αντέχει να "σηκώσει" και τις "οικογενειακές" κόντρες. Δεν φτάνει που αργοπεθαίνει στο κρεβάτι του πόνου έχει να αντιμετωπίσει και τις έριδες παλαιμάχων. Αυτό του έλειπε τώρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK