To μεγαλύτερο λάθος του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε στους παίκτες όσα ήθελε να πει ο κόσμος. Αγγιξε τους φιλάθλους, τους πώρωσε, έδειξε πυγμή, αλλά το θέμα είναι να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Γιατί για όλο αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βαγγέλης Μαρινάκης EUROKINISSI

Η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με μία μεταγραφή-βόμβα. Ηταν αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος του Ολυμπιακού που έβλεπε μία ομάδα να σέρνεται, μία χρονιά να έχει χαθεί και έναν ιδιοκτήτη αδρανή στις εξελίξεις.

ΕΙΠΕ ΟΣΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε αυτό που ζητούσαν οι φίλαθλοι. Ειπε αυτά που ήθελαν να πουν οι ίδιοι. Γέμισε το κενό που είχε δημιουργηθεί μετά τις απελπιστικές εμφανίσεις και τις συνεχόμενες γκέλες. Ό,τι έβγαλε από ειδήσεις η επίσκεψη του μεγαλομετόχου στο Ρέντη αρκεί για να τελειώσει η χρονιά. Κι ας μην ξανακάνει νίκη μέχρι το φινάλε ο Ολυμπιακός. Τα όσα ειπώθηκαν από τον Μαρινάκη φτάνουν για να βγει η σεζόν.

Το μετά έχει καλυφθεί από πολλά ρεπορτάζ. Ποιος μένει, ποιος φεύγει, ποιοι ενδέχεται να έρθουν, τι θα γίνει με τον Γκαρθία, πώς προετοιμάζονται οι "ερυθρόλευκοι" για τη νέα και άκρως απαιτητική χρονιά. Το θέμα, όμως, είναι ένα και απλό. Λάθη έγιναν και μάλιστα πολλά. Θα μάθουν από αυτά οι υπεύθυνοι.

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Στους "υπεύθυνους", ίσως και ο μοναδικός, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν είναι τόσο η φετινή ομάδα, το ρόστερ και το τι ακριβώς δημιουργήθηκε, αλλά πώς φτάσαμε, λίγο πριν το φινάλε της χρονιάς, σε αυτό το χάλι.

Σε αυτά που είπε τη Δευτέρα στους ποδοσφαιριστές είχε μέσα αρκετή δόση αυτοκριτικής. Παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς πως για αυτή την κατάσταση και την αλλαγή προπονητών σαν τα πουκάμισα, φταίει ο ίδιος. Φταίει γιατί άφησε την πόρτα του γραφείο του "ανοιχτή" σε κάθε κριτική, ψίθυρο και γκρίνια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι τα στεγανά του. Δεν υπάρχουν πια και από εκεί πρέπει να αρχίσει η δουλειά για τη νέα σεζόν. Ο Μαρινάκης επιλέγει προπονητές, αλλά στη συνέχεια αφήνει τους παίκτες να αποφασίζουν αν θα παραμείνουν. Ετσι δεν γίνονται οι δουλειές και αυτό το γνωρίζει καλά το αφεντικό των Πειραιωτών.

Ο Χάσι δεν άρεσε, ο Λεμονής ξίνιζε, ο Γκαρθία του έτρεξε, για όλα φταίνε οι προπονητές και οι (καλομαθημένοι) ποδοσφαιριστές φαίνεται πως είχαν βρει το αποκούμπι τους στη διοίκηση που δεν τους χαλούσε χατίρι.

Δεν τους άρεσε ο Χάσι; Στην... ανεργία. Ο Λεμονής δεν είχε πειθαρχία; Εξω και αυτός. Πάντα έφταιγαν οι άλλοι, πάντα το πρόβλημα ήταν σε αυτούς που κάθονταν στην άκρη του πάγκου και όχι σε αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο χορτάρι.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ

Ο Μαρινάκης πρέπει να σταματήσει να είναι ο καλός διευθυντής του σχολείου που προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στο δάσκαλο και τους μαθητές. Πρέπει να διαλέξει τη μία πλευρά. Την άλλη, αφού αυτή των ποδοσφαιριστών δεν τον δικαίωσε.

Οπως ξέσπασε στους ποδοσφαιριστές και τους μίλησε σε έντονο ύφος, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνει και με τον εαυτό του. Για τα λάθη, για το γεγονός πως έδωσε στον Ολυμπιακό σε πολλούς το δικαίωμα να μιλάνε (και να λένε πολλά), για τα "ανοιχτά" αποδυτήρια που μόνο οικογενειακό κλίμα δεν δημιουργούσαν.

Τα πράγματα είναι απλά. Θέλει να φτιάξει τον Ολυμπιακό από την αρχή; Να το κάνει μόνος του. Οι εντολές, τα "υλικά", το χτίσιμο, οι "μάστορες", όλα να περάσουν από εκείνον. Κι αφού μπουν οι βάσεις στη συνέχεια να στηρίξει τον προπονητή που ο ίδιος θα έχει διαλέξει για συγκεκριμένο σκοπό και με συγκεκριμένο πλάνο.

Αν με το πρώτο "αχ" ή την πρώτη γκρίνια αρχίσει πάλι η ζυγαριά να γέρνει προς την πλευρά των ποδοσφαιριστών το μόνο που θα καταφέρει είναι να τρέχει πάλι του χρόνου στο Ρέντη για δεύτερο γύρο... εξάψαλμου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK