Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Φέτος, σε σχέση με πέρυσι, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με σύνεση, ηρεμία και προσήλωση. Και το βασικότερο, πηγαίνει με έναν προπονητή που ξέρει να διατηρήσει την ηρεμία ακόμα κι αν έρθει το αρνητικό αποτέλεσμα. Και τούτο είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Δικεφάλου.

Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Οσο κι αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ θεωρεί το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως "τελικό" πρωταθλήματος, στον Δικέφαλο ετοιμάζονται για την αναμέτρηση με ένα εξαιρετικό, στα όρια του τέλειου, πλάνου. Με ηρεμία, ψυχραιμία και προσήλωση στον στόχο. Τι έγινε πέρυσι; Ακριβώς το αντίθετο.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον Πειραιά με την ψυχολογία του καλύτερου και της ομάδας που μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Δεν τον ενδιέφεραν οι χτυπητές αδυναμίες και τα τρωτά του σημεία σε σύγκριση με τον αντίπαλο. Είχε γεννηθεί η προσδοκία ότι εύκολα ή δύσκολα μπορεί αν έρθει το διπλό. Γιατί έτσι. Το αποτέλεσμα γνωστό: 4-0.

Φέτος μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Καραϊσκάκη με την ψυχολογία του... βαθμολογικά αδιάφορου. Ξέρει τις δυσκολίες του αγώνα, τα αγωνιστικά του μειονεκτήματα και τη δύναμη που δίνει στον Ολυμπιακό η έδρα και ετοιμάζεται να παραταχθεί με σύνεση και προσοχή για να πάρει ό,τι καλύτερο. Κι αν δεν τα καταφέρει να μην έρθει η καταστροφή όπως πέρυσι (γιατί αν θυμάστε, εκείνο το περσινό 4-0 ουσιαστικά διέλυσε τον Δικέφαλο και έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματά του).

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ Χολμς για να καταλάβεις ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά: Αγγελος Αναστασιάδης. Ο προπονητής που παλεύει με σφεντόνες απέναντι σε τανκ και καταφέρνει να κρατήσει όρθια την ομάδα, ακόμα και όταν έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα. Με επιδόσεις που θα ζήλευε ο κάθε... Στέφενς, διατηρεί τον Δικέφαλο σε τροχιά πρωταθλητισμού και δίνει στον κόσμο το δικαίωμα να ελπίζει.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr ο Γιάννης Οκκάς, ρωτήθηκε για το πως προετοιμάζει τα ντέρμπι ο Αναστασιάδης. Η απάντησή του ξεκάθαρη και άκρως ενδιαφέρουσα: "Δίνει πάντα μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της ψυχολογίας. Είναι πάντα πολύ κοντά στους παίκτες, ξέρει να τους καθοδηγεί και να τους εμπνέει. Εχει τρομερή ευχέρεια στο λέγειν, ειδικά στις ομιλίες που κάνει μπροστά σε όλη την ομάδα πριν τα παιχνίδια. Ξέρει πως να ανεβάζει τους παίκτες του, τι να πει, πως να το πει".

Τα λόγια του παλαίμαχου Κύπριου ποδοσφαιριστή έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο για την προετοιμασία του ματς, αλλά και για το μετά. Γιατί ξέρει να προστατεύει τους παίκτες του και πάνω απ' όλα την ομάδα. Ξέρει να κρατά άπαντες προσγειωμένους και -το σημαντικότερο- έχει καταφέρει να κρατήσει σιωπηλό τον Ιβάν Σαββίδη. Προφανώς ήταν και δική του επιλογή για χαμηλούς τόνους από τη στιγμή που επέλεξε τη λύση Αναστασιάδη.

Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει απόψε. Δίνω προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πληγεί από εσωστρέφεια, γκρίνια και κριτική. Πρώτον γιατί ακόμα κι αν χάσει θα παραμείνει σε τροχιά τίτλου και δεύτερον γιατί στην άκρη του πάγκου κάθεται ένας προπονητής που δεν αφήνει να "τρυπηθούν" τα αποδυτήρια από τη μεμψιμοιρία του καθενός. Ο ΠΑΟΚ πάει με καλύτερες προϋποθέσεις από πέρυσι στο ντέρμπι παρά το γεγονός πως φέτος έχει χειρότερη ομάδα (αν προσθέσετε και τις απουσίες).

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK