Τις δύσκολες αποφάσεις τις παίρνεις χθες

Η μαγκιά της ΑΕΚ που πήγε να παίξει στην Τούμπα υπό αυτές τις συνθήκες, ο διασυρμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, το χαμένο άλλοθι των εξυγιαντών και η κυβέρνηση που κωλυσιεργεί για να προχωρήσει σε μία γενναία απόφαση που έπρεπε να πάρει... χθες. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Είναι κατόρθωμα να αποχωρείς από το γήπεδο ούσα ευνοημένη και να φεύγεις από την Τούμπα ούσα αδικημένη. Γιατί, για κάποιους, κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην ΑΕΚ. Υπάρχει, βέβαια και η άλλη άποψη ότι η ΑΕΚ δεν ευνοήθηκε από την ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ, αφού έπρεπε να μετρήσει. Διαλέγετε και παίρνετε.

Αλήθεια, όμως, πόσο σημαντικό τελικά είναι τι ακριβώς έγινε στη φάση του τέρματος και αν ο Μαουρίσιο επηρέαζε τη φάση; Πώς μπορεί να ερμηνευτεί μία απόφαση όταν ο ίδιος ο κανονισμός ουσιαστικά δίνει την "καυτή πατάτα" στον κάθε διαιτητή για να αποφασίσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις;

Το θέμα είναι άλλο. Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Γι αυτό που θέλουμε να κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους ή γι αυτό που παράγοντες ομάδων μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι; Τίποτα από τα δύο δεν θέλουμε. Θέλουμε απλά να κερδίζουν οι ομάδες μας κι ας το κάνουν όπως μπορούν. Είτε με ένα screw you είτε με ένα όπλο στη ζώνη του παντελονιού. Γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω.

Η ΑΕΚ πήγε να παίξει στην Τούμπα υπό αντίξοες συνθήκες και είναι μαγκιά τους που το έκαναν. Κοιμήθηκαν με +5 και κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα και ξύπνησαν με +2 και γεμάτο γήπεδο. Εφυγαν από το γήπεδο με 0-0 και ενημερώθηκαν μεσάνυχτα Κυριακής πως το γκολ μετράει. Άρα πάρε και -1 για να... δέσει το γλυκό. Αυτά ως προς το ματς, ή όπως στο διάολο θέλετε να το πείτε.

Ως προς τα υπόλοιπα, ο Γιώργος Βασιλειάδης βγήκε και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάρει ακραίες αποφάσεις για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με το φτωχό μας το μυαλό αυτό ερμηνεύεται ως πιθανή διακοπή της Super League. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό χαρακτήρισε λάθος την πρόταση της ΑΕΚ για διακοπή μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Και εντάξει, να δεχθούμε ότι εμμέσως πλην σαφώς δέχεται το λάθος του ή θεωρεί πως πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποφασιστεί η διακοπή; Να πέσουν πυροβολισμοί;

Το πρωτάθλημα έπρεπε να διακοπεί χθες. Τις δύσκολες αποφάσεις τις παίρνεις χθες. Να σώσεις ό,τι σώζεται. Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος η κυβέρνηση θα έβαζε τέλος στην ιλαροτραγωδία, η δικαιοσύνη θα ζητούσε το video και κάθε κατεργάρης θα κατέληγε στον πάγκο του.

Τσαμπουκάδες με εξυγιαντές να μπαίνουν στο γήπεδο και να κάνουν κίνηση καουμπόι προς τον διαιτητή θα έπρεπε να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο και από την κοινωνία. Οταν, όμως, το ίδιο το ποδόσφαιρο (και πιθανόν η κοινωνία) "χρειάζεται" αυτούς τους ανθρώπους, τότε για ποιο λόγο να συζητάμε και να προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε τα ασχολίαστα;

Το περιβόητο γκολ που έφερε ό,τι έφερε είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρθηκε και καθένας που θεωρούσε εαυτόν αδικημένο έχασε το άλλοθί του.

ΥΓ: Διαιτητής (πρώην) με μεγάλη εμπειρία, με τελικούς Champions League, με σπουδαίες διοργανώσεις. Μπαίνεις στο γήπεδο για να πεις στο συνάδελφό σου ότι "τελείωσε". Ο Μίχελ είναι ο άνθρωπος στη σωστή θέση και στη σωστή χώρα. Απλά δεν το ήξερε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK