Το συμφέρον και το μέγα φάουλ του Αλαφούζου

Η πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δεν ξεπέρασε αυτή του Πιεμπονγκσάντ, η ειλικρινής πρόθεση να βοηθήσει το αφεντικό της ΚΑΕ τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, το φάουλ του Γιάννη Αλαφούζου, η ονοματολογία προπονητών-τεχνικών διευθυντών και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Το συμφέρον και το μέγα φάουλ του Αλαφούζου

Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ταϊλανδό, πάντα θα "αιωρείται" ένα "αν" που θα αφορά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το πλάνο του για την ποδοσφαιρική ομάδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103.3, ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΚΑΕ ουσιαστικά ήθελε να βάλει σαν "καπάρο" τα 4 εκατομμύρια για την ΠΑΕ ώστε αν προχωρήσει το περίφημο Athens Alive να μπει δυναμικά και να προχωρήσει το όλο σχέδιο έχοντας μέσα και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επί της ουσίας, με όσα βγήκαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τις συζητήσεις Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου και τα όσα είπε ο διοικητικός παράγοντας της ΚΑΕ στους Σερέτη-Μίχο το μεσημέρι της Δευτέρας, είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του για εμπλοκή στην ΠΑΕ. Εξάλλου, αυτό φάνηκε και από τις συνεχόμενες προσπάθειές του τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, αν το δούμε με καθαρή ματιά, η πρόταση δεν ήταν συμφέρουσα ως προς τη θέση του Γιάννη Αλαφούζου και ίσως για τον Παναθηναϊκό γενικότερα. Η πρόταση του Ταϊλανδού είναι πιο "to the point". Πάρε τόσα για την ΠΑΕ, να δούμε και τα χρέη και προχωράμε. Περισσότερα χρήματα και πιο άμεση έξοδος του τριφυλλιού από το τούνελ.

Με τον Ταϊλανδό ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει πιο άμεσα ανταγωνιστικός. Με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όλα θα κρέμονταν από μία κλωστή, ή, για να το θέσουμε καλύτερα, από τη βούληση της κυβέρνησης σχετικά με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου.

ΤΟ ΜΕΓΑ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Ποιο είναι το φάουλ σε όλο αυτό; Προφανώς όχι η στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο άνθρωπος προσπάθησε να κινηθεί για το καλό του τριφυλλιού, έκανε την πρόταση που αυτός θεωρεί καλή και τέλος. Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, έκανε λάθος ως προς την αντιμετώπισή του απέναντι στον Γιαννακόπουλο.

Την ώρα που συζητάς με τον Ταϊλανδό, την ώρα που τον περιμένεις στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις, ανοίγεις και μία άλλη πόρτα. Αυτό δεν είναι κακό ως προς τις εναλλακτικές που ήθελε να εξετάσει ο Αλαφούζος, αλλά είναι πολύ κακός ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε αυτή η πόρτα. Και στην προκειμένη περίπτωση έχει κάθε δίκιο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον Γιάννη Αλαφούζο απέναντί του.

Για να το πούμε πιο... λαϊκά, ήταν γούστο του και καπέλο του να δώσει την ΠΑΕ εκεί που αυτός θεωρεί καλύτερα. Αλλά η αντιμετώπιση απέναντι σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται τόσα χρόνια κοντά στον Παναθηναϊκό και σε μία οικογένεια που έχει συνδυάσει το όνομά της με τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, ήταν λάθος.

Στο δια ταύτα, ο Παναθηναϊκός προχωρά με την περίπτωση του Ταϊλανδού. Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να τελειώσει το θέμα ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

Στον σχεδιασμό θα ληφθεί υπόψιν η απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με την ποινές της νέας σεζόν για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση. Η αισιοδοξία υπάρχει και δεν κρύβεται πως όταν οριστικοποιηθεί το πλάνο και δουν άπαντες τις διαθέσεις του νέου αφεντικού της ΠΑΕ -εφόσον κλείσει η συμφωνία- θα αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Ηδη διαβάζετε δεξιά και αριστερά για προπονητές και τεχνικούς διευθυντές. Ο Βαγγέλης Μίχος αποκάλυψε τα περί Γκραντ-Ντι Ματέο-Ερικσον και ο Κώστας Γουλής τα περί Δώνη-Νταμπίζα. Και έρχομαι εγώ αν ρωτήσω, όπως εύλογα μου προκύπτει το ερώτημα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη τι γίνεται;

Εχει λάβει ήδη την απόφασή του ο Ελληνας κόουτς και θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ό,τι και να γίνει, ή Αλαφούζος και Πιεμπονγκσάντ θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει και την επόμενη χρονιά με τον συγκεκριμένο προπονητή;

Αν ισχύει το πρώτο, οκ, είναι δικαίωμα του Ουζουνίδη να αναζητήσει αλλού την τύχη του (ακούγεται εντόνως ότι ψάχνεται για το εξωτερικό). Αν ισχύει το δεύτερο δημιουργείται κι άλλο εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν κάνει ο Ουζουνίδης για τον Παναθηναϊκό; Εδώ τα κατάφερε μια χαρά με τις χειρότερες συνθήκες και με συνεχόμενες "τρικλοποδιές" γιατί να μη του δοθεί μία ευκαιρία να δουλέψει κανονικά και με σαφώς καλύτερες προδιαγραφές;

Εκτός αν ο Γιάννης Αλαφούζος αφήσει για το τέλος την κουβέντα για τον προπονητή, θέλοντας πρώτα να ολοκληρωθεί το διαδικαστικό κομμάτι της αγοραπωλησίας. Πάντως, η "Pan Asia" φέρεται να μην έχει... ξεχάσει τον Ουζουνίδη και να έχει στα πλάνα της μία κουβέντα μαζί του για να δει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνέχιση της συνεργασίας. Μόνο που βάσει των όσων βγαίνουν προς τα έξω μέχρι στιγμής, όλο αυτό μοιάζει ως υποχρέωση και όχι ως στόχος.

Ολα αυτά τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν τη σημασία τους, αλλά δεν είναι στα άμεσα πλάνα. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη μία κρίσιμη διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς... εκπλήξεις για να αρχίσει, στη συνέχεια, ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Και τότε θα αρχίσει η ονοματολογία όχι μόνο για τον προπονητή, αλλά και για τον τεχνικό διευθυντή. Δηλαδή, σε δουλειά να βρισκόμαστε...

ΥΓ: Τα όσα είπε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα τα ακούω βερεσέ. Οι δηλώσεις του μεταφράστηκαν ως αντίο. Ναι, εκτός αν αλλάξει κάτι. Οψόμεθα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK